Lesbische pjes thuis ontvangen sex

lesbische pjes thuis ontvangen sex

Music by Prudence Beste niet-Engelstalige Film: El Secreto de Sus Ojos Argentinië. Sandra Bullock is zaterdag bekroond als slechtste actrice van het jaar. Voor haar rol in de komedie 'All about Steve' kreeg ze de Razzie-Award, een anti-Oscar voor het slechtste wat Hollywood jaarlijks te bieden heeft. De ironie wil dat Bullock vanavond ook kans maakt op een Oscar voor haar rol in het drama 'The blind side'. Bullock toonde zich sportief en kwam de award persoonlijk afhalen.

Meestal sturen de prijswinnaars hun kat. Ze werd dan ook beloond met luid applaus van de aanwezigen. De actrice deelde dvd's uit van "All about Steve" en zei volgend jaar terug te komen als de jury beloofde de film te bekijken en echt vindt dat het de slechtste film van het jaar was. Vielen nog in de prijzen: Revenge of the Fallen' als slechtste film van het jaar, 'Battlefield Earth' als slechtste film van het decennium, Eddy Murphy als slechtste acteur van het decennium en Paris Hilton als slechtste actrice van het decennium.

De Razzies worden traditioneel een dag voor de Oscars uitgereikt. Sandra Bullock kan overigens de eerste zijn die zowel als slechtste en als beste actrice wordt uitgeroepen. Ze is immers genomineerd voor een Oscar als beste actrice voor haar rol in "The blind Side'. Hello filmfreaks, Maandag  8 maart 3u 'smorgens onze tijd  is het weeral zover: Eerst even meegeven dat jullie voor up-to-date informatie hieromtrent enkel linksboven op deze site op de Oscarbeeltjes hoeven te klikken om doorverwezen te worden naar de officiële site van The Oscars, waar er wordt afgeteld naar het grote moment.

Deze site geeft jullie oa. Eén van de kanshebbers op de Oscar voor beste acteur is Jeff Bridges voor zijn rol in de film Crazy Heart. Deze film werd verder nog genomineerd in de categoriën beste actrice in een bijrol Maggie Gyllenhaal en beste originele song. Vandaar dat ik jullie vandaag een interview presenteer met Jeff Bridges, de hoofdrolspeler in de film Crazy Heart. Een icoon als The Dude - die badjasdragende 'slacker' uit de Coensklassieker The Big Lebowski - valt moeilijk te overtreffen.

Toch oogst Jeff Bridges veel bijval voor zijn vertolking van een alcoholverslaafde countryzanger in Crazy Heart. De kans is groot dat hij zijn vijfde Oscarnominatie verzilvert. Zijn leren riem, bruine boots en verzorgde baard doen dan weer denken aan zijn nieuwste rol. In Crazy Heart kruipt Bridges in de huid van Bad Blake, een aan lagerwal geraakte country-zanger die optreedt in bowlingzalen en luizige drankholen en worstelt met een kanjer van een alcoholprobleem.

Zijn relatie met een alleenstaande moeder Maggie Gyllenhaal en het aanbod om het voorprogramma van enkele stadionconcerten van zijn voormalige protegé Colin Farrell te verzorgen, maken echter dat het geluk Blake eindelijk lijkt toe te lachen. Dat geldt trouwens ook voor Bridges. Toen het bioscooppubliek hem in The Last Picture Show leerde kennen, leek hij een gedoodverfde Hollywoodster. Ome Oscar was hem evenmin gunstig gezind. Met zijn vijfde nominatie lijkt het tij echter te keren. En volgens mij kunnen we het er over eens zijn dat de uitreiking van de Academy Awards een van de zenuwslopendste filmevents van het jaar is.

Stel je voor dat ik win: Niet dat ik die al geschreven heb. Ik bedenk wel iets ter plekke. Het lijkt wel of de Oscaraandacht je gestolen kan worden. De nominatie maakt me blij om twee redenen. Ten eerste ben ik vereerd dat mijn collega's laten blijken dat ze mijn werk appreciëren. En verder heeft de Oscarbelangstelling Crazy Heart aan de vergetelheid ontrukt. Op een bepaald moment zag het ernaar uit dat de film een 'straight to dvd'-release zou worden. Gelukkig heeft distributeur Fox de prent op de juiste manier gepromoot en is hij in het awardscircuit terechtgekomen.

De nominatie zal toch ook positieve gevolgen hebben op professioneel vlak, niet? Eigenlijk kan ik de underdogpositie waarin ik me al heel mijn carrière bevind wel waarderen. Als ik nu een Oscar win, ben ik niet langer 'de meest ondergewaardeerde acteur van Hollywood'.

Dat zou ik een beetje sneu vinden. Wat sprak je het meest aan in 'Crazy Heart': Proest het uit De muziek, natuurlijk! Een alcoholicus ben ik nooit geweest. Ik zal niet ontkennen dat ik ooit gekotst heb na een avondje uit, en ik heb zeker mijn deel katers gehad. Na zo'n avontuurlijke avond houd ik me echter altijd even koest. Muziek is daarentegen een ware passie. Als een film me de kans geeft om muziek te maken én ervoor betaald te worden, ben ik meteen verkocht.

Toch heb je dit project aanvankelijk geweigerd. Toen ik voor het eerst benaderd werd, viel er op het scenario weinig aan te merken, maar tastte ik op muzikaal vlak in het duister. Het was niet duidelijk wie zich over de songs ging ontfermen, en met waardeloze muziek zou een film als deze een complete mislukking worden.

Bleek dat men het hem ook had aangeboden en dat hij 'neen' had gezegd omdat er nog geen acteurs aan verbonden waren. Toen besloten we er maar samen voor te gaan. Het valt op dat de concertsequenties ontzettend realistisch ogen. Bedankt voor het compliment, Partner! Dat komt in de eerste plaats omdat we ook écht aan het spelen zijn. T-Bone heeft een hoop fantastische muzikanten rond Colin en mij verzameld. Voor de opnames hebben alle muzikanten een paar keer samen gerepeteerd. Zo ontstond er een echt groepsgevoel.

Is je passie voor muziek je met de paplepel ingegeven? Dat kun je wel zeggen, ja. Toen ik nog heel jong was, leerde mijn moeder mij en mijn broer piano-spelen. Ze stond erop het zelf te doen.

Het idee dat iemand anders zich daarover zou ontfermen, gaf haar de kriebels. Ik zeurde echter altijd dat ik liever buiten wilde ravotten. Jammer genoeg heeft ze naar mij geluisterd en is ze met de lessen gestopt.

Ze zei nog dat ik daar spijt van zou krijgen, en gelijk had ze. In 'The Fabulous Baker Boys' lijk je nochtans erg bedreven op de vleugel. Ik ben een betere acteur dan pianist, laten we het daarbij houden. Lacht Als ik piano speel, heb ik steeds het gevoel dat ik veel beter had kunnen zijn.

Maar goed, op mijn dertiende ben ik gitaar beginnen te spelen. Mijn broer had een elektrisch exemplaar gekocht dat hij niet echt gebruikte. Daarom pikte ik het om samen met mijn makkers op te jammen. Kun je aan deze leek de charmes van de countrymuziek uitleggen? Country valt moeilijk te definiëren. Je kunt zeggen dat het een regionale muzieksoort is die voornamelijk in het Zuiden in de smaak valt.

Maar dat klopt niet. Ach, muziek is muziek. Alle zogenaamd typisch Amerikaanse muziekgenres hebben Europese roots. Country leunt met zijn violen en polkaritmes dicht aan bij de muziek van jouw voorvaderen.

Nog een leuke theorie - waarmee ik mijn vorige stelling trouwens weer tenietdoe - country is de blues van de blanke man. Naast acteren en musiceren houd jij je bezig met fotografie.

Enkele jaren geleden heb je zelfs een fotoboek gepubliceerd. In de middelbare school ben ik met fotograferen begonnen.

Ik nam foto's van mijn klasgenoten en ontwikkelde ze in een zelfgebouwde doka. Jaren later kocht mijn echtgenote een Widelux Camera voor me. Onze huwelijksfotograaf gebruikte zo'n toestel en ik was op slag verkocht.

Je kunt er ontzettend panoramische plaatjes mee schieten. Je neemt het merendeel van je foto's op film sets. Om de tijd tussen twee takes te doden besloot ik foto's te nemen. Bovendien geeft mijn baan me de kans om het filmproces vanuit een uniek perspectief te tonen.

Ik vind het trouwens leuk dat het formaat dat ik hanteer, herinneringen oproept aan de weidse 70mm-kopieën die vroeger geprojecteerd werden. Terug naar je film carrière: Ik hang veel liever met mijn familie rond.

Als ik dan toch toezeg, ga ik er honderd procent voor. Blockbuster of lowbudgetprent, dat maakt niet uit. De films die ik doe, bevatten altijd een of ander cool element dat ik niet kan negeren. De opnames van zo'n blockbuster zullen wel makkelijker verlopen dan die van 'Crazy Heart', dat gebukt ging onder de budgettaire problemen.

