Vingerend klaarkomen turkse meiden neuken

Klik hier voor meer informatie over het beheer van cookies. Sommige vrouwen hebben dan zelfs meer zin als ze ongesteld zijn , andere minder.

Sommige culturen beschouwen de menstruatie als onrein en hebben gedurende deze periode absoluut geen seks. Als je onveilige seks hebt als je ongesteld bent is de kans op zwangerschap kleiner, maar je loopt evengoed het risico dat je toch zwanger raakt!

Sommige meiden kunnen als ze ongesteld zijn en seks hebben, gemakkelijker klaarkomen dan buiten hun menstruatieperiode. Als je last hebt van menstruatiepijn, kan een orgasme verlichting geven aan de krampen en steken, omdat je je tijdens een orgasme ontspant. Seks als je ongesteld bent kan een beetje een knoeiboel worden, maar dat is ook eigenlijk het enige nadeel. Ga er dus voor als je partner daar niets op tegen heeft. Vergeet niet dat je als je ongesteld bent toch zwanger kan worden.

Je loopt wel meer kans op infecties dus is het verstandig een condoom te gebruiken, zelfs als je normaal geen condoom gebruikt. Als je seks hebt tijdens je menstruatieperiode, is de kans uiteraard groot dat er menstruatiebloed op de geslachtsdelen achterblijft. Zorg ervoor dat jullie na het vrijen jullie geslachtsdelen goed schoonmaken. Doe dat alleen met lauwwarm water en niet met zeep!

Toen kwam die [medeverdachte 1] binnen. Gingen met zijn allen naar buiten, dat neefje wachtte gewoon buiten. Dus ik kwam eraan, samen met die [naam 4]. Ik gaf mijn telefoon, die [naam 4] ging bellen. En toen kwam die jongen aan op een scooter, die heet [voornaam verdachte]. Ik wist al dat hij [voornaam verdachte] was. Volgens mij waren hun al lang iets van plan. Maar wist ik toen nog niet. Dus ik vertrouwde het en ik ging bij hem achterop.

Ja en ik was vergeten, met mijn domme kop dat ik mijn mobiel had uitgeleend, dus ik ben vergeten terug te vragen. Kwam er pas later achter dat ik mijn telefoon niet had. We reden toen met de scooter. En uiteindelijk stopten we bij de Vechtstraat volgens mij. Bij een winkel, kledingwinkel.. Bij die, die punt bleef ik staan, bij die winkel, naast die winkel. Nou ik weer achterop. We stoppen bij een huis. Ik bleef zo stilstaan.

Nou, hij ging naar boven, ik ging ook mee. Toen zei ik nee, daar doe ik niet aan mee. Ging hij weer naar boven, zat ik op het bed. Kwam hij naar mij toelopen toen ik nog op bed zat. Ging die zo, volgens mij zijn benen over mij heen doen.

Ja, gewoon zo, en dat ik zo, nou hij duwde me eerst op het bed. Nee, ik zat op het bed.. Gewoon aan mijn borsten of zo. Hij deed gewoon zo.. Toen kraakte het bed, nee toen zakte het bed door. Ik vroeg of ik weg mocht en mijn mobiel mocht, of waar mijn mobiel was. Hij zei "beneden" die had [medeverdachte 1] gebracht, zei hij. Hij zei dat mijn mobiel beneden lag. Ik zei "mag ik mijn mobiel dan? En toen zei hij "nee show eerst wat". Toen zei ik "wat showen?

Toen zei hij "ja je tieten of je fonetisch: Toen zei ik zo, "wat showen? Toen zei hij "ooh je hebt best wel dikke" en zo. Volgens mij deed hij mijn hemd en bh omlaag, dat weet ik niet meer, of ik deed dat zelf. Nou ik showde het. En toen ging die, toen ging die aan mijn tiet, aan mijn borsten zitten. Ging die aan likken, volgens mij. Toen duwde ik hem weg. Omdat ik niet wou dat hij aan mij zat. Ooh nee, eerst kwam [medeverdachte 1] binnen. Toen ging die [voornaam verdachte] de kamer uit.

Dus hij ging op mij liggen, volgens mij. En aan mij zitten. Gewoon kussen in mijn nek geven en aan mijn borsten ofzo. Nee, ik had nog kleding aan. Waar zat hij met zijn hand dan? Maar die [voornaam verdachte] ging ook kijken, want op een kiertje stond de deur. Waarmee deed hij dat? Ja volgens mij en toen kwam die [naam 5] binnen, die onbekende jongen uit Zwolle.

Toen ging die [voornaam verdachte] weer weg. En dan krijg je je mobiel weer en dan mag je gaan. Ik zeg nee, dat doe ik niet. En toen had die een condoom om gedaan. Ik had hem wel gepijpt met condoom, dat weet ik nog wel.

Toen had ik hem gepijpt, volgens mij. Je zegt, hebt hem eerst gepijpt. Maar hoe ding dat dan precies? Heeft hij dat gezegd dat je dat moest doen? Daarvoor wel ja, toen zei hij, ja nu heb ik een condoom, nu kun je mij gewoon pijpen. Ik vond het natuurlijk niet fijn, ik vond het niet leuk. Ik zei ook dat ik het niet wilde. Maar hij zei, anders krijg je die mobiel, enzo, dat zei hij. Ik zat op bed en hij stond voor mij. Want ik weet ook nog dat hij zei neuk.

Heb je een condoom tegen die [voornaam verdachte] en toen gaf die [voornaam verdachte] die condoom aan hem. En toen probeerde hij die condoom om te doen. Maar het lukte niet echt.. En dat heb ik gedaan. Dus hij zei laat me je neuken of zo. Toen zei ik nee, staand is beter. Toen deed die het niet, want hij wou volgens mij zijn lul in mijn kut doen, maar volgens mij lukte dat niet, dus toen ging die maar op bed zitten.

Maar heeft hij wel geprobeerd toen je daar stond? Ik ging zo staan, en hij zat achter mij. Had ik volgens mij gedaan. Toen ging hij liggen. En toen zei hij, ik had toen nog wel mijn hemdje aan enzo. En toen zei hij oke, dan ga ik wel op jou. En dat deed best wel pijn, vond ik. Vond dat ook niet echt lekker ofzo. Ja, deed mij pijn. En als hij het over neuken hebt wat gebeurt er dan precies? Dat de lul in mijn vagina gaat.

Ja hij ging weg. En toen kwam die [voornaam verdachte] weer binnen. En je krijgt je telefoon. Dus ik ging die [voornaam verdachte] pijpen, maar dat was met tegenzin. Ja, want hij, ik had al duidelijk gemaakt dat ik het sowieso niet wilde. Ja en toen stond hij op en zei moet ik gaan liggen? Toen ging ik door met pijpen. En toen kwam zijn broertje binnen ofzo.

Ja en toen was ik bezig en toen kwam die [voornaam verdachte] klaar in mijn mond. En toen zei die broertje van hem, die werd boos. Ik was kankergeil ofzo. Dus [voornaam verdachte] had geen condoom om? Nee, toen ik hem pijpte niet. Ging die [voornaam verdachte] lachen. Ik had mijn broek volgens mij weer aan. Had ik gedaan, dus ik ging naar de badkamer. Had ik mijn mond gespoeld. Toen ging ik terug, moest ik dat broertje pijpen. Hij ging gewoon zijn lul volgens mij voor mij doen.

Hij stond, ik zat op bed. Staan met zijn stijve. Nou toen had ik hem gepijpt. Hij was, toen ging die liggen, omdat ik, dan kan ik er beter bij.

Had ik hem gepijpt. Ja en toen ging ik hem pijpen. En hij kwam ook klaar in mijn …mond. Toen had ik dat gedaan. Nou toen had ik wel verwacht dat ik weg mocht. Nou dat zeiden ze tegen hem. Wat vond je ervan? Dat je hem moest pijpen? Nou vond ik niet leuk, want ik wou weg gaan.

En ik dacht dat ik alleen die [voornaam verdachte] moest doen en dan gewoon weg. Want ja hij is mijn broertje. Dat zie [voornaam verdachte] tegen je? Omdat ik dacht ja ik mag toch niet weg en ja ik wil gewoon mijn mobiel snel, en ik wou weg. En toen kwam ineens ook zijn neefje.

Of nee, die [voornaam verdachte] zei: Hem moet je ook doen, voordat je weg wilt en hun zeiden ook dat hij echt de laatste was. Maar dat was dus niet zo. En hij vroeg ook nog of ik het wilde. Ik zei nee dat wil ik echt niet. En toen zei hij oke, dan niet ofzo. En toen zei hij tegen die [voornaam verdachte] , dat ik het niet wou doen of zo. Ja dit is echt de laatste en dan krijg je je mobiel en mag je weg.

Dus ik had die neefje ook gedaan. O ja, eerst ging die neefje mij een beetje zo, aan mij zitten, aan mijn neus enzo. Beetje zo van, ja beetje lief doen zo van: En toen heb je het bij dat neefje gedaan?

Ja, die kwam klaar, die kwam klaar, volgens mij kwam die klaar op mijn shi.. Ook nog op mijn hemdje. Wat ik nog aan had. Dat zei dat neefje? Ja, dat hij er aan kon wrijven enzo. Nou hij kwam klaar op mijn shirtding. Toen was het klaar.

Toen dacht ik dat ik eindelijk weg mocht. En toen uhm, komt er nog 1, die had een zonnebril op. Hij was best wel een dunne jongen. En toen ging ik in de hoek staan. En ik was daar nog even alleen. Toen kwam die jongen zo, en toen zei ik, toen ging ik staan, in de hoek staan.

En ik zei zo, die jongen zei, ga je mij ook doen of zo. Toen zei ik zo nee, ik wil eerst mijn mobiel terug anders doe ik niks meer. En toen zei die uh? Toen zei die uh jongens tegen die [voornaam verdachte] enzo, en toen zaten ze in het Turks te praten. Ja en toen kwam die [voornaam verdachte] binnen en die zei ik heb twee kansen voor je.

En hij zegt als laatste of je doet niks, en je krijgt geen mobiel en je moet lopend naar huis ofzo. Ja, toen hij, die ene jongens moest lachten. Hij zei gewoon ja je doe het maar gewoon, klaar.

En toen ging ik weer op dat bed zitten en toen ging die jongen zijn lul naar buiten doen, uit zijn broek enzo, en toen wou ik hem niet pijpen, wou ik echt niet. Want hij had een hele kleine en hij had heel veel schaamhaar. En toen zei die zo nou en, hun wou je toch ook doen? Ging je toch ook pijpen? Toen zei ik ja, maar hun was ik ook niet van plan, hun wou ik eigenlijk ook niet doen.

Dat had ik nog verteld tegen hem. Toen zei hij nou en, je doet het, maar ik zweer het, ik ben de laatste dan mag je weg, dat zei hij steeds, dat hij de laatste was. Dus ik heb hem gepijpt, echt met tegenzin.

Zonder, ik had ze allemaal gepijpt, behalve die ene, die onbekende jongen uit Zwolle, die [naam 5] heet. Nou gewoon zo gepijpt. Omdat ik dat echt vies vond, dat schaamhaar. Nou die jongen kwam volgens mij ook klaar in mij. Maar dat weet ik niet zeker. Ik weet nog wel dat er een handdoek op de grond lag en daar heb ik ook veel sperma van mij afgeveegd enzo.

Was een witte handdoek. Kleine witte handdoek en daar zat ook, heb ik ook veel sperma van… ja alles wat ik uitspuugde en zo was daarop. Nou hij was klaar, ik dacht dat ik eindelijk weg mocht. Toen kwam die jongen met een uh eng, met een blind oog. Eén van de 2 ogen was blauwachtig, lichtblauw oog-achtig. Heeft hij nog een naam genoemd? Nee ik weet niet hoe hij heette. Ik wist niks van hem.

Maar ik ging hem ook pijpen. Ik had, volgens mij nog wel laten zien dat ik niet wilde. Maar verder ging ik er geen discussie over maken en ging ik hem ook maar pijpen. Toen was hij klaar, klaargekomen. En toen gingen hun weg, toen ging hij weg. Was ik gewoon alleen in die kamer. Later kwamen die [medeverdachte 3] en [naam 1].

Terug volgens mij in de kamer. Ik had nog wel kleding aan. En toen zie die [medeverdachte 3] tegen mij uh, kom we doen trio, jij likt hem en hij pakt jou van achter en toen moest ik me ook helemaal uitkleden. Ja deed ik dus, ik had alleen nog mijn sokken aan. Ik ging toch gewoon naar hun luisteren, want ik dacht anders mag ik toch niet eerder weg. Dus uh, ja ik ging hem pijpen. Toen die [naam 1] , probeerde mij van achteren te pakken, maar dat lukte niet. Dus toen zei die [medeverdachte 3] ; kom op mij zitten, op mijn lul dan en ga springen.

Toen zei ik dat kan ik niet, maar ik ging wel op zijn lul zitten en hij had geen condoom om. Dus hij zei kom op me springen. En ik zei nee, dat kan ik niet. En toen ging hij gewoon zo in mij bewegen.

Dat uh we de dat konden doen. Waar bleef zijn lul:? Jij gaat op hem zitten In mijn vagina. Die stond er gewoon bij. En ja, uh duwde hij die Michel van mij af.

En toen ging hij weg, die gang weer in, die hal, die gang. Ja en toen lag ik zo op bed, toen ging die [naam 1] , die ging mij, lag ik op mijn rug, en toen ging die [naam 1] mijn benen omhoog doen. Met zijn lul in mijn vagina.

En toen ging die gewoon mij neuken. En die [naam 1] , had die een condoom om? Ik weet niet meer wat hij zei, ja opschieten, nou. Toen waren we klaar. Hij was niet klaargekomen, maar gewoon gestopt, bedoel ik. Toen mocht ik mijn kleren aan doen. Toen zei [voornaam verdachte] tegen mij opschieten, want mijn broer komt er zo aan.

Snel opschieten, strik je veters maar buiten. Ja, niet echt precies, maar ik heb wel verteld dat ik gewoon misbruikt was door [voornaam verdachte] en..

Ik moest ook huilen, dus ik kon het niet echt duidelijk vertellen. Omdat ik overstuur was, en ik voelde me? Voelde me machteloos, ik.. Ja ik voelde me echt misbruikt en zo. Ja ik vond het echt niet leuk. Nou omdat ik me gewoon echt kut voelde, ik wou gewoon eigenlijk wel dood, want ik vond het heel erg wat er gebeurde, ja? Ik heb nog even een vraagje, toen jij die woning uit ging hè, toen ze zeiden "doe je veters maar buiten los" toen je de woning uit ging, wie waren er toen nog in de woning?

Niemand, iedereen was weg. En die [naam 1] en [voornaam verdachte] , die zaten een sigaret te roken, daar. Op de straat gewoon. Hoeveel jongens hebben er jou geneukt? Ja, [voornaam verdachte] en die [naam 5]. Je zegt dat je hem gepijpt hebt en dat je hem vies vond, omdat hij veel schaamhaar had.

Je gaf ook aan dat hij volgens jou in je klaar kwam, maar dat je dit niet zeker weet. Waar kwam hij dan in je klaar? In mijn mond kwam hij klaar. Ik heb met hem geen geslachtsgemeenschap gehad.