Dat had je gedacht! De shoot van Iron Man - een film met een budget van om en bij de tweehonderd miljoen dollar - was een van de meest chaotische die ik ooit heb meegemaakt. Het productieteam was vertrokken van een releasedatum, niet van een script. Lacht Het gebeurde dus regelmatig dat Downey, Favreau, ik en enkele anderen 's morgen zaten te brainstormen over de scènes die we die dag moesten opnemen.

Soms had ik het gevoel dat ik op de set van de duurste studentenfilm aller tijden was beland. Kleinere producties zoals Crazy Heart en The Big Lebowski zijn daarentegen tot in de puntjes voorbereid. Het budget ligt namelijk zo laag dat er geen seconde verkwist kan worden. Binnenkort begin je aan de opnames van 'True Grit', de westernremake van de gebroeders Coen. Man, ik kan niet wachten! Dat project is een waar godsgeschenk. De western is misschien wel mijn favoriete filmgenre, en opnieuw samenwerken met Joel en Ethan lijkt me hemels.

Bovendien krijg ik de kans om zij aan zij te spelen met indrukwekkende acteurs als Josh Brolin en Matt Damon. Marshall een van de meest iconische film personages aller tijden is. Daar probeer ik geen rekening mee te houden.

De Coens hebben hun script gebaseerd op het originele boek van Charles Portis, niet op de film van Henry Hathaway. Natuurlijk vind ik Wayne een fenomenale acteur, maar ik ga me niet aan zijn vertolking spiegelen. Hij zou hem wel 'diggen'. Hoewel het gebrek aan songs van Creedence Clearwater Revival hem lichtjes tegen de borst zou stoten. Martin Scorsese hoeven we u al lang niet meer voor te stellen.

Met Shutter Island waagt de meester zich op zijn 67e voor het eerst aan een van zijn favoriete genres: In de eenentwintig films uit zijn veertig jaar durende carrière - documentaires, kortfilms en videoclips niet meegerekend - heeft Martin Scorsese een hoop genres beroerd.

Aan een volbloed horrorfilm had hij zich nog niet gewaagd, maar dat lijkt hij met Shutter Island goed te maken. Ironisch genoeg is hij een fan van dat genre. Ik geniet van verhalen die voortdurend op hun kop worden gezet en pas op het eind de waarheid openbaren. De titel verwijst naar een fictief eiland voor de kust van Boston, waar een psychiatrische instelling voor criminele geesteszieken gevestigd is.

Anno maken twee FBI-agenten de oversteek om een mysterieuze verdwijning uit te pluizen. Terwijl de ene agent zich vanwege een naderende storm het liefst zo snel mogelijk uit de voeten wil maken, begint de andere te vermoeden dat er meer aan de hand is dan de dokters willen vertellen.

Scorsese heeft zich duidelijk geamuseerd met de puzzelstructuur van de film, die de kijker met genoegen op het verkeerde been zet. Shutter Island leek me daar perfect bij te passen. Hoe zorgde je ervoor dat de acteurs altijd de goede toon vonden? Het kwam erop neer dat we in het juiste spoor moesten blijven.

Elke acteur moest weten wat de echte bedoelingen van zijn personage zijn en daaraan vasthouden. Het script zou er dan wel voor zorgen dat de kijker lang genoeg in het ongewisse zou blijven. Als je Shutter Island een tweede keer bekijkt, besef je trouwens dat veel dialogen helemaal anders klinken, dat de personages eigenlijk iets totaal anders zeggen.

Daarbij komt nog de vraag of wat je ziet realiteit, herinnering of droom is. We spelen op al die verschillende niveaus. In hoeverre heb je je verdiept in de soms ongelooflijk brutale psychiatrische praktijken uit de jaren 50? Ik heb me beperkt tot de technieken die in het script aan bod kwamen, zoals de lobotomie.

Dat ging heel eenvoudig: Je kunt het zelf doen als je wil. Die simpele ingreep zorgt ervoor dat de persoonlijkheid van de patiënt compleet verandert. Er waren maar een paar sterfgevallen en sommige mensen hadden er zelfs baat bij. Actrice Frances Farmer heeft er een gehad, net als een van de zussen van John F.

Het probleem is natuurlijk dat het niet zo simpel kan zijn. Je moet schade aanrichten als je met een ijspriem in iemands hersenen peutert. Om nog te zwijgen over de morele kant van de zaak.

Het getuigt toch van weinig respect voor de patiënt. Daar ben ik het helemaal mee eens. Het is een kwestie van respect en van mededogen. Wat doe je met mensen die onhandelbaar zijn omdat hun brein niet goed werkt? Waar haal je als dokter het geduld vandaan om voor die mensen te zorgen? Je zal altijd twee kampen hebben, met aan de ene kant dokters die de inspanning willen leveren en anderzijds artsen die opteren voor medicijnen om de patiënt kalm te houden. Begin jaren 80 besliste president Reagan om alle psychiatrische inrichtingen te sluiten.

De patiënten zouden wel met geneesmiddelen geholpen worden. Het gevolg was dat veel van die zieke mensen op straat belandden. Zijn we niet allemaal een beetje gestoord? We weten allemaal wel dat we een middenweg moeten vinden om onze beschaving in stand te houden en we hanteren een bepaalde morele code. Normaliteit is echter zeer relatief en verschilt van cultuur tot cultuur. Wij hebben veel vragen gesteld aan Dr. James Gilligan, een expert op het vlak van gewelddadige patiënten. Hij heeft beslist om met praattherapie te werken.

En ja, er waren rellen. In bepaalde instellingen overmeesterden de patiënten de bewakers, sneden ze hun hoofd af en speelden ze er voetbal mee. En toch bleven Gilligan en zijn collega's met die patiënten praten. Een patiënt was er zo erg aan toe dat niemand hem durfde te benaderen. Op een dag stond die moordenaar recht in de refter om een kreupele patiënt te helpen.

Hij is nog steeds een krankzinnige crimineel, maar door hem als een mens te behandelen heeft Gilligan hem kunnen helpen. Hoeveel van die thematiek zat al in de roman van Dennis Lehane? Heel veel, hij gaat zelfs nog een paar stappen verder. Shutter Island heeft het ook over de controle op de menselijke geest, en dat kan gebeuren via ideologie. Daar heb je geen medicijnen voor nodig. Elke blinde of fundamentele ideologie heeft hetzelfde effect. Het is Invasion of the Body Snatchers, wat dan weer aansluit bij de paranoia van de jaren Al die implicaties zitten in het boek.

Wat zijn je eigen herinneringen aan die vroege Koude Oorlog? Ik was acht jaar oud in en ik kwam uit een conservatief arbeidersgezin. Mijn ouders lazen geen boeken. Ze hadden de Grote Depressie en de Tweede Wereldoorlog meegemaakt en zaten toen midden in een economische boom. De auto's werden steeds groter - of liever de vinnen op de auto's. Lacht Natuurlijk had niemand bij ons zo'n auto, tenzij je een gangster was. Wij namen de metro en de bus. Er was veel welvaart, en dat maakt de angst eigenlijk enkel groter.

De nonnen op school vertelden ons dat elk laagvliegend vliegtuig de Bom aan boord kon hebben. Ik was snel onder de indruk als kind. Zo zit ik in elkaar. Ik hoor nog altijd de stem van de directrice, die net zo was als Meryl Streep in Doubt. Zelfde habijt en al. Lacht Plots hoorde je haar door de luidsprekers: Waarna bleek dat het gewoon een test was. Herken je die angst in de paranoia van vandaag? Alleen heet de grote boeman terrorisme.

Als je dan in een stad of een streek woont waar veel verschillende nationaliteiten rondlopen, krijgt die paranoia iets van een universele burgeroorlog. Heeft de persoon naast me snode plannen? Je weet van niemand meer wat zijn intenties zijn, en dat veroorzaakt uiteraard een enorm wantrouwen. Het enige wat je kunt doen om daar tegenin te gaan, is meer informatie geven over elkaar, tonen wie die andere mensen zijn.

Dat moeten we onze kinderen meegeven. Cinema speelt daar een heel grote rol in. Het is ook een van de redenen waarom ik de World Cinema Foundation heb opgestart.

Ik heb een open geest en een gezonde nieuwsgierigheid ontwikkeld door films te bekijken van over de hele wereld. Dan ga je de anderen als echte mensen zien, niet als een gezichtsloze bedreiging. Bedoel je dan dat je van bij het begin met de soundtrack bezig bent? Het hangt ervan af. Als het een script is dat ik zelf op gang heb getrokken en als ik eraan meeschrijf, denk ik gewoonlijk eerst aan de muziek.

Ik vermeld die muziek trouwens letterlijk in het script. In films als The Aviator ging het anders. Daar is de score pas later gekomen. Welke songs waar in de film aan bod zouden komen, stond wel al vast. Ik heb voortdurend muziek en geluiden in het hoofd. Hoe ben je deze keer te werk gegaan? Shutter Island was een speciaal geval. Deze film had een echte score nodig. Ik had al gewerkt met Bernard Herrmann, Elmer Bernstein en Howard Shore, nu had ik zin om eens iets anders te proberen. En ik dacht aan Robbie Robertson, die ik goed ken sinds ik met The Last Waltz het laatste concert van zijn groep The Band registreerde.