Bij hem gaf ik het echt aan dat ik het niet wou. Ik begon ook smoesjes te bedenken namelijk; hij is te klein en dat soort dingen. Ik zei direct tegen hem dat ik het niet wilde. Wacht, hij is wel met zijn vinger in mijn vagina geweest. Hij ging met zijn vinger in mijn vagina. Hij vroeg of hij mij mocht vingeren. Heb je er iets aan gedaan, zodat hij dat niet kon doen? Nee, ik dacht ik moet maar doen wat hij wil anders kom ik hier nooit weg.

Dit dacht ik eigenlijk bij alles eigenlijk, laat ik het maar doen, anders kom ik hier niet weg. Je hebt ook verklaard over een witte handdoek, wat heb je hier precies mee gedaan? Het sperma van [medeverdachte 4] volgens mij, het kan ook zijn dat ik nog iets van [medeverdachte 4] 's sperma heb doorgeslikt.

En volgens mij heb ik ook [naam 1] 's sperma afgeveegd aan de handdoek. Het sperma van [naam 1] zat aan mijn handen en op mijn hempje. Hij maakte zijn buik schoon. Ik vroeg wat het was en [medeverdachte 4] of [voornaam verdachte] zei tegen mij dat het een kogel was.

Wie van de jongens hebben deze kogel ook gezien? Wat zei [voornaam verdachte] erbij? Hij probeerde mij hiermee te bedreigen. Wie heb jij op donderdag 5 september samen gezien in genoemde woning? Je vertelde dat [voornaam verdachte] foto's heeft gemaakt.

En dat ik op bed zit en [medeverdachte 1] voor mij staat met zijn gezicht naar mij. Hij droeg toen een shirt en boxer. Ja, van mij en [naam 5] en van mijn borsten ofzoiets. Ik weet wel dat [voornaam verdachte] ze op Twitter wilde zetten, omdat ik hem moest pijpen. Toen waren we nog alleen in het huis. We waren toen net in het huis.

Hij zei als je dit niet doet, dat niet doet, dan ga ik die foto's op Twitter zetten. Dat ik hem moest pijpen en ik zei de hele tijd nee. Daarna zei hij dat van die foto's op Twitter. Hij zei toen dat ik mijn borsten moest laten zien. Hij zei; 'show it, show it' of zoiets.

Wie heb jij op donderdag 5 september samen horen praten in genoemde woning? Kun je ons nog eenmaal vertellen in welke volgorde de jongens de slaapkamer binnenkwamen? Eerst was ik met [voornaam verdachte]. Daarna [medeverdachte 1] , toen [naam 5] , daarna [medeverdachte 3] , daarna [medeverdachte 4] , toen [naam 1] en de laatste was [medeverdachte 5]. Het kan ook zijn dat [naam 1] voor [medeverdachte 4] was, maar dat weet ik niet zeker.

Na de laatste, [medeverdachte 5] dus, kwamen [naam 1] en [medeverdachte 3] nog een keer, ze wilden een trio. Was [medeverdachte 5] nog in de kamer toen [naam 1] en [medeverdachte 3] kwamen? Nee, [medeverdachte 5] was weg. Voor [naam 1] en [medeverdachte 3] kwam [voornaam verdachte] nog een keer, ik heb hem toen gepijpt. Aangeefster heeft op 27 februari bij de rechter-commissaris onder meer het volgende verklaard:.

Hij zegt dat hij jou niet gevingerd heeft. Zou het kunnen, dat hij het alleen gevraagd heeft maar niet gedaan? Volgens mij heeft hij mij wel gevingerd, ja. Dat was tijdens het pijpen. Hij heeft het wel gevraagd en volgens mij vond ik het wel ok omdat ik toch al meewerkte. Hij heeft gewoon gevraagd, op een normale manier: Dan kom ik sneller klaar.

Volgens mij zei ik niets of zei ik ok. Volgens mij heb ik eerst gezegd nee, maar toen hij zei dan kom ik sneller klaar, heb ik gezegd "ok". Mijn gedachten zeggen dat hij mij wel gevingerd heeft en dat ik "ok" heb gezegd. Dat was toen ik zei dat ik niet wilde en dat ik in de hoek stond. Dat was ook toen [medeverdachte 4] zei dat ik niet wilde.

Hij haalde de kogel uit zijn broekzak. Ik was er niet bang voor die kogel. Ik was al bang, maar dat kwam niet door die kogel. Kun je vertellen wat je bedoeld met: Ik keek gewoon zielig. Ik had in mijn ogen wel echt tranen. Ik zag er volgens mij doodongelukkig uit. Ik moest bijna huilen. Ik heb niets gezegd. Hoe kwam het, dat je die jongen met het blinde oog bent gaan pijpen?

Omdat ik toch vrijwillig mee deed. Ik was bang dat er anders iets zou gaan gebeuren. Daarom werkte ik maar mee. Ik weet niet wat er zou kunnen gebeuren.

Je hoort altijd van die verhalen. Dat als je tegenstribbelt dat je klappen krijgt. Ik was gewoon ook bang. Ik was het meest bang voor [voornaam verdachte] , maar eigenlijk voor allemaal wel. Voor [voornaam verdachte] het meest, want hij organiseerde alles leek het wel. Hij zei doe dit, doe dat. Hij deed als hij de baas was. Ik was ook wel bang voor die oog, die [medeverdachte 5] , omdat hij er eng uit ziet.

Ik heb tegen [voornaam verdachte] gezegd dat hij had gezegd dat hij de laatste was. Volgens mijn idee nu heb ik toen niets tegen die jongen met dat oog gezegd. Volgens mij kon hij wel zien aan mij dat ik niet wilde. Ik zag er machteloos uit. Volgens mij kon je gewoon wel merken dat ik het niet wou. Er is jou eerder gevraagd hoe de jongens konden weten dat jij niet wilde. Je hebt toen aangegeven, dit konden zij weten door mijn gezichtsuitdrukking en door mijn gedrag. Kun je uitleggen wat je daarmee bedoelt?

Mijn gezichtsuitdrukking was dat ik droevig keek en dat ik er uit zag als dat ik machteloos was. Ik ben niet heel boos geworden.

Ik durfde dat niet. Ik was bang voor al die jongens bij elkaar in dat huis. Ik wist niet wat er verder ging gebeuren. Wanneer mocht ik weg?

Ik heb wel gezegd dat ik niet wilde. Ik heb het niet super vaak gezegd. Ik heb wel mee gewerkt omdat ik bang was. Ik heb het tegen [medeverdachte 4] , [naam 1] en [voornaam verdachte] gezegd dat ik niet wilde. Tegen de andere jongens heb ik het volgens mij niet gezegd. Ik heb het ook tegen [naam 5] gezegd, dat ik niet wilde. Ik liet alles maar over mij heen komen. De bewijsminimumregel als bedoeld in artikel , tweede lid van het Wetboek van Strafvordering.

De rechtbank ziet zich voorts voor de vraag gesteld of de door haar betrouwbaar geachte verklaringen van aangeefster in voldoende mate steun vinden in de overige bewijsmiddelen. Naar vaste jurisprudentie kan volgens het tweede lid van art. Deze bepaling strekt ter waarborging van de deugdelijkheid van de bewijsbeslissing, in die zin dat zij de rechter verbiedt tot een bewezenverklaring te komen ingeval de door één getuige gereleveerde feiten en omstandigheden op zichzelf staan en onvoldoende steun vinden in ander bewijsmateriaal.

De vraag of aan het bewijsminimum van art. Tijdens de aanhouding van de verdachte [medeverdachte 1] werd zijn mobiele telefoon inbeslaggenomen. Van het toestel werd een image gemaakt. Op vrijdag 25 oktober heb ik deze image onderzocht.

In de map afbeeldingen trof ik 2 bestanden aan waarop de aangeefster [slachtoffer] naakt was afgebeeld op een bed. Het betroffen dezelfde afbeeldingen. Ik verbalisant [verbalisant] heb de foto welke werd aangetroffen in de image van het toestel van [medeverdachte 1] vergeleken met een foto welke door technisch Rechercheur van het Team Forensische Opsporing werd gemaakt tijdens het PD onderzoek op de lokatie [adres] te Zwolle.

Het kussen ligt ook op beide foto's links achter op het bed tegen de gordijnen aan. Ik verbalisant zag dat het motief en de kleuren van de gordijnen op de foto van de FO overeen kwam met het motief en de kleuren van het gordijn op de foto in het toestel van [medeverdachte 1].

Ik verbalisant zag de wijze en plaats van dekbed op de foto van de FO overeen kwam met de wijze en plaats van het dekbed op de foto in het toestel van [medeverdachte 1]. Uit het proces-verbaal onderzoek gegevensdragers d. Uit het proces-verbaal van bevindingen d. Op zaterdag 7 september om Tijdens deze aangifte vertelde zij dat ze door meerdere jongens was misbruikt in een woning in Zwolle.

Zij wees de woning aan de [adres] te Zwolle aan als de woning waar het misbruik zou hebben plaatsgevonden. Toen ik verbalisant, de trap op liep en rechtsaf liep de grotere slaapkamer in, zag ik aan mijn rechterzijde, voordat ik deze slaapkamer inliep een klein raam met een kleine vensterbank. In deze vensterbank zag ik twee kogels liggen. Het onderzoek is verricht in een woning aan de [adres] , [postcode] Zwolle.

Op het genoemde vloerkleed, de hoes van de matras, de hoes van het dekbed en de handdoek zag ik meerdere reacties bij het aanstralen met de forensische lichtbron.

Ik heb de hoezen en de handdoek voor verder onderzoek veiliggesteld. Handdoek lag op het voeteneinde op het bed. Uit het rapport van het NFI is onder meer het volgende gebleken:. Tabel 1 Referentiemonsters van slachtoffer en verdachten.

Een referentiemonster wangslijmvlies van de verdachte [medeverdachte 2] geboren op [].. Een referentiemonster wangslijmvlies van de verdachte [medeverdachte 4] geboren op [].. Een referentiemonster wangslijmvlies van de verdachte [verdachte 1] geboren op [].. Hierbij zijn meerdere spermasporten aangetroffen. Acht spermasporen zijn bemonsterd.

Getuige [naam 2] heeft op 8 september bij de politie onder meer het volgende verklaard. Wanneer kwam [slachtoffer] naar jou toe?

Weet ik niet precies, in ieder geval na het eten. Ze kwam bij mij voor de deur. En dat ze met die [voornaam verdachte] was meegegaan, die ik ook ken. En toen dacht ik 'nee', dit gaat niet goed komen. Toen moest ze huilen. Wat vertelde [slachtoffer] jou precies, wat er was? Ze zei dat ze haar uitkleedde en foto's gingen maken en als ze dat niet zou doen, dat ze de foto's door zouden sturen op internet en dat er daarna nog meer jongens kwamen en dat ze daar nog meer dingen mee moest doen.

Wat heeft [slachtoffer] verteld over die donderdag? Ze zei dat ze bij [voornaam verdachte] achter op de scooter was gaan zitten. Ik heb gevraagd waarom ze dat deed. Ze moest even wachten ofzo. Toen is [voornaam verdachte] met haar naar zijn huis toegegaan.

Ze vertelde dat hij toen naar binnenging om even te wachten op die andere jongen. Ze vertelde dat het ergens bij de Diezerpoort was, daar ergens in de buurt. Verder heeft ze gezegd dat hij haar daar ging uitkleden enzo.

Ik heb toen gevraagd aan haar, of ze gezegd had dat ze dat niet wilde. Ze gaf toen aan, dat ze had gezegd dat ze het niet wilde. Wat heeft [slachtoffer] verteld wat er tussen haar en [voornaam verdachte] is gebeurd? Hij ging haar uitkleden en hij zei dat ze iets moest doen. Pijpen ofzo en dat hij heel bedreigend over kwam enzo.

Want je vertelt dat [slachtoffer] jou heeft verteld dat ze met [voornaam verdachte] in de woning was, hij ging haar uitkleden en ze heeft hem gepijpt, wat is er nog meer gebeurd in de woning, wat [slachtoffer] jou verteld heeft?

Wat is er dan verder gebeurd in die woning? Ze zei dat ze nog meer jongens moest pijpen en dat ze met een paar jongens had gevreeën en dat ze het met twee jongens zonder condoom had gedaan en twee niet. Heeft [slachtoffer] verteld wat ze daar van vond, dat ze heeft gepijpt en gevreeën? Ja, ze zei dat ze het vies vond en dat ze allemaal vieze dingen moest doen. Dat wat ik nu vertel heeft ze gezegd en verder niet.

Ze vertelde dat ze het niet wilde. Je hebt het over acht jongens, heeft ze met al die jongens iets gedaan? Het enige wat ik weet is dat ze heeft moeten pijpen, hoeveel en wie weet ik niet. En dat ze vier keer geneukt heeft, dat in ieder geval, waarvan twee keer met condoom en twee keer zonder condoom.

Heeft [slachtoffer] verder nog dingen gezegd, wat er is gebeurd? Ze is met haar fiets direct naar mij gefietst. Heeft [slachtoffer] verteld, waarom ze dit gedaan heeft met die jongens? Ja, omdat ze ook niet echt 'nee' durfde te zeggen. Het waren meerdere jongens en ze voelde het zo, dat ze er niet tegenop kon boksen. Ze vertelde ook dat ze allemaal Turks aan het praten waren.

Heeft ze verteld waar in huis dit plaatsvond? Heeft ze ook verteld waar die jongens dan waren? Ze vertelde op school, dat die jongens op de gang waren en Turks aan het praten waren en dat op die kamer, ja, ik weet niet hoe het ging, maar dat het daar gedaan werd. Wat heeft [slachtoffer] verteld over die foto's?

Dat ze naakt stond en volgens mij nog een dat ze [voornaam verdachte] aan het pijpen was. Volgens mij [voornaam verdachte]. Heeft [slachtoffer] namen genoemd, om welke jongens het gaat? En ze heeft nog eentje verteld, maar dat weet ik niet. Oh ja, en haar mobiel werd afgepakt. Iemand vroeg aan haar, volgens mij [naam 4] of zoiets, die vroeg of hij mocht bellen met haar mobiel. En toen is ze vergeten om haar mobiel terug te vragen. Aan wie heef [slachtoffer] dat gevraagd dan? Meerdere jongens, één reageerde, maar ik weet niet wie.

En in dat huis was gezegd dat als ze iets deed met een jongen, dat ze haar mobiel weer terug zou krijgen. Getuige [naam 6] heeft op 10 september bij de politie onder meer het volgende verklaard.

Hoe kent u [slachtoffer] [slachtoffer]? Ik ken haar via mijn dochter: Heeft u [slachtoffer] afgelopen donderdag gezien? Op een gegeven moment stond [slachtoffer] voor de deur. Dat had ik eerst niet door, maar [naam 3] was naar de deur gelopen. Ik denk dat het in ieder geval na In ieder geval liep ik na vijf a tien minuten naar [slachtoffer] en [naam 2] toe. Ik zag dat [slachtoffer] flink in tranen voor de deur stond.

Ik wist niet wat er aan de hand was en ik had [slachtoffer] nog niet eerder zo gezien. Ik heb [naam 3] toen gezegd dat ze de keuken verder op moest ruimen en dat ze dan maar even met [slachtoffer] naar boven moest gaan.

Ik wilde [slachtoffer] niet wegsturen, omdat ze zo in tranen was. Uit de aantekeningen van aangeefster die zij bij het informatief gesprek d. Ik zou leuke dingen doen met [medeverdachte 1] die ik al kon. Hij kwam terug samen met nog een jongen op een scooter.

Die [medeverdachte 1] zei tegen mij spring bij hem achterop hij brengt jou naar waar zij gaan eten, ik kom er later aan. Ik geloofde het wel en ging bij die jongen genaamd [voornaam verdachte] achterop. Waarom naar boven, maar ging maar mee. Daarna kwamen we gewoon een kamer binnen, zegt die ga me pijpen. Ik zeg nee, daar doe ik niet aan. Hij zegt ik geef je er geld voor. Ik bleef bij mijn eerste antwoord. Hij ging aan me zitten duwde hem wel weg.

Ik zei zo weer je nou waar mijn telefoon is? Hij zie ja die ligt beneden. Toen zei ik oke mag ik hem nu. Zei die nee je gaat me eerst pijpen en dan krijg je je telefoon. Ik zei dat ik niks bleef doen. Daarna kwam er opeens een andere jongen binnen, die had ik al gezien op het station. En als ik niet zou pijpen ene dan ging diegene ze op twitter plaatsen en zo ging de hele tijd door.

Had ik hem gepijpt en daarna zei ik nu weg, zegt die nee eerst moet je me broertje ook doen. Had ik dit gedaan. Zei die dat zijn neef ook moest doen.

Die neef vroeg nog wil je dat wel ja of nee. Toen ging die jongen helemaal boos zeggen je wilt wel en hij is de laatste dan mag je echt gaan dus ik deed dat. Maar daarna kam er nog 1.

Ik zei nee deze doe ik echt niet hoor die andere was toch de laatste, zeiden nee ik zweer deze word echt de laatste en dan mag je je telefoon. Ik zei nee ik wil eerst mijn telefoon anders doe ik niks. Maar kreeg mijn telefoon niet. Hij zei die ene jongen zei ik geef je 2 kansen.

.

Dikke lul in kut lekkere lingerie
Klik hier voor meer informatie over het beheer van cookies. Sommige vrouwen hebben dan zelfs meer zin als ze ongesteld zijn , andere minder. Sommige culturen beschouwen de menstruatie als onrein en hebben gedurende deze periode absoluut geen seks.

Als je onveilige seks hebt als je ongesteld bent is de kans op zwangerschap kleiner, maar je loopt evengoed het risico dat je toch zwanger raakt! Sommige meiden kunnen als ze ongesteld zijn en seks hebben, gemakkelijker klaarkomen dan buiten hun menstruatieperiode.

Als je last hebt van menstruatiepijn, kan een orgasme verlichting geven aan de krampen en steken, omdat je je tijdens een orgasme ontspant. Seks als je ongesteld bent kan een beetje een knoeiboel worden, maar dat is ook eigenlijk het enige nadeel.

Ga er dus voor als je partner daar niets op tegen heeft. Vergeet niet dat je als je ongesteld bent toch zwanger kan worden. Je loopt wel meer kans op infecties dus is het verstandig een condoom te gebruiken, zelfs als je normaal geen condoom gebruikt.

Als je seks hebt tijdens je menstruatieperiode, is de kans uiteraard groot dat er menstruatiebloed op de geslachtsdelen achterblijft. Zorg ervoor dat jullie na het vrijen jullie geslachtsdelen goed schoonmaken. Doe dat alleen met lauwwarm water en niet met zeep! Toen kwam die [medeverdachte 1] binnen. Gingen met zijn allen naar buiten, dat neefje wachtte gewoon buiten. Dus ik kwam eraan, samen met die [naam 4].

Ik gaf mijn telefoon, die [naam 4] ging bellen. En toen kwam die jongen aan op een scooter, die heet [voornaam verdachte]. Ik wist al dat hij [voornaam verdachte] was. Volgens mij waren hun al lang iets van plan.

Maar wist ik toen nog niet. Dus ik vertrouwde het en ik ging bij hem achterop. Ja en ik was vergeten, met mijn domme kop dat ik mijn mobiel had uitgeleend, dus ik ben vergeten terug te vragen. Kwam er pas later achter dat ik mijn telefoon niet had.

We reden toen met de scooter. En uiteindelijk stopten we bij de Vechtstraat volgens mij. Bij een winkel, kledingwinkel.. Bij die, die punt bleef ik staan, bij die winkel, naast die winkel. Nou ik weer achterop. We stoppen bij een huis. Ik bleef zo stilstaan. Nou, hij ging naar boven, ik ging ook mee. Toen zei ik nee, daar doe ik niet aan mee. Ging hij weer naar boven, zat ik op het bed. Kwam hij naar mij toelopen toen ik nog op bed zat.

Ging die zo, volgens mij zijn benen over mij heen doen. Ja, gewoon zo, en dat ik zo, nou hij duwde me eerst op het bed. Nee, ik zat op het bed.. Gewoon aan mijn borsten of zo. Hij deed gewoon zo.. Toen kraakte het bed, nee toen zakte het bed door. Ik vroeg of ik weg mocht en mijn mobiel mocht, of waar mijn mobiel was. Hij zei "beneden" die had [medeverdachte 1] gebracht, zei hij. Hij zei dat mijn mobiel beneden lag. Ik zei "mag ik mijn mobiel dan?

En toen zei hij "nee show eerst wat". Toen zei ik "wat showen? Toen zei hij "ja je tieten of je fonetisch: Toen zei ik zo, "wat showen? Toen zei hij "ooh je hebt best wel dikke" en zo. Volgens mij deed hij mijn hemd en bh omlaag, dat weet ik niet meer, of ik deed dat zelf.

Nou ik showde het. En toen ging die, toen ging die aan mijn tiet, aan mijn borsten zitten. Ging die aan likken, volgens mij. Toen duwde ik hem weg. Omdat ik niet wou dat hij aan mij zat. Ooh nee, eerst kwam [medeverdachte 1] binnen. Toen ging die [voornaam verdachte] de kamer uit. Dus hij ging op mij liggen, volgens mij. En aan mij zitten.

Gewoon kussen in mijn nek geven en aan mijn borsten ofzo. Nee, ik had nog kleding aan. Waar zat hij met zijn hand dan? Maar die [voornaam verdachte] ging ook kijken, want op een kiertje stond de deur.

Waarmee deed hij dat? Ja volgens mij en toen kwam die [naam 5] binnen, die onbekende jongen uit Zwolle. Toen ging die [voornaam verdachte] weer weg. En dan krijg je je mobiel weer en dan mag je gaan. Ik zeg nee, dat doe ik niet. En toen had die een condoom om gedaan. Ik had hem wel gepijpt met condoom, dat weet ik nog wel. Toen had ik hem gepijpt, volgens mij. Je zegt, hebt hem eerst gepijpt. Maar hoe ding dat dan precies? Heeft hij dat gezegd dat je dat moest doen? Daarvoor wel ja, toen zei hij, ja nu heb ik een condoom, nu kun je mij gewoon pijpen.

Ik vond het natuurlijk niet fijn, ik vond het niet leuk. Ik zei ook dat ik het niet wilde. Maar hij zei, anders krijg je die mobiel, enzo, dat zei hij.

Ik zat op bed en hij stond voor mij. Want ik weet ook nog dat hij zei neuk. Heb je een condoom tegen die [voornaam verdachte] en toen gaf die [voornaam verdachte] die condoom aan hem. En toen probeerde hij die condoom om te doen. Maar het lukte niet echt.. En dat heb ik gedaan.

Dus hij zei laat me je neuken of zo. Toen zei ik nee, staand is beter. Toen deed die het niet, want hij wou volgens mij zijn lul in mijn kut doen, maar volgens mij lukte dat niet, dus toen ging die maar op bed zitten.

Maar heeft hij wel geprobeerd toen je daar stond? Ik ging zo staan, en hij zat achter mij. Had ik volgens mij gedaan. Toen ging hij liggen. En toen zei hij, ik had toen nog wel mijn hemdje aan enzo. En toen zei hij oke, dan ga ik wel op jou.

En dat deed best wel pijn, vond ik. Vond dat ook niet echt lekker ofzo. Ja, deed mij pijn. En als hij het over neuken hebt wat gebeurt er dan precies? Dat de lul in mijn vagina gaat. Ja hij ging weg. En toen kwam die [voornaam verdachte] weer binnen.

En je krijgt je telefoon. Dus ik ging die [voornaam verdachte] pijpen, maar dat was met tegenzin. Ja, want hij, ik had al duidelijk gemaakt dat ik het sowieso niet wilde. Ja en toen stond hij op en zei moet ik gaan liggen? Toen ging ik door met pijpen. En toen kwam zijn broertje binnen ofzo. Ja en toen was ik bezig en toen kwam die [voornaam verdachte] klaar in mijn mond. En toen zei die broertje van hem, die werd boos. Ik was kankergeil ofzo. Dus [voornaam verdachte] had geen condoom om?

Nee, toen ik hem pijpte niet. Ging die [voornaam verdachte] lachen. Ik had mijn broek volgens mij weer aan. Had ik gedaan, dus ik ging naar de badkamer. Had ik mijn mond gespoeld. Toen ging ik terug, moest ik dat broertje pijpen. Hij ging gewoon zijn lul volgens mij voor mij doen.

Hij stond, ik zat op bed. Staan met zijn stijve. Nou toen had ik hem gepijpt. Hij was, toen ging die liggen, omdat ik, dan kan ik er beter bij. Had ik hem gepijpt. Ja en toen ging ik hem pijpen. En hij kwam ook klaar in mijn …mond.

Toen had ik dat gedaan. Nou toen had ik wel verwacht dat ik weg mocht. Nou dat zeiden ze tegen hem. Wat vond je ervan? Dat je hem moest pijpen? Nou vond ik niet leuk, want ik wou weg gaan. En ik dacht dat ik alleen die [voornaam verdachte] moest doen en dan gewoon weg.

Want ja hij is mijn broertje. Dat zie [voornaam verdachte] tegen je? Omdat ik dacht ja ik mag toch niet weg en ja ik wil gewoon mijn mobiel snel, en ik wou weg. En toen kwam ineens ook zijn neefje. Of nee, die [voornaam verdachte] zei: Hem moet je ook doen, voordat je weg wilt en hun zeiden ook dat hij echt de laatste was.

Maar dat was dus niet zo. En hij vroeg ook nog of ik het wilde. Ik zei nee dat wil ik echt niet. En toen zei hij oke, dan niet ofzo. En toen zei hij tegen die [voornaam verdachte] , dat ik het niet wou doen of zo. Ja dit is echt de laatste en dan krijg je je mobiel en mag je weg. Dus ik had die neefje ook gedaan.

O ja, eerst ging die neefje mij een beetje zo, aan mij zitten, aan mijn neus enzo. Beetje zo van, ja beetje lief doen zo van: En toen heb je het bij dat neefje gedaan?

Ja, die kwam klaar, die kwam klaar, volgens mij kwam die klaar op mijn shi.. Ook nog op mijn hemdje. Wat ik nog aan had. Dat zei dat neefje? Ja, dat hij er aan kon wrijven enzo. Nou hij kwam klaar op mijn shirtding. Toen was het klaar. Toen dacht ik dat ik eindelijk weg mocht. En toen uhm, komt er nog 1, die had een zonnebril op. Hij was best wel een dunne jongen. En toen ging ik in de hoek staan.

En ik was daar nog even alleen. Toen kwam die jongen zo, en toen zei ik, toen ging ik staan, in de hoek staan. En ik zei zo, die jongen zei, ga je mij ook doen of zo.

Toen zei ik zo nee, ik wil eerst mijn mobiel terug anders doe ik niks meer. En toen zei die uh? Toen zei die uh jongens tegen die [voornaam verdachte] enzo, en toen zaten ze in het Turks te praten.

Ja en toen kwam die [voornaam verdachte] binnen en die zei ik heb twee kansen voor je. En hij zegt als laatste of je doet niks, en je krijgt geen mobiel en je moet lopend naar huis ofzo. Ja, toen hij, die ene jongens moest lachten.

Hij zei gewoon ja je doe het maar gewoon, klaar. En toen ging ik weer op dat bed zitten en toen ging die jongen zijn lul naar buiten doen, uit zijn broek enzo, en toen wou ik hem niet pijpen, wou ik echt niet. Want hij had een hele kleine en hij had heel veel schaamhaar. En toen zei die zo nou en, hun wou je toch ook doen?

Ging je toch ook pijpen? Toen zei ik ja, maar hun was ik ook niet van plan, hun wou ik eigenlijk ook niet doen. Dat had ik nog verteld tegen hem. Toen zei hij nou en, je doet het, maar ik zweer het, ik ben de laatste dan mag je weg, dat zei hij steeds, dat hij de laatste was. Dus ik heb hem gepijpt, echt met tegenzin. Zonder, ik had ze allemaal gepijpt, behalve die ene, die onbekende jongen uit Zwolle, die [naam 5] heet. Nou gewoon zo gepijpt. Omdat ik dat echt vies vond, dat schaamhaar.

Nou die jongen kwam volgens mij ook klaar in mij. Maar dat weet ik niet zeker. Ik weet nog wel dat er een handdoek op de grond lag en daar heb ik ook veel sperma van mij afgeveegd enzo. Was een witte handdoek. Kleine witte handdoek en daar zat ook, heb ik ook veel sperma van… ja alles wat ik uitspuugde en zo was daarop.

Nou hij was klaar, ik dacht dat ik eindelijk weg mocht. Toen kwam die jongen met een uh eng, met een blind oog.

Eén van de 2 ogen was blauwachtig, lichtblauw oog-achtig. Heeft hij nog een naam genoemd? Nee ik weet niet hoe hij heette. Ik wist niks van hem. Maar ik ging hem ook pijpen. Ik had, volgens mij nog wel laten zien dat ik niet wilde. Maar verder ging ik er geen discussie over maken en ging ik hem ook maar pijpen. Toen was hij klaar, klaargekomen. En toen gingen hun weg, toen ging hij weg. Was ik gewoon alleen in die kamer. Later kwamen die [medeverdachte 3] en [naam 1].

Terug volgens mij in de kamer. Ik had nog wel kleding aan. En toen zie die [medeverdachte 3] tegen mij uh, kom we doen trio, jij likt hem en hij pakt jou van achter en toen moest ik me ook helemaal uitkleden.

Ja deed ik dus, ik had alleen nog mijn sokken aan. Ik ging toch gewoon naar hun luisteren, want ik dacht anders mag ik toch niet eerder weg. Dus uh, ja ik ging hem pijpen. Toen die [naam 1] , probeerde mij van achteren te pakken, maar dat lukte niet. Dus toen zei die [medeverdachte 3] ; kom op mij zitten, op mijn lul dan en ga springen. Toen zei ik dat kan ik niet, maar ik ging wel op zijn lul zitten en hij had geen condoom om.

Dus hij zei kom op me springen. En ik zei nee, dat kan ik niet. En toen ging hij gewoon zo in mij bewegen. Dat uh we de dat konden doen. Waar bleef zijn lul:? Jij gaat op hem zitten In mijn vagina. Die stond er gewoon bij. En ja, uh duwde hij die Michel van mij af. En toen ging hij weg, die gang weer in, die hal, die gang. Ja en toen lag ik zo op bed, toen ging die [naam 1] , die ging mij, lag ik op mijn rug, en toen ging die [naam 1] mijn benen omhoog doen.

Met zijn lul in mijn vagina. En toen ging die gewoon mij neuken. En die [naam 1] , had die een condoom om? Ik weet niet meer wat hij zei, ja opschieten, nou.