Ik stelde voor om de manier waarop ik met populaire songs omga, toe te passen op moderne symfonische muziek. Hij heeft de film bekeken, we hebben veel gepraat over de toon van het verhaal en hij heeft dan een selectie gemaakt van fragmenten. Hij had het idee dat de herinneringen van het hoofdpersonage uit de muren komen, dat ze aanwezig zijn zonder dat je er de vinger op kunt leggen.

En dus klinkt het nu alsof de muziek uit een andere kamer komt. Klik hier om dit blog als uw startpagina in te stellen! Pirates of the Caribbean: Titanic - miljoen dollar Op het moment dat deze historische film uitgebracht werd, was het ook de duurste film ooit gemaakt, en het werd ook de best verdienende film, tot Avatar werd uitgebracht.

Spider-Man 3 - miljoen dollar Tobey Maguire keerde terug als Peter Parker en zijn alterego Spiderman in de derde film van de reeks, met Sam Rami als regisseur.

King Kong - miljoen dollar King Kong, de film die geregisseerd werd door Peter Jackson met Naomi Watts in de hoofdrol, was een remake van de gelijknamige klassieke Hollywoodfilm in The Chronicles of Narnia: Prince Caspian - miljoen dollar Deze tweede film in de Narnia-reeks is gebaseerd op het vierde deel van De Kronieken van Narnia van C. Superman Returns - miljoen dollar De man van staal keerde terug in met Brandon Routh als Superman in deze film, geregisseerd door Bryan Singer.

De acteur werd 83 jaar. Een vrouw verdenkt haar man ervan dat hij een affaire heeft. Hierdoor neemt de vrouw contact op met Chloe Amanda Seyfried , een prostituee die betaald wordt om hem te verleiden. De vrouw hoopt zo zekerheid te krijgen achter haar vermoedens, maar vanaf dat moment begint haar leven alleen maar complexer te worden en brengt ze zelfs haar eigen familie in gevaar.

En dat op haar 49ste. Ze heeft er haar plezier in: Ze is 49 en rijgt de memorabele rollen aan elkaar. Behalve in Chloe is ze momenteel ook te bewonderen in Tom Fords A single man; later dit jaar krijgen we haar samen met Annette Bening te zien als lesbisch koppel in The kids are allright. Daarmee is ze niet alleen constant aan het werk geweest, haar rollen worden ook gevarieerder met ouder worden. Moore begon pas laat in films te acteren en werd ook maar laat opgemerkt; toen ze in werd genomineerd voor een Oscar als beste actrice in een hoofdrol voor Far from heaven én een bijrol in The hours , had ze al een fijn cv bij elkaar geacteerd.

Ze kiest voor ongewone projecten en is daar soms de enige in die bejubeld wordt — haar rol in Blindness van Fernando Meirelles is maar een voorbeeld. Moore is loyaal aan de mensen met wie ze werkt en heeft een ware fanclub onder de regisseurs. Maar ik ga er nog altijd niet van uit dat het zo blijft: Als ik een film heb afgewerkt, leef ik altijd zuinig tot ik de volgende rol krijg — mijn man lacht me daar altijd voor uit.

Wel, je kunt maar zijn wat je bent. Ik ben 49, als ik de hele dag zou wensen dat ik 30 was, zou ik nog geen rollen krijgen voor een dertigjarige. En ondertussen zou ik niet ervaren wat het betekent om 49 te zijn, wat me als acteur van pas kan komen. Dus leef ik in het moment. Die vrouw is fragiel en kwetsbaar; ze heeft weinig zelfvertrouwen op seksueel vlak en vreest dat haar man haar bedriegt. Ik denk dat veel veertigers onzeker worden over hun lijf en hun aantrekkingskracht, ook mannen.

Niemand wil graag nadenken over ouder worden, zeker niet als je jong bent. En als je er op middelbare leeftijd steeds vaker aan wordt herinnerd dat het verhaal eindig is, doordat je lijf of je geest niet altijd meer meewillen, dan is dat angstaanjagend. Het is gek dat daar niet meer films over bestaan: Vrouwen verzinnen vaak hele scenario's in hun hoofd, zonder dat hun man ook maar iets vermoedt.

De onnozelste dingen die hij doet of niet doet, bevestigen hun angsten. Een vriendin van me belde me vorige zomer, omdat ze dacht dat haar man een relatie was begonnen met zijn ex. Telkens hij zijn mails controleerde, dacht ze dat hij met haar afsprak.

Ze was zo bang en wanhopig dat ze aan de telefoon zat te huilen — maar ze had er nog niet met hem over gesproken!

Ik denk dat dat vaker voorkomt dan je denkt. De film vraagt om mee te gaan in Catherines angst. Bent u het met hem eens? Die man flirt met élke vrouw die hij tegenkomt! Een deel van haar onzekerheid is dus echt wel zijn schuld.

En zij is natuurlijk een controlefreak, maar in plaats van haar af en toe te confronteren, zwijgt hij en knijpt ertussenuit, ook al weet hij dat hij haar dan publiek vernedert. Die eindigen allemaal als het hoofdpersonage een partner vindt, terwijl het interessante gedeelte dan net begint.

Al mijn vrienden zijn tien jaar of langer getrouwd, daar mogen gerust wat meer films over worden gemaakt. Omdat Amanda en ik al maatjes waren toen we de scène opnamen, konden we grappen vertellen en lachen zodra de camera niet rolde. En verder… Seks is nu eenmaal iets wat mensen doen. Je moet daar niet meer problemen rond maken dan nodig. En voor je vraagt wat mijn man ervan vindt: Ik duik zelfs liever niet van de hoge plank.

En acteren is nu eenmaal doen alsof: Dus zie ik niet in wat zo moedig is aan mijn keuzes. Ik denk dat dat uit mijn jeugd stamt: Toevallig is Charley uit A single man ook zo'n vrouw. Maar ze pakt het heel anders aan dan Catherine: Charley wentelt zich in zelfbeklag, maar doet het op een grappige manier —ik heb altijd van ironie gehouden.

Ik had er nooit op gelet dat ik ros haar en sproeten had, maar toen ik een jaar of zeven was, kon ik er niet meer naast kijken. Kinderen stellen zich tot die leeftijd geen vragen over hun uiterlijk. En ik ben blijven schrijven, omdat er nog veel dingen waren die ik niet in de winkel vond. Toen George Lucas in zijn eerste Star Wars regisseerde, kon hij nooit vermoeden dat de saga een wereldwijd fenomeen zou worden, net zo min als Anthony Daniels 64 er een idee van had dat de filmreeks anno nog steeds zijn doen en laten zou beheersen.

Enkele jaren geleden overwoog ik ermee te stoppen omdat ik het gevoel kreeg alles te hebben gehad. Maar kijk, ondertussen heeft mijn Star Wars-verhaal er alweer nieuwe vertakkingen bij. En zopas heb ik een Star Wars-versie van een TomTom navigatiesysteem ingesproken. Wie wil er nu een anonieme robot spelen? Wat stom van me. Noch dat afgietsel, noch dat pak waren een lolletje. C-3PO zit erg nauw en je hebt het daardoor altijd te warm of te koud.

Nee, ik ben geen acteur geworden om bekendheid te verwerven, maar ik vond het wel jammer dat ze het publiek lieten geloven dat C-3PO een echte robot was. Ze verzwegen mijn naam. Dat was moeilijk te verkroppen. Nu reist u de wereld rond als C-3PO. Dat is prettig, maar ook een zware verantwoordelijkheid.

Ik breng een verhaal waar mensen van houden en het laatste waar ze op zitten te wachten is dat iemand het voor hen vergalt. Het is mijn taak het geloof in de saga levend te houden. Hij is heel beleefd en gemanierd, maar ook een beetje soft in die zin dat hij aan zijn zelfbehoud denkt.

Hij houdt niet van explosies, van gevaar of geweld. R2D2 de kleine robot is net het tegenovergestelde, die is heel dapper en uitdagend. Door onnodig lawaai, gebrek aan loyauteit of door domheid. Daarom ben ik vaak op mezelf boos brede grijns.

Je moet toch een dummkopf zijn om dit zo lang te doen. Ach, ik noem C-3PO wel eens een overdrijving van mezelf. Geen posters, geen speelgoed, geen souvenirs. Mijn woonkamer zou net zo goed die van een dokter of een advocaat kunnen zijn. Als ik aan Star Wars herinnerd wil worden, trek ik naar de pub een paar straten verder, daar woont een grote fan die alles heeft. Nee, doe mij maar een stukje mooi antiek voor mijn living. Zo sloop ik eens door de supermarkt met een behoorlijke kater.

Uitgerekend toen kwam er natuurlijk iemand op me af van dank u, dank u. Tja, dan moet je wel glimlach op je gezicht toveren. Maar goed, het is prettig als mensen waarderen wat je doet. In Amerika loopt die al een tijdje. Ik mag George Lucas wel, ook al kwam hij tijdens de pauze plots mijn loge binnenvallen. Dat doe je toch niet bij een acteur in volle concentratie?

Maar ja, hij is nu eenmaal de grote baas. Nee, ik hoef niet zo nodig hele dagen op de set of de planken te staan. Niet dat deze show me geen voldoening schenkt, ook al heb ik even overwogen om ermee te stoppen. Dit is toch geen Hamlet, zeurde ik tegen Christina. En dan, reageerde zij. Je hebt er al duizenden mensen mee geëntertaind. Denk je dat Shakespeare op iets anders uit was? Maar laat ik u zeggen: Dirk Brossé, dat is een man die België moet koesteren.

Je moet echt eens kijken naar zijn handen wanneer hij dirigeert: Ik zag hem in Londen zijn vioolconcerto dirigeren met het London Symphony Orchestra. Ik kreeg tranen in de ogen. Ook het John Williams-concert is schitterend. Het onderstreept hoe belangrijk die muziek wel is voor Star Wars. Heeft u Star Wars al gezien zonder muziek? De muziek maakt het hele verschil. Ik zou niet goed weten wat dat is. Tim Burtons 'Alice in Wonderland' is dan toch in volle 3D-glorie in de bioscoop te zien.

Johnny Depp kan zich in het grillige sprookje weer helemaal uitleven als de Mad Hatter. Het liefst van al zou Johnny Depp 46 zich met zijn gezin terugtrekken op zijn privédomein in Zuid-Frankrijk om er wijnboer te worden. Maar voorlopig heeft hij het veel te druk met zijn filmcarrière. Binnenkort zal hij voor het eerst met zijn echtgenote Vanessa Paradis in een film spelen, en ook Captain Jack moet weer dringend zeeën gaan bevaren in de vierde Pirates of the Caribbean-film, die in de zomer van in de zalen verwacht wordt.

Het is al de zevende keer dat Depp met Tim Burton samenwerkt. Ik heb hem altijd bewonderd voor zijn visie en zijn absolute onbekwaamheid om compromissen te sluiten. Wat mij betreft is hij een van de weinige echte artiesten in de filmbusiness. Wat is uw eigen inbreng daarin? Carroll geeft in zijn verhaal veel cryptische aanwijzingen. Zo vermeldt hij terloops dat de Mad Hatter voorwerpen onderzoekt die beginnen met de letter M.

Maar de vraag waarom hij dat doet, wordt nooit beantwoord. Dat intrigeerde me en ik ben wat meer opzoekwerk gaan doen over hoedenmakers. Zo vond ik een tekst over de zogenaamde hoedenmakersziekte. Zij gebruikten een lijm waarin veel kwik zat waardoor ze vaak een kwikvergiftiging opliepen. Sommigen ontwikkelden een persoonlijkheidsstoornis of een Tourette-achtig syndroom, of erger.

De Mad Hatter is niet zomaar een maf figuur, hij is beschadigd. De ene minuut kookt de Mad Hatter van woede, even later is hij doodsbenauwd en plots is hij weer helemaal opgewekt en vrolijk.

Het komt er op aan op het juiste moment de juiste emotie te tonen. Wat is uw geheime recept? Ik heb gewoon ontzettend veel geluk gehad de voorbije jaren.

Het is een mirakel dat mensen mij nog altijd inhuren voor hun film. Dit had ik zelf nooit kunnen voorspellen. Vóór Pirates of the Caribbean werd ik bestempeld als 'Kassavergif'. Daar kon ik overigens best mee leven, dat etiket stoorde me totaal niet.

Toen kwam Pirates en plots hoefde Tim Burton niet langer te discussiëren met studiobazen om mij toch een rol te mogen geven. Dat is jaren anders geweest. Bij iedere film was er altijd wel iemand die zich luidop afvroeg wat die gekke Depp nu toch weer aan het doen was. Het is iedere keer een beetje als infiltreren in het kamp van de vijand en je er doorheen zien te spartelen. Intussen bent u een superster geworden.

Op welke manier is jullie relatie door de jaren heen veranderd? Het feit dat hij mij toen gecast heeft was - ik kan het niet genoeg herhalen - een mirakel. Ik zal hem daar eeuwig dankbaar voor blijven.

Op professioneel gebied is er eigenlijk niets veranderd. Tim heeft een heel eigen manier van werken. Al bij Scissorhands moest hij mij maar een blik toewerpen en ik wist wat hij bedoelde.

Ik kan hem op de filmset ook nog steeds verrassen, daarom houdt hij van mij. We zijn allebei vader geworden, en dan is het onvermijdelijk dat de gesprekken van twee volwassen mannen op een bepaald moment ook over het verversen van luiers en andere kids-stuff gaan. Ik ben er trouwens trots op dat ik de eerste was die aan Tim de volledige dvd-collectie van The Wiggles heb gegeven.

Ik houd mezelf graag voor dat mijn films zowel een kind van vijf als iemand van 85 kunnen aanspreken. Eigenlijk wil ik Bugs Bunny zijn. Mariah Carey en Lenny Kravitz acteerden gratis en zonder make-up in 'Precious' van Lee Daniels, over een dikke tiener die leert schrijven.

Met misschien een rist Oscars tot gevolg. Het is een annus mirabilis geweest voor Precious, based on the novel 'Push' by Sapphire, om de film zijn volledige naam te geven. Hij was net af toen hij vorig jaar zonder veel tamtam op het Amerikaanse Sundance-festival werd vertoond.

Het publiek begon reclame te maken voor die film over een dikke, zwarte tiener uit Harlem die leert schrijven en zo de kracht vindt om haar milieu - zwanger van eigen vader, agressieve moeder - te verlaten. Er werd gefluisterd dat die sociaal assistente uit de film een onherkenbare Mariah Carey was, en die verpleger Lenny Kravitz.

De critici gingen ook kijken. Uiteindelijk won Precious de publieksprijs en de juryprijs van het festival. Daniels en Gabourey Sidibe, die Precious vertolkt, begonnen aan een zegetocht langs festivals. Ondertussen is de film genomineerd voor zes Oscars, waaronder die voor de beste film , beste regisseur en beste actrice.

En Lee Daniels ligt nog altijd op de grond te kreunen. Ik heb deze film gemaakt voor mijn mensen: Omdat ze mijn arthouse film pjes nooit te zien kregen. Maar het ongelooflijke is dat mensen hem overal vatten.

Ik heb iets van mijn eigen film geleerd: Ik ben vijftig, ik dacht dat je het dan wel weet. Bleek dat ik niets weet - dat was een shock. Niet alleen over blanke Amerikanen, Europeanen en Aziaten.

Ik dacht dat dikke zwarte meisjes lui waren, niet erg proper, niet bijster slim. Ik besteedde gewoon geen aandacht aan hen. Dat zou ik nooit meer doen. Ik zal nooit meer iemand negeren die zo mooi is als Precious. Aan het begin van de audities gaf mijn casting director me een tape van Gabby. Vierhonderd audities later liet ik haar toch maar komen. Ze komt mijn bureau binnen en begint te kwetteren als een blank meisje uit Californië: This is such an exciting movie, I can't wait to be part of it!

Had ik een meisje als Precious gecast, dan zou dat uitbuiting geweest zijn, en principieel fout. Gabby komt uit een heel goede familie en is veel slimmer dan ik. Maar als ze interviews doet, bekijken mensen haar eerst een beetje medelijdend. Ze is een actrice, mensen!

Ze is niet echt analfabeet! Maar omdat ze dik is, neemt iedereen dat aan. Ze vertrouwen me, dat is de natte droom van elke regisseur. Ik zei tegen Mo'Nique: Ik had haar ook gezegd haar entourage thuis te laten, en dat heeft ze gedaan. Niks kapsones, keihard gewerkt. Mijn budget was… onbestaande. Mariah belde me vlak na Helen, om samen iets te gaan drinken. Ik legde uit dat ik een probleem had voor mijn film , ze vroeg welke film. Ik ben gek op dat boek. Niemand verwacht Mariah in die rol.

Het moeilijkste was het fragment waarin zij en Mo'Nique overvloeien in de Italiaanse film op tv, Twee vrouwen met Sophia Loren.

We moesten de set nabouwen, ik ken geen Italiaans. We hadden geen geld voor een tolk. Dus belde ik een vriend uit Little Italy, die me het telefoonnummer van een Italiaanse gaf.

Zij coachte de actrices per telefoon: Omdat zulke film s op de publieke zender worden uitgezonden! En Mary kijkt ernaar om Precious op de zenuwen te werken, zoals ze alles doet om Precious te irriteren. Mijn eerste film was Monster's ball, waarvoor ik een Oscar won. Maar ik ben geen gewone producer: Veel mensen willen daarom niet meer met me werken. Dus was zelf regisseren de logische stap.