Toen waren we klaar. Hij was niet klaargekomen, maar gewoon gestopt, bedoel ik. Toen mocht ik mijn kleren aan doen. Toen zei [voornaam verdachte] tegen mij opschieten, want mijn broer komt er zo aan. Snel opschieten, strik je veters maar buiten. Ja, niet echt precies, maar ik heb wel verteld dat ik gewoon misbruikt was door [voornaam verdachte] en..

Ik moest ook huilen, dus ik kon het niet echt duidelijk vertellen. Omdat ik overstuur was, en ik voelde me? Voelde me machteloos, ik.. Ja ik voelde me echt misbruikt en zo. Ja ik vond het echt niet leuk. Nou omdat ik me gewoon echt kut voelde, ik wou gewoon eigenlijk wel dood, want ik vond het heel erg wat er gebeurde, ja?

Ik heb nog even een vraagje, toen jij die woning uit ging hè, toen ze zeiden "doe je veters maar buiten los" toen je de woning uit ging, wie waren er toen nog in de woning? Niemand, iedereen was weg. En die [naam 1] en [voornaam verdachte] , die zaten een sigaret te roken, daar. Op de straat gewoon. Hoeveel jongens hebben er jou geneukt? Ja, [voornaam verdachte] en die [naam 5]. Je zegt dat je hem gepijpt hebt en dat je hem vies vond, omdat hij veel schaamhaar had.

Je gaf ook aan dat hij volgens jou in je klaar kwam, maar dat je dit niet zeker weet. Waar kwam hij dan in je klaar?

In mijn mond kwam hij klaar. Ik heb met hem geen geslachtsgemeenschap gehad. Bij hem gaf ik het echt aan dat ik het niet wou. Ik begon ook smoesjes te bedenken namelijk; hij is te klein en dat soort dingen. Ik zei direct tegen hem dat ik het niet wilde. Wacht, hij is wel met zijn vinger in mijn vagina geweest.

Hij ging met zijn vinger in mijn vagina. Hij vroeg of hij mij mocht vingeren. Heb je er iets aan gedaan, zodat hij dat niet kon doen? Nee, ik dacht ik moet maar doen wat hij wil anders kom ik hier nooit weg. Dit dacht ik eigenlijk bij alles eigenlijk, laat ik het maar doen, anders kom ik hier niet weg.

Je hebt ook verklaard over een witte handdoek, wat heb je hier precies mee gedaan? Het sperma van [medeverdachte 4] volgens mij, het kan ook zijn dat ik nog iets van [medeverdachte 4] 's sperma heb doorgeslikt. En volgens mij heb ik ook [naam 1] 's sperma afgeveegd aan de handdoek. Het sperma van [naam 1] zat aan mijn handen en op mijn hempje. Hij maakte zijn buik schoon. Ik vroeg wat het was en [medeverdachte 4] of [voornaam verdachte] zei tegen mij dat het een kogel was.

Wie van de jongens hebben deze kogel ook gezien? Wat zei [voornaam verdachte] erbij? Hij probeerde mij hiermee te bedreigen. Wie heb jij op donderdag 5 september samen gezien in genoemde woning? Je vertelde dat [voornaam verdachte] foto's heeft gemaakt. En dat ik op bed zit en [medeverdachte 1] voor mij staat met zijn gezicht naar mij. Hij droeg toen een shirt en boxer. Ja, van mij en [naam 5] en van mijn borsten ofzoiets. Ik weet wel dat [voornaam verdachte] ze op Twitter wilde zetten, omdat ik hem moest pijpen.

Toen waren we nog alleen in het huis. We waren toen net in het huis. Hij zei als je dit niet doet, dat niet doet, dan ga ik die foto's op Twitter zetten.

Dat ik hem moest pijpen en ik zei de hele tijd nee. Daarna zei hij dat van die foto's op Twitter. Hij zei toen dat ik mijn borsten moest laten zien. Hij zei; 'show it, show it' of zoiets. Wie heb jij op donderdag 5 september samen horen praten in genoemde woning? Kun je ons nog eenmaal vertellen in welke volgorde de jongens de slaapkamer binnenkwamen? Eerst was ik met [voornaam verdachte].

Daarna [medeverdachte 1] , toen [naam 5] , daarna [medeverdachte 3] , daarna [medeverdachte 4] , toen [naam 1] en de laatste was [medeverdachte 5]. Het kan ook zijn dat [naam 1] voor [medeverdachte 4] was, maar dat weet ik niet zeker. Na de laatste, [medeverdachte 5] dus, kwamen [naam 1] en [medeverdachte 3] nog een keer, ze wilden een trio. Was [medeverdachte 5] nog in de kamer toen [naam 1] en [medeverdachte 3] kwamen?

Nee, [medeverdachte 5] was weg. Voor [naam 1] en [medeverdachte 3] kwam [voornaam verdachte] nog een keer, ik heb hem toen gepijpt. Aangeefster heeft op 27 februari bij de rechter-commissaris onder meer het volgende verklaard:.

Hij zegt dat hij jou niet gevingerd heeft. Zou het kunnen, dat hij het alleen gevraagd heeft maar niet gedaan? Volgens mij heeft hij mij wel gevingerd, ja. Dat was tijdens het pijpen. Hij heeft het wel gevraagd en volgens mij vond ik het wel ok omdat ik toch al meewerkte. Hij heeft gewoon gevraagd, op een normale manier: Dan kom ik sneller klaar.

Volgens mij zei ik niets of zei ik ok. Volgens mij heb ik eerst gezegd nee, maar toen hij zei dan kom ik sneller klaar, heb ik gezegd "ok". Mijn gedachten zeggen dat hij mij wel gevingerd heeft en dat ik "ok" heb gezegd. Dat was toen ik zei dat ik niet wilde en dat ik in de hoek stond.

Dat was ook toen [medeverdachte 4] zei dat ik niet wilde. Hij haalde de kogel uit zijn broekzak. Ik was er niet bang voor die kogel. Ik was al bang, maar dat kwam niet door die kogel.

Kun je vertellen wat je bedoeld met: Ik keek gewoon zielig. Ik had in mijn ogen wel echt tranen. Ik zag er volgens mij doodongelukkig uit. Ik moest bijna huilen. Ik heb niets gezegd. Hoe kwam het, dat je die jongen met het blinde oog bent gaan pijpen? Omdat ik toch vrijwillig mee deed. Ik was bang dat er anders iets zou gaan gebeuren. Daarom werkte ik maar mee. Ik weet niet wat er zou kunnen gebeuren. Je hoort altijd van die verhalen.

Dat als je tegenstribbelt dat je klappen krijgt. Ik was gewoon ook bang. Ik was het meest bang voor [voornaam verdachte] , maar eigenlijk voor allemaal wel. Voor [voornaam verdachte] het meest, want hij organiseerde alles leek het wel.

Hij zei doe dit, doe dat. Hij deed als hij de baas was. Ik was ook wel bang voor die oog, die [medeverdachte 5] , omdat hij er eng uit ziet.

Ik heb tegen [voornaam verdachte] gezegd dat hij had gezegd dat hij de laatste was. Volgens mijn idee nu heb ik toen niets tegen die jongen met dat oog gezegd. Volgens mij kon hij wel zien aan mij dat ik niet wilde. Ik zag er machteloos uit. Volgens mij kon je gewoon wel merken dat ik het niet wou. Er is jou eerder gevraagd hoe de jongens konden weten dat jij niet wilde. Je hebt toen aangegeven, dit konden zij weten door mijn gezichtsuitdrukking en door mijn gedrag. Kun je uitleggen wat je daarmee bedoelt?

Mijn gezichtsuitdrukking was dat ik droevig keek en dat ik er uit zag als dat ik machteloos was. Ik ben niet heel boos geworden. Ik durfde dat niet. Ik was bang voor al die jongens bij elkaar in dat huis. Ik wist niet wat er verder ging gebeuren. Wanneer mocht ik weg? Ik heb wel gezegd dat ik niet wilde. Ik heb het niet super vaak gezegd. Ik heb wel mee gewerkt omdat ik bang was.

Ik heb het tegen [medeverdachte 4] , [naam 1] en [voornaam verdachte] gezegd dat ik niet wilde. Tegen de andere jongens heb ik het volgens mij niet gezegd.

Ik heb het ook tegen [naam 5] gezegd, dat ik niet wilde. Ik liet alles maar over mij heen komen. De bewijsminimumregel als bedoeld in artikel , tweede lid van het Wetboek van Strafvordering.

De rechtbank ziet zich voorts voor de vraag gesteld of de door haar betrouwbaar geachte verklaringen van aangeefster in voldoende mate steun vinden in de overige bewijsmiddelen.

Naar vaste jurisprudentie kan volgens het tweede lid van art. Deze bepaling strekt ter waarborging van de deugdelijkheid van de bewijsbeslissing, in die zin dat zij de rechter verbiedt tot een bewezenverklaring te komen ingeval de door één getuige gereleveerde feiten en omstandigheden op zichzelf staan en onvoldoende steun vinden in ander bewijsmateriaal.

De vraag of aan het bewijsminimum van art. Tijdens de aanhouding van de verdachte [medeverdachte 1] werd zijn mobiele telefoon inbeslaggenomen. Van het toestel werd een image gemaakt. Op vrijdag 25 oktober heb ik deze image onderzocht. In de map afbeeldingen trof ik 2 bestanden aan waarop de aangeefster [slachtoffer] naakt was afgebeeld op een bed.

Het betroffen dezelfde afbeeldingen. Ik verbalisant [verbalisant] heb de foto welke werd aangetroffen in de image van het toestel van [medeverdachte 1] vergeleken met een foto welke door technisch Rechercheur van het Team Forensische Opsporing werd gemaakt tijdens het PD onderzoek op de lokatie [adres] te Zwolle.

Het kussen ligt ook op beide foto's links achter op het bed tegen de gordijnen aan. Ik verbalisant zag dat het motief en de kleuren van de gordijnen op de foto van de FO overeen kwam met het motief en de kleuren van het gordijn op de foto in het toestel van [medeverdachte 1].

Ik verbalisant zag de wijze en plaats van dekbed op de foto van de FO overeen kwam met de wijze en plaats van het dekbed op de foto in het toestel van [medeverdachte 1].

Uit het proces-verbaal onderzoek gegevensdragers d. Uit het proces-verbaal van bevindingen d. Op zaterdag 7 september om Tijdens deze aangifte vertelde zij dat ze door meerdere jongens was misbruikt in een woning in Zwolle.

Zij wees de woning aan de [adres] te Zwolle aan als de woning waar het misbruik zou hebben plaatsgevonden. Toen ik verbalisant, de trap op liep en rechtsaf liep de grotere slaapkamer in, zag ik aan mijn rechterzijde, voordat ik deze slaapkamer inliep een klein raam met een kleine vensterbank.

In deze vensterbank zag ik twee kogels liggen. Het onderzoek is verricht in een woning aan de [adres] , [postcode] Zwolle. Op het genoemde vloerkleed, de hoes van de matras, de hoes van het dekbed en de handdoek zag ik meerdere reacties bij het aanstralen met de forensische lichtbron. Ik heb de hoezen en de handdoek voor verder onderzoek veiliggesteld. Handdoek lag op het voeteneinde op het bed. Uit het rapport van het NFI is onder meer het volgende gebleken:.

Tabel 1 Referentiemonsters van slachtoffer en verdachten. Een referentiemonster wangslijmvlies van de verdachte [medeverdachte 2] geboren op [].. Een referentiemonster wangslijmvlies van de verdachte [medeverdachte 4] geboren op [].. Een referentiemonster wangslijmvlies van de verdachte [verdachte 1] geboren op [].. Hierbij zijn meerdere spermasporten aangetroffen. Acht spermasporen zijn bemonsterd.

Getuige [naam 2] heeft op 8 september bij de politie onder meer het volgende verklaard. Wanneer kwam [slachtoffer] naar jou toe? Weet ik niet precies, in ieder geval na het eten. Ze kwam bij mij voor de deur. En dat ze met die [voornaam verdachte] was meegegaan, die ik ook ken.

En toen dacht ik 'nee', dit gaat niet goed komen. Toen moest ze huilen. Wat vertelde [slachtoffer] jou precies, wat er was? Ze zei dat ze haar uitkleedde en foto's gingen maken en als ze dat niet zou doen, dat ze de foto's door zouden sturen op internet en dat er daarna nog meer jongens kwamen en dat ze daar nog meer dingen mee moest doen.

Wat heeft [slachtoffer] verteld over die donderdag? Ze zei dat ze bij [voornaam verdachte] achter op de scooter was gaan zitten. Ik heb gevraagd waarom ze dat deed. Ze moest even wachten ofzo. Toen is [voornaam verdachte] met haar naar zijn huis toegegaan. Ze vertelde dat hij toen naar binnenging om even te wachten op die andere jongen. Ze vertelde dat het ergens bij de Diezerpoort was, daar ergens in de buurt.

Verder heeft ze gezegd dat hij haar daar ging uitkleden enzo. Ik heb toen gevraagd aan haar, of ze gezegd had dat ze dat niet wilde. Ze gaf toen aan, dat ze had gezegd dat ze het niet wilde. Wat heeft [slachtoffer] verteld wat er tussen haar en [voornaam verdachte] is gebeurd? Hij ging haar uitkleden en hij zei dat ze iets moest doen. Pijpen ofzo en dat hij heel bedreigend over kwam enzo.

Want je vertelt dat [slachtoffer] jou heeft verteld dat ze met [voornaam verdachte] in de woning was, hij ging haar uitkleden en ze heeft hem gepijpt, wat is er nog meer gebeurd in de woning, wat [slachtoffer] jou verteld heeft? Wat is er dan verder gebeurd in die woning? Ze zei dat ze nog meer jongens moest pijpen en dat ze met een paar jongens had gevreeën en dat ze het met twee jongens zonder condoom had gedaan en twee niet.

Heeft [slachtoffer] verteld wat ze daar van vond, dat ze heeft gepijpt en gevreeën? Ja, ze zei dat ze het vies vond en dat ze allemaal vieze dingen moest doen. Dat wat ik nu vertel heeft ze gezegd en verder niet.

Ze vertelde dat ze het niet wilde. Je hebt het over acht jongens, heeft ze met al die jongens iets gedaan? Het enige wat ik weet is dat ze heeft moeten pijpen, hoeveel en wie weet ik niet. En dat ze vier keer geneukt heeft, dat in ieder geval, waarvan twee keer met condoom en twee keer zonder condoom. Heeft [slachtoffer] verder nog dingen gezegd, wat er is gebeurd? Ze is met haar fiets direct naar mij gefietst. Heeft [slachtoffer] verteld, waarom ze dit gedaan heeft met die jongens?

Ja, omdat ze ook niet echt 'nee' durfde te zeggen. Het waren meerdere jongens en ze voelde het zo, dat ze er niet tegenop kon boksen. Ze vertelde ook dat ze allemaal Turks aan het praten waren. Heeft ze verteld waar in huis dit plaatsvond? Heeft ze ook verteld waar die jongens dan waren? Ze vertelde op school, dat die jongens op de gang waren en Turks aan het praten waren en dat op die kamer, ja, ik weet niet hoe het ging, maar dat het daar gedaan werd. Wat heeft [slachtoffer] verteld over die foto's?