Weet je, als je als eerste zwarte producer een Oscar wint en naar Cannes gaat, blaast dat je ego behoorlijk op. Toen mijn eerste film Shadowboxer flopte, lag ik een maand depressief in bed. Geheime lesbische passie Lesbische seks tussen vriendinnen Een delicate en heerlijke lesbische scene met drie schoonheden Lesbische seks met Brandy Aniston en Sunny Lane Muffins en lesbische sex met de moeder van haar vriend Fantastische lesbische scene tussen Julia Ann en Asa Akira Lesbische MILFs in bed Lesbische seks met twee hemelse blondjes Onverwachte lesbische passie Lesbische seks met een sexy roodharige en een getatoeëerde NERD Twee jonge dames ontdekken hun lesbische zelve Moeder geeft Meisje les 2 Moeder geeft Meisje les 9 Les, mes, chow 5 Aiden Ashley en Daisy Haze in een sexy lesbische scene Haar eerste lesbische momenten met stiefmoeder Twee pornosterren in een geweldige lesbische scène

..

Dik oud wijf neuken huisvrouw zoekt sex

Ik zat op de set constant te eten om de emoties te verdringen. Anderen hadden dan weer last van allerlei psychosomatische kwaaltjes, koortsblaasjes en dergelijke. We probeerden ons goed humeur te bewaren — je kan ook niet de hele dag staan grienen —, maar dat was niet gemakkelijk. We voelden ons allemaal rotslecht, zowel mentaal als fysiek. Die scènes hebben we in Hongarije gefilmd, in de zomer. Het was er minstens even warm als tijdens de echte rafle.

Op de verjaardag van de gebeurtenissen hebben we voor het draaien een minuut stilte gehouden. We stonden allemaal te denken aan hoe die mensen daar drie dagen zonder water en zonder toiletten hebben gezeten, overlevend op een paar broodkruimels. De haat is de wereld nog altijd niet uit.

Mensen blijven vechten voor hun religie, dat is totaal onbegrijpelijk voor mij. Ik vind dat religie een beetje zoals een politieke voorkeur zou moeten zijn: Ik begrijp niets van de mens, en ik zal waarschijnlijk sterven zonder hem ooit te hebben begrepen.

We hebben al bij al misschien een millimeter vooruitgang geboekt op een totaalafstand van twintig kilometer. Heel triestig…Daarom hebben we de plicht om de Holocaust telkens weer in herinnering te blijven brengen. Er zijn vandaag de dag steeds meer mensen die de de jodenvervolging ontkennen, en de enige remedie daartegen is om de rauwe feiten te tonen. In die zin heeft deze film dus een belangrijke opvoedende rol: Hij zal dan ook op veel Franse scholen getoond worden, om de scholieren op een bevattelijke manier de gruwel van de Holocaust te doen inzien.

Mélanie Laurent, Jean Reno Genre: Drama, historische film Duur: Van zijn naam is nog niemand in zwijm gevallen, maar Anthony Daniels is wel de enige acteur die in alle zes de Star Wars-film heeft gespeeld.

Helena Bonham Carter heeft zin in een drankje. Ze bestelt een dubbele espresso. En een glas spuitwater. Ze kijkt ongerust als de interviewer alleen maar een koffie bestel. Van alles tegelijk drinken, legt ze uit, is dé manier om gebalanceerd te diëten. Al geeft ze toe dat haar theorie niet gestoeld is op exacte wetenschap. Het interview vindt plaats in een café in de buurt waar ze woont in Noord-Londen. Dit ben ik… in Alice.

Het is hun zesde samenwerking, en wellicht de grootste het is in elk geval de duurste, geschat op miljoen dollar. Het is klassiek Burton-terrein - een sprookjeswereld waar niemand volwassen wordt en de onschuld een walgelijke stank meedraagt.

Bonham Carter speelt geen doetje - een kruising tussen de Rode Koningin en de Hartenkoningin. Ze heeft de film nog niet gezien.

Ze kan er niet tegen om zichzelf aan het werk te zien. Dat is lichtjes geruststellend. Als zelfs Johnny Depp zichzelf al niet bezig kan zien Ze lijkt in niets meer op de negentienjarige die doorbrak met A room with a view en een postermeisje werd voor E. Forster, Engelse rozen en de corsettenindustrie. De afgelopen tien jaar was één en al Burton, met steeds geschiftere personages in steeds geschiftere films, van Big fish over Charlie and the chocolate factory tot Sweeney Todd, waarin ze de schattigste handlangster van een seriemoordenaar in de filmgeschiedenis speelt.

Haar witte onderjurken zijn allang ingeruild voor zwarte kant, zwarte hoeden en zwarte rokken; alles zwart. Het weelderige pre-Rafaëlitische haar is een vogelnest geworden en de bleke huid spookachtig wit.

Ik was toch een beetje de corsetbimbo. Het sekssymbool met corset. Nu ben ik niet langer het sekssymbool, maar een grootmoeder in spe. Haar verbouwereerde moeder vroeg zich zelfs af waar iedereen toch dat idee van de welopgevoede Britse familie vandaan had.

Het antwoord was eenvoudig: Maar ook daarin, zegt ze, vergissen de mensen zich - Asquith deed niet chic, hij was een kleermaker die goed zijn boterham verdiende. En de Bonham Carters, dat waren ouderwetse liberalen.

Jawel, ooit was er een buitenhuis, maar dat werd jaren geleden opgeofferd toen ze harde tijden te verduren kregen. Vanop afstand ziet haar jeugd er bevoorrecht uit, maar de realiteit is anders. Haar moeder had een inzinking toen Helena vijf was en kwam die pas na drie jaar te boven later zou ze aan de slag gaan als psychotherapeute. Toen Bonham Carter dertien was, kreeg haar vader, een succesvolle bankier, een beroerte die hem zwaar invalide achterliet.

Als kleine meid was ze voor op haar jaren. Net na haar vaders beroerte zocht ze zelf een agent om haar te vertegenwoordigen. Het is trouwens vreemd dat ik voor het acteren koos, want ik was hyperverlegen. Maar ik was erop gebrand om de dingen goed te maken. Ik was nogal een keikop en ik geloofde dat ik zelfvoorzienend moest worden, dat ik voor mezelf moest zorgen.

Enerzijds was ik rijp voor mijn leeftijd, maar anderzijds liep ik ongelooflijk achter. Tot mijn dertigste woonde ik bij mijn moeder en mijn vader. Na elke filmopname keerde ik naar huis terug. Ik weigerde de sprong te maken naar de volwassenheid. Ik was getrouwd met mijn ouders. Te gek voor woorden natuurlijk, maar ik dacht dat als ik een kind bleef, dat dat een compensatie zou zijn voor wat mijn papa overkomen was.

Drie jaar later was ze een filmster. Maar ze voelde zich alsof ze de boel belazerd had. Ze acteerde aan de zijde van namen als Judi Dench en Maggie Smith, zonder enige training; het was afwachten tot ze zou worden ontmaskerd. Ik vond dat ik aan het bluffen was. Nu valt het me makkelijker, omdat ik oprecht gelukkig ben. Plots was de Engelse roos een verwilderde Amerikaanse, die in het zwart gekleed, louche rookkringen liep uit te blazen en gevaarlijke spelletjes speelde met de stoute jongens Brad Pitt en Edward Norton.

De film werd uitgejouwd tijdens de première op het filmfestival van Venetië, die ze bijwoonde met haar moeder. Nog altijd valt ze terug op haar moeders oordeel - ze laat haar scenario's lezen om haar te helpen bij het ontleden van een personage.

De rol in Fight club nam ze aan net na haar enige Oscarnominatie, voor The wings of the dove. In die zes weken voor de Oscars is er een venster waarin je alles aangeboden krijgt. Blijkt de zevende week dat je hem niet hebt, dan kan je het op je buik schrijven. Dus moet je jezelf wel smijten. Ik kreeg veel mooie rollen aangeboden, en ik koos voor Fight club.

Al moet ik bekennen dat ik het scenario niet helemaal doorhad. Er zit geen grootse filosofie achter, het is allesbehalve volwassen. Ze bleef wel een paar kilometer verderop wonen. Ze versleet een resem vriendjes, onder wie Kenneth Branagh, maar samenwonen was er nog niet van gekomen. Tijdens het filmen van Planet of the apes, de eerste keer dat ze met Burton werkte, wisselde Bonham Carter nauwelijks een woord met hem. De enige conversatie die ze zich herinnert, is dat hij wist dat hij haar als één van zijn apen wilde, en dat hij een tijdje in haar buurt in Londen had gewoond en dat het de enige plek ter wereld was waar hij zich thuis had gevoeld.

Nadat de film was ingeblikt, ze was 35, begonnen ze een relatie en kocht hij het huis ernaast. Ze hebben twee kinderen, de zesjarige Billy Ray en de tweejarige Nell. Burton woont er nog altijd naast.

Zodra ze samen was met Burton, veranderde het imago van Bonham Carter. Ze werden vaak samen gefotografeerd in het zwart, met dezelfde bleke gezichten, dezelfde warrige haardos. Ze werd vastgelegd terwijl ze de kinderen de berg opduwde, eruitziend alsof ze juist uit bed was. Na haar bevalling had ze er geen probleem mee om haar uitgezakte lichaam te laten zien. Grof zijn over haar uiterlijk werd een sport.

Maar hoe onverzorgd of pafferig ze ook was, ze zag er nog altijd mooi uit. Dat is mijn label in de pers: Zelf is ze daar niet zo zeker van. Maar tegenwoordig klinkt het bijna liefkozend; wij zijn het geschifte koppel. Ze wordt vaak bestempeld als een goth, maar ze weet niet wat dat juist betekent.

Is het al dat zwart? Soms doet Tim grijze make-up aan voor de pers zonder het mij te vertellen. Achteraf reageer ik dan: Maar we verkleden ons wel voor Halloween. Hij houdt van de dood Ze zegt dat ze een nachtmerrie is voor assistenten op de set.

Op alle mogelijke manieren daagt Bonham Carter de Hollywoodconventies uit - niet het minst met haar tanden, die geel zijn. Gelukkig hebben ze mij nooit aangezet tot vreselijke dingen zoals je tanden witter laten maken of je neus rechtzetten.

Ik zeg dat een vriend me vroeg om te polsen of zij de vreemdste ouders zijn op de speelplaats. Ze giechelt, vindt het een geestig idee, maar zegt dat ik nog teleurgesteld zou zijn. Hoe interessant, dacht ik, want dat is wel het laatste dat mensen over hem zouden zeggen.

Hij is een heel creatief iemand met een geflipte buitenkant, maar in se is hij helder en praktisch ingesteld. Om eerlijk te zijn, ik denk dat wij helemaal niet gek zijn.

Hij kocht de aanpalende huizen omdat het hare te klein was om in samen te leven het waren drie artiestenpanden, elk met één grote kamer en ze hebben allebei ruimte nodig.

Nu is de opdeling perfect - zij heeft één huis, hij een ander en in het derde kunnen de kinderen spelen met hun nanny. Onder het praten gaat ze door de foto's op haar gsm, toont beelden van de kinderen, haar moeder en vader, Shelley, de schildpad. Hij is zo geduldig. Nell is twee - zij maakt alles met de grond gelijk.

Hij is introvert, zij is extravert. Hij is heel zacht, zij veel mannelijker. Er is een doorgang. Journalisten spreken van een ondergrondse tunnel, heel gothic. Maar in werkelijkheid ligt hij een stuk boven de grond, met heel veel licht. Er is een probleem van snurken Ik babbel, hij snurkt. En hij lijdt aan slapeloosheid, dus moet hij tv-kijken om in slaap te geraken.

Bij mij moet het stil zijn. Hij vindt dat ik voortdurend overacteer. Ik zou een beweeglijk gezicht hebben. Tim heeft vaak gezegd dat ik hyperactieve wenkbrauwen heb - hij noemt ze dansende rupsen. Terwijl hij bij minimale expressie zweert. Hij vereenvoudigt de zaken graag, terwijl ik ze moeilijker maak. Ik denk dat we dit kunnen doen, of dit of dat - keuzes, keuzes - en dan verkramp ik omdat ik niet meer weet wat te doen.

Ik heb hem doen praten. Voordien praatte hij niet. Hij is veel meer verlegen dan ik. Elke zin brak hij af. Ik noemde hem een tehuis voor verlaten zinnen. Tegenwoordig maakt hij ze wel af. Dat kan ik niet persoonlijk nemen. Werken met Tim is niet zonder druk. Bij Alice ging het goed. Sweeney was stresserend - het woog op onze relatie. Dat houdt steek voor veel van het werk dat Burton en Bonham Carter samen hebben gemaakt. Ik ben klaar voor de moeders en de grootmoeders.

En ik voel me ook sexier dan ooit, niet omdat ik seksueel aantrekkelijk ben, het voelt gewoon alsof ik in mijn lichaam ben gegroeid. Het duurde een eeuwigheid om in een vrouw te veranderen, om me daar gelukkig bij te voelen. Toen ik jong was, wilde ik liever androgyn zijn; je kan er niet mee uitpakken, je kan het niet gebruiken. Dat hele gedoe was iets vies, iets om je voor te schamen. En nu is het: Nu apprecieer ik mijn vormen.

Het is fijn om rondingen te hebben. Om een vrouw te zijn. De twee hielden een vrij sobere show levende. De economische crisis blijkt ook Hollywood te treffen. Enkel de prijs voor de Beste Soundtrack werd voorafgegaan door een grote act. Ben Stiller stal de show toen hij als een Na'Vi, het buitenaardse volk uit Avatar, de Oscar voor beste Makeup kwam uitdelen. De uitreiking was vooraf aangekondigd als een strijd tussen de films van het voormalig echtpaar James Cameron, die Avatar regisseerde, en Kathryn Bigelow, die The Hurt Locker maakte.

Naast de prijs voor Beste Film haalde Bigelow het uiteindelijk ook in een rechtstreeks duel in de categorie Beste Regie. Ze is zo de eerste vrouw ooit die deze prijs in de wacht sleept. Avatar ging uiteindelijk naar huis met louter technische Oscars, meer bepaald die voor Art Direction, Cinematografie en — uiteraard — Visuele Effecten. De beeldjes voor beste hoofdrollen gingen dit jaar naar Amerikanen. Sandra Bullock won voor haar vertolking in The Blind Side. Ze is zo de eerste die beide prijzen in hetzelfde jaar pakt.

Bullock, nooit verlegen om een grapje, kwam ook haar Razzie persoonlijk ophalen. De uitreiking voor beste bijrollen was niet spannend. Ook in de categorie voor Beste Animatiefilm lag de winnaar voor de hand. Up was immers ook bijzonder genoeg bevonden om genomineerd te worden in de categorie voor Beste Film. De Pixar-film ging bovendien lopen met de Oscar voor Beste Soundtrack. De Argentijnse film 'El secreto de sus ojos' werd verrassend verkozen tot de beste niet-Engelstalige film.

Hij versloeg onder meer de favorieten 'Un prophète' Frankrijk en 'Das weisse band' Duitsland. Overzicht van de Oscarwinnaars: Up Beste Korte Animatiefilm: Logorama Beste Art Direction: Avatar Beste Film Editing: The Hurt Locker Mooiste kostuums: The Young Victoria Beste Makeup: Star Trek Beste Soundtrack: The New Tenants Beste Geluidsmontage: The Hurt Locker Beste Geluidsmixage: Avatar Beste Aangepast Script: The Hurt Locker Beste Documentaire: The Cove Beste Korte Documentaire: Music by Prudence Beste niet-Engelstalige Film: El Secreto de Sus Ojos Argentinië.

Sandra Bullock is zaterdag bekroond als slechtste actrice van het jaar. Voor haar rol in de komedie 'All about Steve' kreeg ze de Razzie-Award, een anti-Oscar voor het slechtste wat Hollywood jaarlijks te bieden heeft. De ironie wil dat Bullock vanavond ook kans maakt op een Oscar voor haar rol in het drama 'The blind side'. Bullock toonde zich sportief en kwam de award persoonlijk afhalen. Meestal sturen de prijswinnaars hun kat. Ze werd dan ook beloond met luid applaus van de aanwezigen.

De actrice deelde dvd's uit van "All about Steve" en zei volgend jaar terug te komen als de jury beloofde de film te bekijken en echt vindt dat het de slechtste film van het jaar was. Vielen nog in de prijzen: Revenge of the Fallen' als slechtste film van het jaar, 'Battlefield Earth' als slechtste film van het decennium, Eddy Murphy als slechtste acteur van het decennium en Paris Hilton als slechtste actrice van het decennium.

De Razzies worden traditioneel een dag voor de Oscars uitgereikt. Sandra Bullock kan overigens de eerste zijn die zowel als slechtste en als beste actrice wordt uitgeroepen. Ze is immers genomineerd voor een Oscar als beste actrice voor haar rol in "The blind Side'. Hello filmfreaks, Maandag  8 maart 3u 'smorgens onze tijd  is het weeral zover: Eerst even meegeven dat jullie voor up-to-date informatie hieromtrent enkel linksboven op deze site op de Oscarbeeltjes hoeven te klikken om doorverwezen te worden naar de officiële site van The Oscars, waar er wordt afgeteld naar het grote moment.

Deze site geeft jullie oa. Eén van de kanshebbers op de Oscar voor beste acteur is Jeff Bridges voor zijn rol in de film Crazy Heart. Deze film werd verder nog genomineerd in de categoriën beste actrice in een bijrol Maggie Gyllenhaal en beste originele song. Vandaar dat ik jullie vandaag een interview presenteer met Jeff Bridges, de hoofdrolspeler in de film Crazy Heart.