Dat ze naakt stond en volgens mij nog een dat ze [voornaam verdachte] aan het pijpen was. Volgens mij [voornaam verdachte]. Heeft [slachtoffer] namen genoemd, om welke jongens het gaat? En ze heeft nog eentje verteld, maar dat weet ik niet. Oh ja, en haar mobiel werd afgepakt. Iemand vroeg aan haar, volgens mij [naam 4] of zoiets, die vroeg of hij mocht bellen met haar mobiel.

En toen is ze vergeten om haar mobiel terug te vragen. Aan wie heef [slachtoffer] dat gevraagd dan? Meerdere jongens, één reageerde, maar ik weet niet wie. En in dat huis was gezegd dat als ze iets deed met een jongen, dat ze haar mobiel weer terug zou krijgen.

Getuige [naam 6] heeft op 10 september bij de politie onder meer het volgende verklaard. Hoe kent u [slachtoffer] [slachtoffer]? Ik ken haar via mijn dochter: Heeft u [slachtoffer] afgelopen donderdag gezien? Op een gegeven moment stond [slachtoffer] voor de deur. Dat had ik eerst niet door, maar [naam 3] was naar de deur gelopen.

Ik denk dat het in ieder geval na In ieder geval liep ik na vijf a tien minuten naar [slachtoffer] en [naam 2] toe. Ik zag dat [slachtoffer] flink in tranen voor de deur stond. Ik wist niet wat er aan de hand was en ik had [slachtoffer] nog niet eerder zo gezien. Ik heb [naam 3] toen gezegd dat ze de keuken verder op moest ruimen en dat ze dan maar even met [slachtoffer] naar boven moest gaan.

Ik wilde [slachtoffer] niet wegsturen, omdat ze zo in tranen was. Uit de aantekeningen van aangeefster die zij bij het informatief gesprek d. Ik zou leuke dingen doen met [medeverdachte 1] die ik al kon. Hij kwam terug samen met nog een jongen op een scooter. Die [medeverdachte 1] zei tegen mij spring bij hem achterop hij brengt jou naar waar zij gaan eten, ik kom er later aan.

Ik geloofde het wel en ging bij die jongen genaamd [voornaam verdachte] achterop. Waarom naar boven, maar ging maar mee.

Daarna kwamen we gewoon een kamer binnen, zegt die ga me pijpen. Ik zeg nee, daar doe ik niet aan. Hij zegt ik geef je er geld voor. Ik bleef bij mijn eerste antwoord. Hij ging aan me zitten duwde hem wel weg. Ik zei zo weer je nou waar mijn telefoon is? Hij zie ja die ligt beneden. Toen zei ik oke mag ik hem nu. Zei die nee je gaat me eerst pijpen en dan krijg je je telefoon. Ik zei dat ik niks bleef doen. Daarna kwam er opeens een andere jongen binnen, die had ik al gezien op het station.

En als ik niet zou pijpen ene dan ging diegene ze op twitter plaatsen en zo ging de hele tijd door. Had ik hem gepijpt en daarna zei ik nu weg, zegt die nee eerst moet je me broertje ook doen. Had ik dit gedaan. Zei die dat zijn neef ook moest doen. Die neef vroeg nog wil je dat wel ja of nee.

Toen ging die jongen helemaal boos zeggen je wilt wel en hij is de laatste dan mag je echt gaan dus ik deed dat. Maar daarna kam er nog 1. Ik zei nee deze doe ik echt niet hoor die andere was toch de laatste, zeiden nee ik zweer deze word echt de laatste en dan mag je je telefoon.

Ik zei nee ik wil eerst mijn telefoon anders doe ik niks. Maar kreeg mijn telefoon niet. Hij zei die ene jongen zei ik geef je 2 kansen.

.
Spuitende shemale sexhuis eindhoven

  • SEX MARKT ENSCHEDE GROTE NEGERINNEN TIETEN
  • Ik zag dat [slachtoffer] flink in tranen voor de deur stond. Uit het proces-verbaal van bevindingen d.
  • Nat klein kutje high class escort limburg
Sexcontact zeeland erotische massage overijssel


Lekker oud kutje amateur pjes


Cluster C persoonlijkheidsstoornissen 3 soorten Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis. Er is sprake van geremdheid in sociale contacten en van minderwaardigheidsgevoelens. Ze hebben wel een normale behoefte aan inter persoonlijk contact. Ze zijn alleen dermate gevoelig en kwetsbaar voor afwijzing en kritiek dat voor hen de minst slechte optie is het vermijden van contacten, aangezien dat vermijdingsgedrag volgens hen ook het risico vermindert op het krijgen van kritiek of afgewezen te worden.

Vaak wordt het leven van ontwijkende personen beheerst door angst en overgevoeligheid en roepen ze door hun onzekere houding bij anderen juist kritiek op. Personen met een afhankelijke persoonlijkheidstoornis proberen hun leven zo in te richten dat ze voortdurend voorzien zijn van hulp en ondersteuning en er nooit alleen voor hoeven te staan.

Verantwoordelijkheid voor dagelijkse en belangrijke beslissingen laten zij bij voorkeur over aan iemand anders, omdat ze niet genoeg vertrouwen hebben in hun eigen vermogen om goede keuzes te maken. Er is vaak ook sprake van verlatingsangst. De obsessieve compulsieve persoonlijkheidsstoornis is ook wel bekend onder de benaming dwangmatige persoonlijkheidsstoornis. Perfectionisme, rigide, preoccupatie met ordening en controle.

Hierin zijn ze zo doorgeschoten dat het ten koste gaat van flexibiliteit, openheid en doelmatigheid. Doordat dwangmatige personen hoge eisen stellen aan het eigen functioneren en een vergelijkbaar hoog niveau verwachten van de mensen om hen heen, roepen ze vaak ergernis bij anderen op.

Samenwerken doen ze liever niet. Persoonlijkheidsstoornis niet anderszins omschreven Ook voor deze categorie geldt dat aan alle algemene diagnostische criteria voldaan moet worden. Binnen deze categorie worden drie verschillende vormen onderscheiden: Ze hebben niet alleen chronisch last van somberheid en schuldgevoelens, maar worden van jongs af aan gekenmerkt door een laag zelfbeeld en gevoelens en cognities van waardeloosheid en inadequaatheid. Naar de passief agressieve persoonlijkheidsstoornis wordt ook wel verwezen met de term negavistische persoonlijkheidsstoornis.

Deze personen zetten zich op een passieve manier af tegen werkgerelateerde taken en sociale verplichtingen. Van een gemengde persoonlijkheidsstoornis is sprake als patiënten gekenmerkt worden door criteria van meerdere persoonlijkheidsstoornissen, terwijl niet voldaan is aan de volledige criteria van een of meer van die specifieke persoonlijkheidsstoornissen.

Een atypische persoonlijkheidsstoornis kan gediagnosticeerd worden indien een patiënt voldoet aan alle algemene diagnostische criteria en enkele kenmerken van een specifieke persoonlijkheidsstoornis, maar niet voldoende om de diagnose van die specifieke persoonlijkheidsstoornis te rechtvaardigen.

Onderscheid tussen al I en as II Binnen de multiaxiale vijfassig classificatie van de DSM-IV-TR worden de persoonlijkheidsstoornissen op de tweede as ondergebracht, apart van andere psychische stoornissen. De reden hiervoor was vooral pragmatisch, namelijk om meer klinische aandacht te verkrijgen voor de comorbiditeit van persoonlijkheidsstoornissen in de context van symptoomstoornissen of klinische syndromen als angst of stemmingsstoornissen.

Voor en nadelen van categoriale classificatie Belangrijkste voordeel van deze categoriale benadering DSM en ICD is de eenvoud en bekendheid ervan, wat intercollegiale communicatie kan bevorderen. Deze benadering is gebaseerd op drie algemene assumpties: De verschillen tussen individuen met dezelfde diagnoses zijn relatief klein. In het geval van persoonlijkheidsstoornissen kan de houdbaarheid van al deze drie assumpties in twijfel worden getrokken.

Studies wijzen erop dat er geen sprake is van een absolute grens tussen een normale persoonlijkheid en een pathologische persoonlijkheid, er komen steeds meer dimensionale modellen.

Doordat het lastig te bepalen is wanneer een persoonlijkheidsstoornis zich voor het eerst manifesteert bij een individu, zijn er nog geen incidentiestudies uitgevoerd, maar richten de epidemiologische studies zich vooral op de punt prevalentie van persoonlijkheidsstoornissen.

Allereerst zijn de prevalenties afhankelijk van kenmerken van de steekproef. Naast de invloed van steekproefkenmerken kan het verschil in gerapporteerde prevalenties ook het gevolg zijn van conceptuele en methodische verschillen tussen studies. Socio demografische kenmerken Sociodemografische kenmerken: Naast een mogelijke relatie tussen geslacht en de prevalentie van persoonlijkheidsstoornissen zijn er ook aanwijzingen dat leeftijd van invloed kan zijn.

Op basis van diverse studies kan verondersteld worden dat mensen in de loop van hun leven introverter en dwangmatiger worden en minder impulsief en openlijk agressief gedrag gaan vertonen. De invloed van andere sociaaldemografische variabelen zoals opleiding, leefsituatie en woonomgeving op de prevalentie van persoonlijkheidsstoornissen is minder vaak onderzocht. Er zijn aanwijzingen dat de persoonlijkheidsstoornis samenhangt met een lager opleidingsniveau.

Dit is alleen nog niet voldoende onderzocht. Comorbiditeit Het is bekend dat onderlinge comorbiditeit van persoonlijkheidsstoornissen veel voorkomt.

Het meest prevalent is comorbiditeit binnen de clusters A en B. Een veelvoorkomende combinatie wordt gevormd door de borderline en de afhankelijke persoonlijkheidsstoornis. Er zijn ook combinaties van persoonlijkheidsstoornissen die weinig voorkomen, zo zal de antisociale persoonlijkheidsstoornis zelden tot nooit samen komen met de obsessieve compulsieve persoonlijkheidsstoornis. De regelmatig voorkomende comorbiditeit tussen persoonlijkheidsstoornissen wijst er niet zozeer op dat er bij patiënten met meer dan één as II diagnose meerdere persoonlijkheden of een dissociatieve identiteitsstoornis aanwezig zou zijn; het wijst eerder op onvoldoende afbakening tussen de verschillende persoonlijkheidsstoornissen in de DSM.

Aan de hand van de bestaande studies kan gesteld worden dat vooral de volgende combinaties vaker voorkomen: Er zijn drie metamodellen: Anders dan de kwetsbaarheidhypothese veronderstelt de continuïteitshypothese niet alleen een oorzakelijke relatie tussen as I en as II stoornissen, maar biedt deze hypothese slechts ruimte voor maar één oorzakelijke relatie. De as I aandoening gaat vooraf aan de persoonlijkheidstoornis andersom dan de primaire persoonlijkheidsmodel. Volgens de complicatiehypothese zijn bepaalde persoonlijkheidstrekken of stoornissen het gevolg van eerder doorgemaakte psychiatrische stoornissen.

Gaat er niet van uit dat de as I stoornis voorafgaat aan de as II stoornis en andersom, maar biedt een verklaring voor het gelijktijdig optreden van een as I en as II stoornis. Verondersteld wordt dat aan beide type stoornissen een bepaald risicofactor ten grondslag ligt. Naast de bevindingen uit bovengenoemd onderzoek naar de relaties tussen gemeenschappelijke bio psychologische factoren is tevens denkbaar dat omgevingsgerelateerde factoren als gemeenschappelijke risicofactoren invloed hebben op het optreden van comorbiditeit tussen as I en as II.

Bipolaire stoornis De bipolaire stoornis is een ernstige stoornis vanwege de langdurige beperking, de grote kans op herhaling en de mogelijke grote gevolgen. Een bipolaire stoornis hebben betekent bij volwassenen dat zij afwisselend neerslachtige depressieve en overdreven uitgelaten manische periodes doormaken.

De depressieve periode lijkt zeer sterk op de unipolaire depressie. Kenmerkend aan de overdreven uitgelaten stemming zijn onder meer grootheidsideeën, weinig behoefte aan slaap, veel meer praten dan gebruikelijk, enorm veel gedachten of gedachtesprongen en snel afleidbaar. Als deze laatste drie kenmerken niet aanwezig zijn, maar de stemming wel duidelijk verstoord is, spreekt men van een hypomanische periode.

Ook de bipolaire stoornis kent een minder ernstige vorm: Deze stoornis uit zich in minder ernstige korte hypomanische en korte depressieve periodes. Vaststelling bij kinderen en adolescenten De bipolaire stoornis is moeilijk vast te stellen bij kinderen en adolescenten. Er is vaak sprake van snelle stemmingswisselingen met onduidelijke wisselende symptomen.

In de praktijk wordt de stoornis doorgaans vastgesteld na de eerste duidelijke manische periode, maar daar is dan vaak al een jarenlang traject in de hulpverlening aan voorafgegaan. Op jonge leeftijd wordt de bipolaire stoornis vaak verward met ADHD en andere gedragsstoornissen en met de unipolaire depressieve stoornis.

Doordat de bipolaire stoornis vaak vele jaren na de eerste klachten wordt vastgesteld, meestal pas als het kind of de adolescent al een jongvolwassene is, kunnen tussen de eerste symptomen en de officiële vaststelling wel twaalf jaar zitten. Een psychotische stoornis is een van de ernstigste verstoringen van de menselijke psyche. Behalve de patiënt lijdt ook zijn familie in hoge mate onder de stoornis. Dit betekent dat een chronische psychotische stoornis in vergelijking met andere psychische stoornissen een grotere impact heeft op het leven van de patiënt en zijn omgeving, dat de behandeling intensiever en langduriger is dan andere psychische stoornissen, en dat daardoor ook de maatschappelijke kosten aanzienlijk hoger uitvallen.

De ernst van een psychotische stoornis komt tot uiting in een onderzoek onder deskundigen en patiënten uit veertien geïndustrialiseerde ontwikkelingslanden.

Schizofrenie wordt gezien als een hersenziekte maar het ontstaan en het beloop van de stoornis zijn niet uitsluitend vanuit biologische processen te verklaren, want vanuit ontwikkelingspsychopathologisch gezichtspunt is het op te vatten als een neurologische ontwikkelingsstoornis die zich in de loop van het leven verschillend manifesteert. De interpretaties van iemand met een psychose zijn echter zo afwijkend van die van andere mensen dat wij deze interpretaties als gestoord of gek benoemen.

De gestoordheid wordt met name afgeleid uit drie kenmerken van een psychose: Niet logisch redeneren In de preoperationele fase van de cognitieve ontwikkeling vanaf 2 tot ongeveer 7 jaar heeft het jonge kind nog geen adequate logische denkstrategieën ontwikkeld en vertoont hij de volgende vijf opvallende maar voor de ontwikkelingsfase normale tekortkomingen, in vergelijking met het denken bij volwassenen of oudere kinderen: Moeite met het onderscheid tussen fantasie en werkelijkheid: Realistisch denken over psychische verschijnselen: Na de preoperationele fase komt het kind vanaf een jaar of zeven in de concreet operationele fase.

Het kind ontwikkelt dan de mogelijkheid om logisch te redeneren en de invloed van fantasie en bijgeloof verdwijnt geleidelijk. Stemmen horen Een psychose kan behalve door onlogisch denken ook gekenmerkt worden door hallucinaties, waarvan stemmen horen de bekendste vorm is. Alleen als het kind er last van heeft en erover klaagt, en als het gepaard gaat met een vermindering in functioneren, moet je jezelf als ouder er wel zorgen over maken. Dat stemmen horen niet ongewoon is bij kinderen bleek uit een onderzoek.