Een icoon als The Dude - die badjasdragende 'slacker' uit de Coensklassieker The Big Lebowski - valt moeilijk te overtreffen. Toch oogst Jeff Bridges veel bijval voor zijn vertolking van een alcoholverslaafde countryzanger in Crazy Heart. De kans is groot dat hij zijn vijfde Oscarnominatie verzilvert. Zijn leren riem, bruine boots en verzorgde baard doen dan weer denken aan zijn nieuwste rol. In Crazy Heart kruipt Bridges in de huid van Bad Blake, een aan lagerwal geraakte country-zanger die optreedt in bowlingzalen en luizige drankholen en worstelt met een kanjer van een alcoholprobleem.

Zijn relatie met een alleenstaande moeder Maggie Gyllenhaal en het aanbod om het voorprogramma van enkele stadionconcerten van zijn voormalige protegé Colin Farrell te verzorgen, maken echter dat het geluk Blake eindelijk lijkt toe te lachen. Dat geldt trouwens ook voor Bridges. Toen het bioscooppubliek hem in The Last Picture Show leerde kennen, leek hij een gedoodverfde Hollywoodster.

Ome Oscar was hem evenmin gunstig gezind. Met zijn vijfde nominatie lijkt het tij echter te keren. En volgens mij kunnen we het er over eens zijn dat de uitreiking van de Academy Awards een van de zenuwslopendste filmevents van het jaar is.

Stel je voor dat ik win: Niet dat ik die al geschreven heb. Ik bedenk wel iets ter plekke. Het lijkt wel of de Oscaraandacht je gestolen kan worden. De nominatie maakt me blij om twee redenen. Ten eerste ben ik vereerd dat mijn collega's laten blijken dat ze mijn werk appreciëren. En verder heeft de Oscarbelangstelling Crazy Heart aan de vergetelheid ontrukt. Op een bepaald moment zag het ernaar uit dat de film een 'straight to dvd'-release zou worden. Gelukkig heeft distributeur Fox de prent op de juiste manier gepromoot en is hij in het awardscircuit terechtgekomen.

De nominatie zal toch ook positieve gevolgen hebben op professioneel vlak, niet? Eigenlijk kan ik de underdogpositie waarin ik me al heel mijn carrière bevind wel waarderen. Als ik nu een Oscar win, ben ik niet langer 'de meest ondergewaardeerde acteur van Hollywood'.

Dat zou ik een beetje sneu vinden. Wat sprak je het meest aan in 'Crazy Heart': Proest het uit De muziek, natuurlijk! Een alcoholicus ben ik nooit geweest. Ik zal niet ontkennen dat ik ooit gekotst heb na een avondje uit, en ik heb zeker mijn deel katers gehad.

Na zo'n avontuurlijke avond houd ik me echter altijd even koest. Muziek is daarentegen een ware passie. Als een film me de kans geeft om muziek te maken én ervoor betaald te worden, ben ik meteen verkocht. Toch heb je dit project aanvankelijk geweigerd. Toen ik voor het eerst benaderd werd, viel er op het scenario weinig aan te merken, maar tastte ik op muzikaal vlak in het duister.

Het was niet duidelijk wie zich over de songs ging ontfermen, en met waardeloze muziek zou een film als deze een complete mislukking worden. Bleek dat men het hem ook had aangeboden en dat hij 'neen' had gezegd omdat er nog geen acteurs aan verbonden waren. Toen besloten we er maar samen voor te gaan. Het valt op dat de concertsequenties ontzettend realistisch ogen. Bedankt voor het compliment, Partner!

Dat komt in de eerste plaats omdat we ook écht aan het spelen zijn. T-Bone heeft een hoop fantastische muzikanten rond Colin en mij verzameld. Voor de opnames hebben alle muzikanten een paar keer samen gerepeteerd.

Zo ontstond er een echt groepsgevoel. Is je passie voor muziek je met de paplepel ingegeven? Dat kun je wel zeggen, ja. Toen ik nog heel jong was, leerde mijn moeder mij en mijn broer piano-spelen. Ze stond erop het zelf te doen. Het idee dat iemand anders zich daarover zou ontfermen, gaf haar de kriebels. Ik zeurde echter altijd dat ik liever buiten wilde ravotten.

Jammer genoeg heeft ze naar mij geluisterd en is ze met de lessen gestopt. Ze zei nog dat ik daar spijt van zou krijgen, en gelijk had ze. In 'The Fabulous Baker Boys' lijk je nochtans erg bedreven op de vleugel. Ik ben een betere acteur dan pianist, laten we het daarbij houden. Lacht Als ik piano speel, heb ik steeds het gevoel dat ik veel beter had kunnen zijn. Maar goed, op mijn dertiende ben ik gitaar beginnen te spelen.

Mijn broer had een elektrisch exemplaar gekocht dat hij niet echt gebruikte. Daarom pikte ik het om samen met mijn makkers op te jammen. Kun je aan deze leek de charmes van de countrymuziek uitleggen? Country valt moeilijk te definiëren. Je kunt zeggen dat het een regionale muzieksoort is die voornamelijk in het Zuiden in de smaak valt.

Maar dat klopt niet. Ach, muziek is muziek. Alle zogenaamd typisch Amerikaanse muziekgenres hebben Europese roots. Country leunt met zijn violen en polkaritmes dicht aan bij de muziek van jouw voorvaderen. Nog een leuke theorie - waarmee ik mijn vorige stelling trouwens weer tenietdoe - country is de blues van de blanke man.

Naast acteren en musiceren houd jij je bezig met fotografie. Enkele jaren geleden heb je zelfs een fotoboek gepubliceerd. In de middelbare school ben ik met fotograferen begonnen. Ik nam foto's van mijn klasgenoten en ontwikkelde ze in een zelfgebouwde doka. Jaren later kocht mijn echtgenote een Widelux Camera voor me.

Onze huwelijksfotograaf gebruikte zo'n toestel en ik was op slag verkocht. Je kunt er ontzettend panoramische plaatjes mee schieten. Je neemt het merendeel van je foto's op film sets. Om de tijd tussen twee takes te doden besloot ik foto's te nemen. Bovendien geeft mijn baan me de kans om het filmproces vanuit een uniek perspectief te tonen. Ik vind het trouwens leuk dat het formaat dat ik hanteer, herinneringen oproept aan de weidse 70mm-kopieën die vroeger geprojecteerd werden.

Terug naar je film carrière: Ik hang veel liever met mijn familie rond. Als ik dan toch toezeg, ga ik er honderd procent voor. Blockbuster of lowbudgetprent, dat maakt niet uit. De films die ik doe, bevatten altijd een of ander cool element dat ik niet kan negeren.

De opnames van zo'n blockbuster zullen wel makkelijker verlopen dan die van 'Crazy Heart', dat gebukt ging onder de budgettaire problemen.

Dat had je gedacht! De shoot van Iron Man - een film met een budget van om en bij de tweehonderd miljoen dollar - was een van de meest chaotische die ik ooit heb meegemaakt. Het productieteam was vertrokken van een releasedatum, niet van een script. Lacht Het gebeurde dus regelmatig dat Downey, Favreau, ik en enkele anderen 's morgen zaten te brainstormen over de scènes die we die dag moesten opnemen. Soms had ik het gevoel dat ik op de set van de duurste studentenfilm aller tijden was beland.

Kleinere producties zoals Crazy Heart en The Big Lebowski zijn daarentegen tot in de puntjes voorbereid. Het budget ligt namelijk zo laag dat er geen seconde verkwist kan worden. Binnenkort begin je aan de opnames van 'True Grit', de westernremake van de gebroeders Coen. Man, ik kan niet wachten! Dat project is een waar godsgeschenk. De western is misschien wel mijn favoriete filmgenre, en opnieuw samenwerken met Joel en Ethan lijkt me hemels.

Bovendien krijg ik de kans om zij aan zij te spelen met indrukwekkende acteurs als Josh Brolin en Matt Damon. Marshall een van de meest iconische film personages aller tijden is. Daar probeer ik geen rekening mee te houden. De Coens hebben hun script gebaseerd op het originele boek van Charles Portis, niet op de film van Henry Hathaway. Natuurlijk vind ik Wayne een fenomenale acteur, maar ik ga me niet aan zijn vertolking spiegelen. Hij zou hem wel 'diggen'. Hoewel het gebrek aan songs van Creedence Clearwater Revival hem lichtjes tegen de borst zou stoten.

Martin Scorsese hoeven we u al lang niet meer voor te stellen. Met Shutter Island waagt de meester zich op zijn 67e voor het eerst aan een van zijn favoriete genres: In de eenentwintig films uit zijn veertig jaar durende carrière - documentaires, kortfilms en videoclips niet meegerekend - heeft Martin Scorsese een hoop genres beroerd. Aan een volbloed horrorfilm had hij zich nog niet gewaagd, maar dat lijkt hij met Shutter Island goed te maken.

Ironisch genoeg is hij een fan van dat genre. Ik geniet van verhalen die voortdurend op hun kop worden gezet en pas op het eind de waarheid openbaren. De titel verwijst naar een fictief eiland voor de kust van Boston, waar een psychiatrische instelling voor criminele geesteszieken gevestigd is. Anno maken twee FBI-agenten de oversteek om een mysterieuze verdwijning uit te pluizen.