Dit laatste kenmerk lijkt erg op de stemmen die mensen met schizofrenie horen, en dit is dan wel reden tot zorg. Lichte en geïsoleerde psychotische verschijnselen De laatste jaren is er steeds meer bewijs dat schizofrenie een extreme uiting is van verschijnselen die in lichtere mate bij veel meer mensen voorkomen.

Daarnaast zijn de volgende andere factoren van invloed op de cijfers: De ontwikkelingsfase waarin de persoon zich bevindt: Dat kan hen vatbaarder maken voor bijvoorbeeld paranoïde gedachtes. Psychose Psychotische stoornissen zijn over het algemeen goed te herkennen aan de hand van wanen en hallucinaties, de twee bekendste symptomen.

Bij psychotische stoornissen onderkennen we vier hoofdcategorieën van symptomen. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in een slechte zelfverzorging of moeite hebben met iets te beginnen of af te maken. Dit worden de negatieve symptomen genoemd, omdat ze verwijzen naar de afwezigheid van kenmerken die bij mensen zonder een psychose juist wel aanwezig zijn.

De symptomen uit de vier categorieën komen niet perse samen voor. Om de verschillende stoornissen die met een psychose gepaard kunnen gaan te kunnen onderscheiden, gebruikt men criteria die gebaseerd zijn op: Een hallucinatie moet worden onderscheiden van een illusie, waarbij wel een prikkel van buitenaf aanwezig is, die echter niet adequaat wordt geïnterpreteerd.

Akoestische hallucinaties betreffen het gehoor: Bij visuele hallucinaties ziet de persoon voorwerpen, mensen of geesten die er in werkelijkheid niet zijn. Bij tactiele hallucinaties voelt de persoon iets wat er niet is, bijvoorbeeld beestjes die over hem heen kruipen of in zijn lichaam organen op eten.

Ook smaakhallucinaties of geurhallucinaties zijn mogelijk. Bij een psychose is stemmen horen de meest voorkomende vorm van hallucineren. Wanen Een waan is een onjuiste interpretatie van een realistische gebeurtenis waar hij moeilijk of in het geheel niet van af te brengen is. Het wordt een inhoudelijke denkstoornis genoemd omdat het vaak een bizarre interpretatie is, maar de logica hoeft niet per se gestoord te zijn. Het belangrijkste verschil tussen een waan en een waanachtig idee iets wat we allemaal wel eens hebben is dat iemand met een waan vrijwel niet van zijn foutieve overtuiging is af te brengen.

Maar het verschil met een waan is dat je al snel zelf beseft dat het niet waar is of dat je door anderen uit de waan geholpen wordt. Wanen worden ingedeeld naar inhoud: De nieuwslezer van het journaal kijkt hem op een betekenisvolle wijze aan. Bizarre wanen komen meer voor bij schizofrenie dan bij andere psychotische stoornissen. Schizofrenie in de geschiedenis van de psychiatrie werd de stoornis schizofrenie in eerste instantie door Kraepelin beschreven als dementia praecox.

Dit is een onjuiste visie. Letterlijk betekent schizofrenie gespleten geest. Bij iemand met schizofrenie bestaan er geen meerdere persoonlijkheden, maar is er wel sprake van een gebrekkige afstemming tussen verschillende cognitieve functies, zoals denken, waarneming, motivatie, emotie en handelen. Schizofrenie is een voorbeeld van een psychotische stoornis waarbij niet alle vier hoofdcategorieën van de psychotische symptomen voorkomen. Bij schizofrenie is geen sprake van affectieve disregulatie.

Veel van de kernsymptomen worden gebruikt om onderzoek te doen naar endofenotypen, de schakel tussen een genetische aanleg en het tot uiting komen van de daadwerkelijke symptomen van een stoornis. Endofenotypen komen ook vaak voor bij eerstegraads familieleden van de persoon met schizofrenie. Ze duiden op een genetische aanleg.

Met name positieve emoties worden minder getoond. Negatieve emoties worden vaker vertoond, maar dan meestal te heftig en te extreem. Een van de verklaringen voor hun inadequate gevoelsreacties naar anderen is dat bij het waarnemen van emoties bij anderen er normaal gesproken tegelijkertijd en automatisch gebruik wordt gemaakt van visuele en auditieve input: Dit proces van multimodale waarneming is minder goed ontwikkeld bij mensen met schizofrenie.

Hierdoor functioneren zij ook op sociaal gebied minder goed. Er wordt een verband verondersteld tussen dit kenmerk en geconstateerde afwijkingen in oogbewegingen die met name bij mensen met schizofrenie zouden voorkomen: Smooth pursuit het volgen van een bewegend voorwerp met een vloeiende oogbeweging. Mensen met schizofrenie zijn vaak passief, hebben weinig verlangens en verwaarlozen zichzelf op het gebied van hygiëne en gezondheid. Daardoor zijn ze vaker eenzaam en leven ze geïsoleerd van anderen.

Bovendien gaat dat vaak van de hak op de tak. De formele denkstoornis wordt in verband gebracht met het verschijnsel dat mensen met schizofrenie grotere moeite hebben dan mensen zonder schizofrenie om binnenkomende informatie op een logische wijze te ordenen en dat hun capaciteit om dat te doen beperkter is.

Psychotische stoornissen Om schizofrenie te mogen vaststellen moeten de symptomen zes maanden onafgebroken aanwezig zijn. Dit is tevens het belangrijkste onderscheid met de schizofreniforme stoornis en de kortdurende psychotische stoornis.

Een ander verschil is dat bij schizofrenie de stoornis langzaam en sluipend kan ontstaan met bijvoorbeeld een prodromale periode. De neurologische ontwikkeling van schizofrenie In de aanloop naar de eerste psychose bij schizofrenie en het vervolg zijn meerdere periodes te onderscheiden.

Deze periodes verschillen op een drietal aspecten: We onderscheiden de volgende periodes: Bij het ontstaan van schizofrenie speelt een erfelijke aanleg een grote rol, maar het is niet de enige factor. Een daarvan is verstoring tijdens de zeer snelle ontwikkeling van de hersenen.

Blootstelling aan het griepvirus bij de moeder en blootstelling aan toxoplasmose een parasiet die voorkomt in rauw vlees bij de moeder. Onderzoek laat zien dat een aantal teratogenen het risico op schizofrenie bij het kind wel is waar vergroot, maar uitsluitend als er een genetische aanleg voor de stoornis bestaat. Een voorbeeld van een perinatale invloed is zuurstofgebrek.

Schizofrenie kent al voorlopers tijdens de kindertijd, precusors genoemd, en vaak kent de fase voorafgaand aan de psychose, dit heet de prodromale fase, zogenoemde waarschuwingssignalen. Wat kinderen die later schizofrenie ontwikkelen wel enigszins onderscheidt van andere kinderen zijn de volgende problemen: Vanaf drie jaar tot ongeveer het midden van de basisschool blijkt externaliserend en agressief gedrag vaker voor te komen bij kinderen die later schizofrenie ontwikkelen.

Op oudere leeftijd is juist teruggetrokken internaliserend gedrag in lichte mate voorspellend voor het ontstaan van schizofrenie. Vermoed wordt dat kinderen die beide vormen kennen zowel externaliserend als internaliserend gedrag het grootste risico lopen. Concreet betekent dit dat als de zojuist genoemde kenmerken voorkomen bij kinderen van ouders of andere familieleden met schizofrenie, de voorspellende waarde groter is: Voor deze groep wordt tegenwoordig het begrip ultrahoog Risico UHR gebruikt.

Je zou kunnen zeggen dat wat tijdens de zwangerschap is gestart, tijdens de adolescentie wordt afgerond. Tijdens de adolescentie en jongvolwassenheid vindt een laatste grote rijping plaats van de hersenen. Die van de prefrontale cortex, die met name de executieve functies als planning, motivatie en onderdrukken van responsen aanstuurt. Dit rijpingsproces gaat samen met een grote toename van geslachtshormonen, en deze twee ontwikkelingen beïnvloeden elkaar. Daarnaast is het proces van myelinisatie verder gevorderd, waardoor zenuwcellen sneller kunnen werken, en worden overbodige zenuwcellen weggesnoeid, zodat de potentieel sterke cellen en verbindingen kunnen groeien dit wordt pruning genoemd.

Deze normale ontwikkeling van de prefrontale hersenen loopt spaak bij jongeren met kwetsbaarheid voor schizofrenie. Onder andere de pruning schiet te ver door: Bij mensen met schizofrenie blijkt het volume van de hersenen minder omvangrijk dan bij mensen zonder schizofrenie: Hoe minder grijze stof, hoe minder adequaat informatie wordt verwerkt. Een prodromale fase kan enkele maanden tot enkele jaren voor de psychose ontstaan, en meestal heeft de jongere dan last van een depressieve stemming en angstgevoelens.

Niet bij alle jongeren die een prodromale fase meemaken ontwikkelt zich een echte psychose. Sommige groeien eroverheen, en bij een aantal ontwikkelt zich een andere stoornis, zoals een stemmings of angststoornis. Als de prodromale fase voorkomt bij jongeren die genetisch kwetsbaar zijn dan is de kans groter dat iemand schizofrenie ontwikkelt.

Een van de vele inzichten die hersenonderzoek bij mensen met een psychose heeft opgeleverd, is dat er tijdens en in aanloop naar een psychose een hoge concentratie van dopamine een neurotransmitter, oftewel een stofje dat communicatie tussen neuronen stimuleert of remt is. Dopamine wordt normaal gesproken aangemaakt als onze aandacht gericht moet worden op een nieuwe gebeurtenis of nieuwe prikkel.

Het maakt ons als het ware alert op veranderingen in onze omgeving. Bij mensen met een psychose is die dopamineproductie echter zo ontregeld dat de concentratie veel te hoog is en ook niet, zoals bij normale mensen, wordt aangepast als iets nieuws al enige tijd zichtbaar is. Dit betekent dat zij extreem gevoelig blijven voor veranderingen en die ook met de nodige argwaan volgen.

Wel weten we dat te veel stress en middelengebruik kunnen leiden tot een verhoogde productie van dopamine. Hersenonderzoek heeft ook het inzicht opgeleverd dat vooral bij mensen met schizofrenie het hormoon oxytocine te weinig wordt geproduceerd. Bij een aantal personen blijft de schizofrenie beperkt tot één psychotische episode: Maar voor de meeste mensen met schizofrenie is het verdere beloop chronisch en zeer invaliderend.

Psychotische episodes kunnen terugkeren en ook als deze verdwijnen zijn de meeste mensen met schizofrenie afhankelijk van de zorg van anderen. Normaal functioneren in de zin van een eigen huishouden onderhouden en een betaalde baan vervullen is slechts voor weinigen weggelegd.

De ernst van de stoornis wordt ook duidelijk uit de levensverwachting: We zouden karaktertrekken kunnen beschouwen als het product van verborgen psychologische processen; de manier waarop onze motieven, emoties en cognities gewoonlijk in gedrag tot uiting komen. Temperament is een psychologisch begrip dat verwijst naar dat gedeelte van de persoonlijkheid dat betrokken is bij emotionele eigenschappen en de snelheid en intensiteit van emotionele reacties.

Het temperament is datgene waarmee je geboren wordt. Karaktertrekken kun je beschouwen als een meerdimensionale structuur die op basis van het temperament rust, maar die zich later ontwikkelt en die sterk door ervaringen en door psychologische processen in de persoon wordt beïnvloedt. De grote vijf karaktertrekken: Er zijn vijf dominante persoonlijkheidsfactoren naar voren gekomen, de Big Five. Je ziet dat de persoonlijkheidsfactoren in deze theorie allemaal dimensies zijn, wat betekent dat deze karaktertrekken gedefinieerd worden als posities op een bepaald continuüm, met voor elke dimensie een aanzienlijk verschil tussen het ene uiterste en het andere.

Ten aanzien van de meeste van deze dimensies bevinden de meeste mensen zich ergens nabij het midden van het continuüm: In plaats van een oordeel te vellen over de kenmerken die we zouden moeten bezitten, kunnen we beter de kenmerken benutten die we hebben en op zoek gaan naar een omgeving die goed bij ons past. Uit een onderzoek blijkt ook dat de Big Five bij kinderen ook op jongere leeftijd redelijk stabiel te zijn en te kloppen.

Uit allerlei onderzoek blijkt dat persoonlijkheidsverschillen een effect hebben op het functioneren van kinderen, en ook op hun sociale omgeving, wat zichtbaar is in hun relatie met opvoeders en leeftijdsgenoten. Karaktertrekken beoordelen met behulp van persoonlijkheidstests MMPI Geeft aan hoe hoog een individu scoort op tien belangrijke klinische trekken. Minnesota Multiphasic Personality Inventory. NEO personality inventory is een schriftelijke test.

Deze eenvoudige maat wordt gebruikt om de stabiliteit van de persoonlijkheid gedurende het hele leven te bestuderen evenals de relatie van persoonlijkheidskenmerken met lichamelijke gezondheid en met verschillende gebeurtenissen die bepalend zijn voor het verloop van iemands leven. Als je daarentegen een instrument wilt hebben voor het meten van klinische kenmerken, ofwel psychische stoornissen is de MMPI-2 een goede keuze.

De respondenten moeten aangeven in hoeverre elke uitspraak op hen van toepassing is. De score heeft een empirische basis.

Ten eerste hebben ze een zeer hoge betrouwbaarheid. Ze zijn vrij van de invloed van toevallige factoren en consistente en stabiele scores opleveren. Uitbreiding Big Five Volgens de onderzoekers zijn er niet vijf maar zes persoonlijkheidsdimensies. Evaluatie van theorieën over temperamenten en trekken De theorieën geven ons een momentopname van de persoonlijkheid. Sommige zeggen dat je de persoonlijkheid niet aan de hand van die maar enkele dimensies kan beschrijven.

Aan de andere kant zijn we met theorieën over trekken tot op zekere hoogte in staat om gedrag in veelvoorkomende situaties, te voorspellen. Een laatste minpunt van theorieën over trekken is het probleem van de selffulfilling prophecy. Mensen die eenmaal het stempel van een bepaalde trek hebben gekregen, gaan zich daarna gedragen en worden daardoor belemmerd in hun pogingen om te veranderen. Hoewel de drie invalshoeken die we in dit deel bespreken op bepaalde punten redelijk met elkaar overeenkomen, leggen ze elk de nadruk op een geheel eigen combinatie van factoren.

De psychodynamische persoonlijkheidstheorie, humanistische persoonlijkheidstheorie en de sociaal cognitieve theorie. Deze theorieën richten onze aandacht op motivatie met name op motieven vanuit het onbewuste en op de invloed van de vroege jeugd op onze geestelijke gezondheid.

Theorieën van dit type benadrukken het functioneren van het individu in het heden in plaats van de invloed van gebeurtenissen uit het verleden. Theorieën van dit type komen voort uit de experimentele psychologie. Zij richten zich daarbij op het gehele lichaam als bron van lust of plezier. Seksualiteit bij kinderen gaat over het ontdekken van het eigen lichaam en dat van de ander. Ook onderzoeken ze de gevoelens van spanning en lust die daarbij horen. Hierdoor leren zij hiermee gaandeweg omgaan.

De nieuwsgierigheid van jonge kinderen naar alles wat nieuw en spannend is, is de drijfveer voor hun verkenningstocht. Dit proces noemen we de seksuele ontwikkeling. Sociale rollen, seksueel aangetrokken voelen. Deze drie dimensies samen omvatten het begrip seksualiteit in brede zin. Een seksuele identiteit Kinderen ontwikkelen tijdens hun seksuele ontwikkeling een seksuele identiteit.

Dit betekent dat zij leren welke gevoelens zij hebben en hoe zij denken over seksualiteit. Daarnaast maken kinderen zich tijdens de seksuele ontwikkeling een seksueel script eigen. Kinderen en seksualiteit in historisch perspectief Seksueel gedrag van kinderen is van alle tijden, komt in alle generaties voor en speelt in alle culturen een rol.

Vooral de laatste eeuwen is er in de westerse wereld met enige ongerustheid gekeken naar kinderen en hun seksuele gedragingen. Kinderen en volwassenen sliepen bij elkaar naakt in één bed, kinderen zagen dat hun ouders seks hadden enz.

Pas in de late Middeleeuwen veranderde het vanzelfsprekende karakter van seksualiteit langzaam. Dit gebeurde vooral onder invloed van de kerk. In de zestiende eeuw, de tijd van de Renaissance, werd het kuisheidsideaal van de kerk steeds meer een norm voor de burgerlijke orde. Als gevolg van dit kuisheidsideaal ontstonden allerlei schuld en schaamtegevoelens over lichamelijkheid en seksualiteit.

Een vrouw die van ontrouw werd beschuldigd, kon zonder pardon verbrand worden, terwijl de man geen blaam trof. De hypocrisie over seksualiteit geldt overigens ook in onze huidige tijd vaak nog.

In de zeventiende en achttiende eeuw nam het taboe op seksualiteit toe. Men zag kinderen steeds meer als onschuldige wezens, die ver weg gehouden moesten worden van alle wereldse zaken.

Kinderen kregen vanaf dat moment in de geschiedenis zelfs een aparte kindstatus. Over seksualiteit en andere volwassen onderwerpen konden kinderen beter niets weten, dacht men. Het ontstaan van een zogenaamd jeugdland was ook meteen het begin van een opvoedingscultus. Het kind werd een onschuldig wezen. De opkomst van de industrie en de trek naar de grote steden leidden tot allerlei structurele veranderingen in de samenleving. In de negentiende eeuw nam de algehele preutsheid toe.

Daarnaast leidde de opkomst van wetenschappelijke kennis over de mens ertoe dat men seksualiteit opvatte als iets biologisch en hormonaals. Het einde van de negentiende eeuw en het begin van de twintigste eeuw brachten langzaamaan een aantal veranderingen. Sigmund Freud bracht aan het begin van de twintigste eeuw als eerste de psycho seksuele ontwikkeling van jonge kinderen in kaart.

Hij stelde dat de mens een psychologische ontwikkeling had die onder andere berust op seksuele drijfveren. De seksuele ontwikkeling stond volgens hem in het teken van het doorlopen van allerlei stadia, orale en anale fase.

De belangrijkste ontwikkelingstaak in seksualiteit was volgens Freud dat het geweten in het reine kwam met innerlijke seksuele driften en de sociale normen vanuit de buitenwereld.

Vanaf de jaren twintig van de twintigste eeuw ontstond meer aandacht voor een prettige beleving van seksualiteit, gekoppeld aan het huwelijksleven. Alhoewel voortplanting het belangrijkste doel bleef, mocht seksualiteit ook bijdragen aan het huwelijksgeluk.

Vanaf de jaren vijftig van de twintigste eeuw verandert de tijdgeest in de westerse wereld heel langzaam. Dit is onder meer te danken aan grootschalig onderzoek naar seksualiteit onder volwassenen door bioloog en seksuoloog Alfred Kinsey in de Verenigde Staten. Kinsey ontdekte dat volwassenen masturbeerde, homo of biseksueel was en soms vreemdging binnen een vaste relatie. Ook ontdekte Kinsey per toeval dat heel jonge kinderen een orgasme konden krijgen als zij masturbeerden. Dit zorgde voor veel ophef, toch komt ook de seksuele voorlichting aan jongeren langzaam op gang in deze periode.

In de jaren zestig ontstaat er mede door de seksuele revolutie en de opkomst van het feminisme een wat vrijere seksuele moraal. Seksualiteit wordt vanaf de jaren negentig bovendien opgevat als een essentieel onderdeel van de algehele ontwikkeling van jonge kinderen.

Voorlichtings en opvoedingsadviezen Eeuwenlang ging de zorg om seksualiteit bij kinderen samen met het beteugelen van seksueel gedrag. Men vond dat kinderen nog geen seksuele wezens waren.

Zij werden zo lang mogelijk ontwetend gehouden over seksualiteit. Men ging uit van de gedachte dat seks iets was voor in de adolescentie en het liefst pas na het huwelijk. Met seksuele voorlichting was men bovendien lange tijd voorzichtig. Zowel de voor als tegenstanders hadden vooral oog voor de gevaren van seksualiteit. Vanaf veranderde langzaam de toon van de seksuele voorlichting.

Voorlichten vanuit het idee van schuld en schaamtegevoelens werd steeds meer afgeraden, omdat het een prettige beleving van seksualiteit als volwassene in de weg kon staan. Idealiter gaven ouders hun kind seksuele voorlichting op het moment dat zoon of dochter in de puberteit kwam.

Momenteel is de seksuele voorlichting in Nederland redelijk goed te noemen. Seksuele gevoelens bij kinderen hebben altijd bestaan. Zo worden kinderen op verschillende plekken in de wereld vanaf zeer jonge leeftijd door volwassenen ingewijd in seksueel gedrag.

Kinderen en seksualiteit in ontwikkelingsperspectief Tegenwoordig zien we seksualiteit als een ontwikkelingsproces dat start vanaf of zelfs al voor de geboorte. Een belangrijk deel van die ontwikkeling vindt plaats in de eerste twaalf levensjaren. De seksuele ontwikkeling vindt plaats in een transactioneel, dynamisch en interactief ontwikkelingsproces. Het kind is daarin een actieve vormgever van zijn eigen ontwikkeling en opvoeding. Het kind, de opvoeders en hun omgeving, beïnvloeden elkaar voortdurend in dit model.

Een kind ontwikkelt zich altijd in verschillende opvoedingsomgevingen. Seks als je ongesteld bent kan een beetje een knoeiboel worden, maar dat is ook eigenlijk het enige nadeel. Ga er dus voor als je partner daar niets op tegen heeft.

Vergeet niet dat je als je ongesteld bent toch zwanger kan worden. Je loopt wel meer kans op infecties dus is het verstandig een condoom te gebruiken, zelfs als je normaal geen condoom gebruikt. Als je seks hebt tijdens je menstruatieperiode, is de kans uiteraard groot dat er menstruatiebloed op de geslachtsdelen achterblijft.

Zorg ervoor dat jullie na het vrijen jullie geslachtsdelen goed schoonmaken. Doe dat alleen met lauwwarm water en niet met zeep! Het gebruik van zeep, zorgt ervoor dat de zuurgraad in je vagina wordt verstoord en dit kan leiden tot vaginale infecties. Home Onze wereld V-zone V-zone. Op 7 september heeft [slachtoffer] aangifte gedaan van verkrachting in een woning aan de — wat later blijkt — [adres] te Zwolle door meerdere jongens. Verdachte was een van hen. Verdachte heeft bij de politie verklaard dat hij op 5 september met aangeefster naar de woning van zijn oma — die toen op vakantie was — aan de [adres] te Zwolle is gegaan en daar in de woning vrijwillige seks met aangeefster heeft gehad.

Verdachte heeft aangegeven dat niemand anders die dag in die woning seks met aangeefster heeft gehad. Verdachte heeft voorts ter terechtzitting nog verklaard dat hij aangeefster via via kende en dat hij had gehoord dat zij gemakkelijk in bed te krijgen was. Bij de beantwoording van de vraag of de ten laste gelegde feiten al dan niet wettig en overtuigend bewezen zijn, spelen de verklaringen van aangeefster een cruciale rol. Hierbij is van belang dat die verklaringen de meest concrete informatie bevatten omtrent de in de tenlastelegging omschreven seksuele gedragingen.

De in het dossier voor het overige aanwezige informatie is namelijk ofwel afgeleid uit hetgeen aangeefster daarover heeft verklaard of betreft niet zozeer de verweten seksuele gedragingen zelf maar zou meer in het algemeen in verband kunnen worden gebracht met de door aangeefster geschetste gang van zaken op 5 september Tegen die achtergrond dient allereerst bepaald te worden of en in welke mate de door aangeefster in de verschillende stadia van het onderzoek afgelegde verklaringen betrouwbaar zijn te achten.

De verdediging heeft die betrouwbaarheid ter discussie gesteld. De rechtbank acht bij de weging en waardering van de verklaringen van aangeefster allereerst van belang dat de aangifte zoals die op 7 september formeel is gedaan, ziet op gebeurtenissen die zich slechts twee dagen eerder zouden hebben voorgedaan.

Voorafgaand aan die aangifte is door de politie op 6 september een informatief gesprek gehouden met aangeefster. Verder blijkt uit het dossier dat aangeefster aansluitend op de vermeende gebeurtenissen op de avond van 5 september naar de woning van haar vriendin [naam 2] is gegaan, alwaar zij in grote lijnen heeft verteld wat zij had meegemaakt. Aangeefster heeft de ochtend volgend op de vermeende gebeurtenissen op school aan haar docent [naam 3] een schets van de gebeurtenissen waarvan zij uiteindelijk aangifte heeft gedaan, gegeven.

Opvallend aan elk van de door aangeefster vanaf het informatief gesprek afgelegde verklaringen acht de rechtbank dat die verklaringen niet alleen op hoofdlijnen maar ook voor wat betreft tal van details consistent zijn te noemen. Dit geldt eveneens voor de verklaringen die zij later in het kader van het opsporingsonderzoek nog aanvullend heeft afgelegd en voor hetgeen zij nog op 27 februari bij de rechter-commissaris heeft verteld. Geconstateerd kan weliswaar worden dat aangeefster op enkele onderdelen van haar verklaringen is terug gekomen of ten aanzien van bepaalde onderdelen anders heeft verklaard of later heeft aangegeven niet meer zeker te zijn over bepaalde zaken, maar dit kan naar het oordeel van de rechtbank onvoldoende afdoen aan hetgeen zij overigens heeft verteld.

Dit geldt in dit geval te meer aangezien de aangifte ziet op een groot aantal seksuele handelingen, gedurende meerdere uren, met een relatief groot aantal personen. In die veelheid aan gegevens is aangeefster naar het oordeel van de rechtbank dermate consistent en consequent gebleven in haar verklaringen, dat dit de betrouwbaarheid van haar verklaringen onderstreept. Reden te meer om de verklaringen van aangeefster voor betrouwbaar te houden, is naar het oordeel van de rechtbank gelegen in het gegeven dat aangeefster diezelfde avond op 5 september , kort na de vermeende gebeurtenissen, aan haar vriendin [naam 2] — blijkens de verklaringen van [naam 2] en haar moeder: In hetgeen [naam 2] daarover heeft verklaard, komen reeds belangrijke onderdelen van de gang van zaken waarvan aangeefster uiteindelijk in haar verhoren bij de politie en de rechter-commissaris meer gedetailleerd gewag heeft gemaakt, naar voren.

Op dit punt kent de rechtbank verder gewicht toe aan hetgeen blijkt uit de handgeschreven aantekeningen die aangeefster op 6 september tijdens het gesprek met getuige [naam 3] bij zich had, welke aantekeningen ook aan het dossier zijn toegevoegd.

Ook de reeds in dat stuk beschreven chronologie der gebeurtenissen, de aard van de seks en omstandigheden waardoor aangeefster zich onder druk gezet heeft gevoeld, komen daaruit naar voren, meer in het bijzonder ook nog het gegeven dat aangeefster seksuele handelingen heeft verricht om zo haar telefoon weer terug te krijgen. Aangeefster heeft weliswaar gezegd dat het haar leerkracht een goed idee leek om aangifte te doen, maar daaruit kan naar het oordeel van de rechtbank niet de conclusie worden getrokken dat dit invloed heeft gehad op de inhoud van hetgeen aangeefster ten overstaan van de politie en de rechter-commissaris heeft verklaard, met name niet omdat uit de hierboven geschetste gang van zaken voor wat betreft de contacten met [naam 2] en haar docent [naam 3] blijkt dat de gedane suggestie om aangifte te doen pas opkwam nadat aangeefster aan [naam 2] en [naam 3] reeds haar verhaal had verteld, terwijl aangeefsters aantekeningen op papier toen ook reeds bestonden.

Bij dit alles komt nog dat uit het verslag van het informatieve gesprek blijkt dat aangeefster zelf toen vond dat de jongens niet ongestraft moesten blijven. Ondersteunend voor de betrouwbaarheid van de verklaringen van aangeefster acht de rechtbank voorts dat op de telefoon van mede verdachte [medeverdachte 1] een naaktfoto van aangeefster is aangetroffen, waarbij aangeefster zich bevindt op het bed in de woning waarin de gebeurtenissen op 5 september zich hebben afgespeeld.

Daarnaast draagt aan de betrouwbaarheid van aangeefsters relaas ook bij: Voorts acht de rechtbank van waarde dat hetgeen de politie heeft aangetroffen in de woning waarin de vermeende gebeurtenissen zouden hebben plaatsgehad, vrijwel overeenkomt met de voorafgaande gedetailleerde beschrijving daarvan door aangeefster.

Voor zover de verdediging heeft betoogd dat aangeefster, blijkens haar eigen verklaring ten overstaan van de rechter-commissaris, met name in de periode voorafgaand aan 5 september maar ook daarna nog wel doende was haar seksuele grenzen te verkennen en dat om die reden vraagtekens zijn te plaatsen bij de door aangeefster geschetste onvrijwilligheid van de seksuele contacten die zij op 5 september heeft gehad, overweegt de rechtbank het volgende.

De rechtbank stelt vast dat niet gebleken is dat aangeefster bij de politie melding heeft gemaakt van seksuele gebeurtenissen anders dan die welke zich op 5 september hebben afgespeeld.

Daarnaast geldt dat aangeefster over de gebeurtenissen op 5 september van meet af aan heeft aangegeven dat die tegen haar wil zijn gebeurd. Ook heeft zij aangegeven dat de jongens die het betreft er niet ongestraft vanaf moeten komen. Het voorgaande overziende is de rechtbank van oordeel dat de verklaringen van aangeefster in algemene zin als betrouwbaar zijn aan te merken en dan ook voor het bewijs zijn te gebruiken, ook waar het de door aangeefster beschreven onvrijwilligheid betreft.

Relevante passages uit de verklaringen van aangeefster. Aangeefster [slachtoffer] heeft op 7 september in haar aangifte bij de politie onder meer het volgende verklaard:. En voor ons zit [slachtoffer] , geboortedatum. Ja nou, ik zou afspreken met een jongen die ik al, uhm, eerder had afgesproken, die ik al kon. Die heette [medeverdachte 1]. Ja, maar ik zei dat die moest stoppen volgens mij.

Dat ik niks meer wou. Daarna deed hij volgens mij mijn knoop los. Ik vond dat, ik dacht oke, ik wist niet precies wat die bedoelde maar.. En toen kwam er een jongen, die keek vanuit het raampje. En toen zag die ons ofzo. Maar ik kon op tijd genoeg mijn broek omhoog doen. Maar die jongen die naar binnen keek, die komt gewoon uit Zwolle.

Die [medeverdachte 1] kwam naar mij toe. Oh nee, hij vroeg eerst of ik ze knap vond. Toen zei ik ik weet niet en toen riep hij die onbekende jongen. En die kwam toen, die ging aan mij zitten en zo. Maar die stuurde die [medeverdachte 1] weg. Ja, toen ging die aan me zitten. Gewoon wrijven aan me,..

Hij ging ook kusjes in mijn nek geven en volgens mij zat die ook aan mijn borsten. En ik zei nee hoor, ik wil niks. Ja, hij wou volgens mij dat ik hem ging pijpen ofzo.

Pff dat zei hij volgens mij. Hij wou aan mijn, aan mijn vagina zitten. Maar dat vond ik niet oke. Dus ik duwde hem wel een beetje van mij af enzo. Ja ik duwde hem van mij af. Toen kwam die [medeverdachte 1] binnen. Gingen met zijn allen naar buiten, dat neefje wachtte gewoon buiten. Dus ik kwam eraan, samen met die [naam 4]. Ik gaf mijn telefoon, die [naam 4] ging bellen. En toen kwam die jongen aan op een scooter, die heet [voornaam verdachte].

Ik wist al dat hij [voornaam verdachte] was. Volgens mij waren hun al lang iets van plan. Maar wist ik toen nog niet. Dus ik vertrouwde het en ik ging bij hem achterop. Ja en ik was vergeten, met mijn domme kop dat ik mijn mobiel had uitgeleend, dus ik ben vergeten terug te vragen. Kwam er pas later achter dat ik mijn telefoon niet had.

We reden toen met de scooter. En uiteindelijk stopten we bij de Vechtstraat volgens mij. Bij een winkel, kledingwinkel.. Bij die, die punt bleef ik staan, bij die winkel, naast die winkel. Nou ik weer achterop. We stoppen bij een huis. Ik bleef zo stilstaan. Nou, hij ging naar boven, ik ging ook mee. Toen zei ik nee, daar doe ik niet aan mee. Ging hij weer naar boven, zat ik op het bed.

Kwam hij naar mij toelopen toen ik nog op bed zat. Ging die zo, volgens mij zijn benen over mij heen doen. Ja, gewoon zo, en dat ik zo, nou hij duwde me eerst op het bed.

Nee, ik zat op het bed.. Gewoon aan mijn borsten of zo. Hij deed gewoon zo.. Toen kraakte het bed, nee toen zakte het bed door. Ik vroeg of ik weg mocht en mijn mobiel mocht, of waar mijn mobiel was. Hij zei "beneden" die had [medeverdachte 1] gebracht, zei hij. Hij zei dat mijn mobiel beneden lag.

Ik zei "mag ik mijn mobiel dan? En toen zei hij "nee show eerst wat". Toen zei ik "wat showen? Toen zei hij "ja je tieten of je fonetisch: Toen zei ik zo, "wat showen? Toen zei hij "ooh je hebt best wel dikke" en zo. Volgens mij deed hij mijn hemd en bh omlaag, dat weet ik niet meer, of ik deed dat zelf. Nou ik showde het.

En toen ging die, toen ging die aan mijn tiet, aan mijn borsten zitten. Ging die aan likken, volgens mij. Toen duwde ik hem weg. Omdat ik niet wou dat hij aan mij zat. Ooh nee, eerst kwam [medeverdachte 1] binnen. Toen ging die [voornaam verdachte] de kamer uit. Dus hij ging op mij liggen, volgens mij. En aan mij zitten. Gewoon kussen in mijn nek geven en aan mijn borsten ofzo. Nee, ik had nog kleding aan. Waar zat hij met zijn hand dan? Maar die [voornaam verdachte] ging ook kijken, want op een kiertje stond de deur.

Waarmee deed hij dat? Ja volgens mij en toen kwam die [naam 5] binnen, die onbekende jongen uit Zwolle. Toen ging die [voornaam verdachte] weer weg. En dan krijg je je mobiel weer en dan mag je gaan. Ik zeg nee, dat doe ik niet. En toen had die een condoom om gedaan. Ik had hem wel gepijpt met condoom, dat weet ik nog wel. Toen had ik hem gepijpt, volgens mij. Je zegt, hebt hem eerst gepijpt. Maar hoe ding dat dan precies?

Heeft hij dat gezegd dat je dat moest doen? Daarvoor wel ja, toen zei hij, ja nu heb ik een condoom, nu kun je mij gewoon pijpen. Ik vond het natuurlijk niet fijn, ik vond het niet leuk. Ik zei ook dat ik het niet wilde. Maar hij zei, anders krijg je die mobiel, enzo, dat zei hij. Ik zat op bed en hij stond voor mij. Want ik weet ook nog dat hij zei neuk.

Heb je een condoom tegen die [voornaam verdachte] en toen gaf die [voornaam verdachte] die condoom aan hem. En toen probeerde hij die condoom om te doen. Maar het lukte niet echt.. En dat heb ik gedaan. Dus hij zei laat me je neuken of zo. Toen zei ik nee, staand is beter. Toen deed die het niet, want hij wou volgens mij zijn lul in mijn kut doen, maar volgens mij lukte dat niet, dus toen ging die maar op bed zitten.

Maar heeft hij wel geprobeerd toen je daar stond? Ik ging zo staan, en hij zat achter mij. Had ik volgens mij gedaan. Toen ging hij liggen. En toen zei hij, ik had toen nog wel mijn hemdje aan enzo.

En toen zei hij oke, dan ga ik wel op jou. En dat deed best wel pijn, vond ik. Vond dat ook niet echt lekker ofzo. Ja, deed mij pijn. En als hij het over neuken hebt wat gebeurt er dan precies? Dat de lul in mijn vagina gaat. Ja hij ging weg. En toen kwam die [voornaam verdachte] weer binnen.

En je krijgt je telefoon. Dus ik ging die [voornaam verdachte] pijpen, maar dat was met tegenzin. Ja, want hij, ik had al duidelijk gemaakt dat ik het sowieso niet wilde. Ja en toen stond hij op en zei moet ik gaan liggen? Toen ging ik door met pijpen. En toen kwam zijn broertje binnen ofzo. Ja en toen was ik bezig en toen kwam die [voornaam verdachte] klaar in mijn mond. En toen zei die broertje van hem, die werd boos.

Ik was kankergeil ofzo. Dus [voornaam verdachte] had geen condoom om? Nee, toen ik hem pijpte niet. Ging die [voornaam verdachte] lachen. Ik had mijn broek volgens mij weer aan. Had ik gedaan, dus ik ging naar de badkamer. Had ik mijn mond gespoeld. Toen ging ik terug, moest ik dat broertje pijpen. Hij ging gewoon zijn lul volgens mij voor mij doen. Hij stond, ik zat op bed. Staan met zijn stijve. Nou toen had ik hem gepijpt. Hij was, toen ging die liggen, omdat ik, dan kan ik er beter bij.

Had ik hem gepijpt. Ja en toen ging ik hem pijpen. En hij kwam ook klaar in mijn …mond. Toen had ik dat gedaan. Nou toen had ik wel verwacht dat ik weg mocht. Nou dat zeiden ze tegen hem. Wat vond je ervan? Dat je hem moest pijpen? Nou vond ik niet leuk, want ik wou weg gaan. En ik dacht dat ik alleen die [voornaam verdachte] moest doen en dan gewoon weg.

Want ja hij is mijn broertje. Dat zie [voornaam verdachte] tegen je? Omdat ik dacht ja ik mag toch niet weg en ja ik wil gewoon mijn mobiel snel, en ik wou weg. En toen kwam ineens ook zijn neefje. Of nee, die [voornaam verdachte] zei: Hem moet je ook doen, voordat je weg wilt en hun zeiden ook dat hij echt de laatste was. Maar dat was dus niet zo. En hij vroeg ook nog of ik het wilde. Ik zei nee dat wil ik echt niet.

En toen zei hij oke, dan niet ofzo. En toen zei hij tegen die [voornaam verdachte] , dat ik het niet wou doen of zo. Ja dit is echt de laatste en dan krijg je je mobiel en mag je weg.

Dus ik had die neefje ook gedaan. O ja, eerst ging die neefje mij een beetje zo, aan mij zitten, aan mijn neus enzo. Beetje zo van, ja beetje lief doen zo van: En toen heb je het bij dat neefje gedaan? Ja, die kwam klaar, die kwam klaar, volgens mij kwam die klaar op mijn shi.. Ook nog op mijn hemdje. Wat ik nog aan had. Dat zei dat neefje? Ja, dat hij er aan kon wrijven enzo. Nou hij kwam klaar op mijn shirtding.

Toen was het klaar. Toen dacht ik dat ik eindelijk weg mocht. En toen uhm, komt er nog 1, die had een zonnebril op. Hij was best wel een dunne jongen. En toen ging ik in de hoek staan. En ik was daar nog even alleen.

Toen kwam die jongen zo, en toen zei ik, toen ging ik staan, in de hoek staan. En ik zei zo, die jongen zei, ga je mij ook doen of zo.

Toen zei ik zo nee, ik wil eerst mijn mobiel terug anders doe ik niks meer. En toen zei die uh? Toen zei die uh jongens tegen die [voornaam verdachte] enzo, en toen zaten ze in het Turks te praten. Ja en toen kwam die [voornaam verdachte] binnen en die zei ik heb twee kansen voor je. En hij zegt als laatste of je doet niks, en je krijgt geen mobiel en je moet lopend naar huis ofzo. Ja, toen hij, die ene jongens moest lachten. Hij zei gewoon ja je doe het maar gewoon, klaar. En toen ging ik weer op dat bed zitten en toen ging die jongen zijn lul naar buiten doen, uit zijn broek enzo, en toen wou ik hem niet pijpen, wou ik echt niet.

Want hij had een hele kleine en hij had heel veel schaamhaar. En toen zei die zo nou en, hun wou je toch ook doen? Ging je toch ook pijpen? Toen zei ik ja, maar hun was ik ook niet van plan, hun wou ik eigenlijk ook niet doen.

Dat had ik nog verteld tegen hem. Toen zei hij nou en, je doet het, maar ik zweer het, ik ben de laatste dan mag je weg, dat zei hij steeds, dat hij de laatste was. Dus ik heb hem gepijpt, echt met tegenzin.

Zonder, ik had ze allemaal gepijpt, behalve die ene, die onbekende jongen uit Zwolle, die [naam 5] heet. Nou gewoon zo gepijpt. Omdat ik dat echt vies vond, dat schaamhaar. Nou die jongen kwam volgens mij ook klaar in mij. Maar dat weet ik niet zeker. Ik weet nog wel dat er een handdoek op de grond lag en daar heb ik ook veel sperma van mij afgeveegd enzo. Was een witte handdoek. Kleine witte handdoek en daar zat ook, heb ik ook veel sperma van… ja alles wat ik uitspuugde en zo was daarop.

Nou hij was klaar, ik dacht dat ik eindelijk weg mocht. Toen kwam die jongen met een uh eng, met een blind oog. Eén van de 2 ogen was blauwachtig, lichtblauw oog-achtig. Heeft hij nog een naam genoemd? Nee ik weet niet hoe hij heette. Ik wist niks van hem. Maar ik ging hem ook pijpen. Ik had, volgens mij nog wel laten zien dat ik niet wilde. Maar verder ging ik er geen discussie over maken en ging ik hem ook maar pijpen.

Toen was hij klaar, klaargekomen. En toen gingen hun weg, toen ging hij weg. Was ik gewoon alleen in die kamer. Later kwamen die [medeverdachte 3] en [naam 1]. Terug volgens mij in de kamer. Ik had nog wel kleding aan. En toen zie die [medeverdachte 3] tegen mij uh, kom we doen trio, jij likt hem en hij pakt jou van achter en toen moest ik me ook helemaal uitkleden.

Ja deed ik dus, ik had alleen nog mijn sokken aan. Ik ging toch gewoon naar hun luisteren, want ik dacht anders mag ik toch niet eerder weg. Dus uh, ja ik ging hem pijpen. Toen die [naam 1] , probeerde mij van achteren te pakken, maar dat lukte niet. Dus toen zei die [medeverdachte 3] ; kom op mij zitten, op mijn lul dan en ga springen. Toen zei ik dat kan ik niet, maar ik ging wel op zijn lul zitten en hij had geen condoom om. Dus hij zei kom op me springen. En ik zei nee, dat kan ik niet.

En toen ging hij gewoon zo in mij bewegen. Dat uh we de dat konden doen. Waar bleef zijn lul:? Jij gaat op hem zitten In mijn vagina. Die stond er gewoon bij. En ja, uh duwde hij die Michel van mij af. En toen ging hij weg, die gang weer in, die hal, die gang. Ja en toen lag ik zo op bed, toen ging die [naam 1] , die ging mij, lag ik op mijn rug, en toen ging die [naam 1] mijn benen omhoog doen. Met zijn lul in mijn vagina. En toen ging die gewoon mij neuken.

En die [naam 1] , had die een condoom om? Ik weet niet meer wat hij zei, ja opschieten, nou. Toen waren we klaar. Hij was niet klaargekomen, maar gewoon gestopt, bedoel ik. Toen mocht ik mijn kleren aan doen. Toen zei [voornaam verdachte] tegen mij opschieten, want mijn broer komt er zo aan. Snel opschieten, strik je veters maar buiten. Ja, niet echt precies, maar ik heb wel verteld dat ik gewoon misbruikt was door [voornaam verdachte] en..

Ik moest ook huilen, dus ik kon het niet echt duidelijk vertellen. Omdat ik overstuur was, en ik voelde me? Voelde me machteloos, ik.. Ja ik voelde me echt misbruikt en zo. Ja ik vond het echt niet leuk. Nou omdat ik me gewoon echt kut voelde, ik wou gewoon eigenlijk wel dood, want ik vond het heel erg wat er gebeurde, ja? Ik heb nog even een vraagje, toen jij die woning uit ging hè, toen ze zeiden "doe je veters maar buiten los" toen je de woning uit ging, wie waren er toen nog in de woning?

Niemand, iedereen was weg. En die [naam 1] en [voornaam verdachte] , die zaten een sigaret te roken, daar. Op de straat gewoon. Hoeveel jongens hebben er jou geneukt? Ja, [voornaam verdachte] en die [naam 5]. Je zegt dat je hem gepijpt hebt en dat je hem vies vond, omdat hij veel schaamhaar had.

Je gaf ook aan dat hij volgens jou in je klaar kwam, maar dat je dit niet zeker weet. Waar kwam hij dan in je klaar? In mijn mond kwam hij klaar. Ik heb met hem geen geslachtsgemeenschap gehad. Bij hem gaf ik het echt aan dat ik het niet wou.

Ik begon ook smoesjes te bedenken namelijk; hij is te klein en dat soort dingen. Ik zei direct tegen hem dat ik het niet wilde. Wacht, hij is wel met zijn vinger in mijn vagina geweest. Hij ging met zijn vinger in mijn vagina. Hij vroeg of hij mij mocht vingeren. Heb je er iets aan gedaan, zodat hij dat niet kon doen? Nee, ik dacht ik moet maar doen wat hij wil anders kom ik hier nooit weg. Dit dacht ik eigenlijk bij alles eigenlijk, laat ik het maar doen, anders kom ik hier niet weg.