Terwijl de ene agent zich vanwege een naderende storm het liefst zo snel mogelijk uit de voeten wil maken, begint de andere te vermoeden dat er meer aan de hand is dan de dokters willen vertellen. Scorsese heeft zich duidelijk geamuseerd met de puzzelstructuur van de film, die de kijker met genoegen op het verkeerde been zet.

Shutter Island leek me daar perfect bij te passen. Hoe zorgde je ervoor dat de acteurs altijd de goede toon vonden? Het kwam erop neer dat we in het juiste spoor moesten blijven. Elke acteur moest weten wat de echte bedoelingen van zijn personage zijn en daaraan vasthouden.

Het script zou er dan wel voor zorgen dat de kijker lang genoeg in het ongewisse zou blijven. Als je Shutter Island een tweede keer bekijkt, besef je trouwens dat veel dialogen helemaal anders klinken, dat de personages eigenlijk iets totaal anders zeggen.

Daarbij komt nog de vraag of wat je ziet realiteit, herinnering of droom is. We spelen op al die verschillende niveaus. In hoeverre heb je je verdiept in de soms ongelooflijk brutale psychiatrische praktijken uit de jaren 50? Ik heb me beperkt tot de technieken die in het script aan bod kwamen, zoals de lobotomie.

Dat ging heel eenvoudig: Je kunt het zelf doen als je wil. Die simpele ingreep zorgt ervoor dat de persoonlijkheid van de patiënt compleet verandert. Er waren maar een paar sterfgevallen en sommige mensen hadden er zelfs baat bij. Actrice Frances Farmer heeft er een gehad, net als een van de zussen van John F.

Het probleem is natuurlijk dat het niet zo simpel kan zijn. Je moet schade aanrichten als je met een ijspriem in iemands hersenen peutert. Om nog te zwijgen over de morele kant van de zaak. Het getuigt toch van weinig respect voor de patiënt. Daar ben ik het helemaal mee eens. Het is een kwestie van respect en van mededogen. Wat doe je met mensen die onhandelbaar zijn omdat hun brein niet goed werkt?

Waar haal je als dokter het geduld vandaan om voor die mensen te zorgen? Je zal altijd twee kampen hebben, met aan de ene kant dokters die de inspanning willen leveren en anderzijds artsen die opteren voor medicijnen om de patiënt kalm te houden. Begin jaren 80 besliste president Reagan om alle psychiatrische inrichtingen te sluiten. De patiënten zouden wel met geneesmiddelen geholpen worden.

Het gevolg was dat veel van die zieke mensen op straat belandden. Zijn we niet allemaal een beetje gestoord? We weten allemaal wel dat we een middenweg moeten vinden om onze beschaving in stand te houden en we hanteren een bepaalde morele code. Normaliteit is echter zeer relatief en verschilt van cultuur tot cultuur. Wij hebben veel vragen gesteld aan Dr. James Gilligan, een expert op het vlak van gewelddadige patiënten.

Hij heeft beslist om met praattherapie te werken. En ja, er waren rellen. In bepaalde instellingen overmeesterden de patiënten de bewakers, sneden ze hun hoofd af en speelden ze er voetbal mee. En toch bleven Gilligan en zijn collega's met die patiënten praten. Een patiënt was er zo erg aan toe dat niemand hem durfde te benaderen. Op een dag stond die moordenaar recht in de refter om een kreupele patiënt te helpen. Hij is nog steeds een krankzinnige crimineel, maar door hem als een mens te behandelen heeft Gilligan hem kunnen helpen.

Hoeveel van die thematiek zat al in de roman van Dennis Lehane? Heel veel, hij gaat zelfs nog een paar stappen verder. Shutter Island heeft het ook over de controle op de menselijke geest, en dat kan gebeuren via ideologie. Daar heb je geen medicijnen voor nodig. Elke blinde of fundamentele ideologie heeft hetzelfde effect. Het is Invasion of the Body Snatchers, wat dan weer aansluit bij de paranoia van de jaren Al die implicaties zitten in het boek.

Wat zijn je eigen herinneringen aan die vroege Koude Oorlog? Ik was acht jaar oud in en ik kwam uit een conservatief arbeidersgezin.

Mijn ouders lazen geen boeken. Ze hadden de Grote Depressie en de Tweede Wereldoorlog meegemaakt en zaten toen midden in een economische boom. De auto's werden steeds groter - of liever de vinnen op de auto's. Lacht Natuurlijk had niemand bij ons zo'n auto, tenzij je een gangster was.

Wij namen de metro en de bus. Er was veel welvaart, en dat maakt de angst eigenlijk enkel groter. De nonnen op school vertelden ons dat elk laagvliegend vliegtuig de Bom aan boord kon hebben. Ik was snel onder de indruk als kind.

Zo zit ik in elkaar. Ik hoor nog altijd de stem van de directrice, die net zo was als Meryl Streep in Doubt. Zelfde habijt en al. Lacht Plots hoorde je haar door de luidsprekers: Waarna bleek dat het gewoon een test was.

Herken je die angst in de paranoia van vandaag? Alleen heet de grote boeman terrorisme. Als je dan in een stad of een streek woont waar veel verschillende nationaliteiten rondlopen, krijgt die paranoia iets van een universele burgeroorlog.

Heeft de persoon naast me snode plannen? Je weet van niemand meer wat zijn intenties zijn, en dat veroorzaakt uiteraard een enorm wantrouwen. Het enige wat je kunt doen om daar tegenin te gaan, is meer informatie geven over elkaar, tonen wie die andere mensen zijn.

Dat moeten we onze kinderen meegeven. Cinema speelt daar een heel grote rol in. Het is ook een van de redenen waarom ik de World Cinema Foundation heb opgestart. Ik heb een open geest en een gezonde nieuwsgierigheid ontwikkeld door films te bekijken van over de hele wereld. Dan ga je de anderen als echte mensen zien, niet als een gezichtsloze bedreiging. Bedoel je dan dat je van bij het begin met de soundtrack bezig bent? Het hangt ervan af. Als het een script is dat ik zelf op gang heb getrokken en als ik eraan meeschrijf, denk ik gewoonlijk eerst aan de muziek.

Ik vermeld die muziek trouwens letterlijk in het script. In films als The Aviator ging het anders. Daar is de score pas later gekomen. Welke songs waar in de film aan bod zouden komen, stond wel al vast.

Ik heb voortdurend muziek en geluiden in het hoofd. Hoe ben je deze keer te werk gegaan? Shutter Island was een speciaal geval. Deze film had een echte score nodig. Ik had al gewerkt met Bernard Herrmann, Elmer Bernstein en Howard Shore, nu had ik zin om eens iets anders te proberen. En ik dacht aan Robbie Robertson, die ik goed ken sinds ik met The Last Waltz het laatste concert van zijn groep The Band registreerde.

Ik stelde voor om de manier waarop ik met populaire songs omga, toe te passen op moderne symfonische muziek. Hij heeft de film bekeken, we hebben veel gepraat over de toon van het verhaal en hij heeft dan een selectie gemaakt van fragmenten.

Hij had het idee dat de herinneringen van het hoofdpersonage uit de muren komen, dat ze aanwezig zijn zonder dat je er de vinger op kunt leggen. En dus klinkt het nu alsof de muziek uit een andere kamer komt. Klik hier om dit blog als uw startpagina in te stellen!

Pirates of the Caribbean: Titanic - miljoen dollar Op het moment dat deze historische film uitgebracht werd, was het ook de duurste film ooit gemaakt, en het werd ook de best verdienende film, tot Avatar werd uitgebracht. Spider-Man 3 - miljoen dollar Tobey Maguire keerde terug als Peter Parker en zijn alterego Spiderman in de derde film van de reeks, met Sam Rami als regisseur. King Kong - miljoen dollar King Kong, de film die geregisseerd werd door Peter Jackson met Naomi Watts in de hoofdrol, was een remake van de gelijknamige klassieke Hollywoodfilm in The Chronicles of Narnia: Prince Caspian - miljoen dollar Deze tweede film in de Narnia-reeks is gebaseerd op het vierde deel van De Kronieken van Narnia van C.

Superman Returns - miljoen dollar De man van staal keerde terug in met Brandon Routh als Superman in deze film, geregisseerd door Bryan Singer. De acteur werd 83 jaar. Een vrouw verdenkt haar man ervan dat hij een affaire heeft. Hierdoor neemt de vrouw contact op met Chloe Amanda Seyfried , een prostituee die betaald wordt om hem te verleiden. De vrouw hoopt zo zekerheid te krijgen achter haar vermoedens, maar vanaf dat moment begint haar leven alleen maar complexer te worden en brengt ze zelfs haar eigen familie in gevaar.

En dat op haar 49ste. Ze heeft er haar plezier in: Ze is 49 en rijgt de memorabele rollen aan elkaar. Behalve in Chloe is ze momenteel ook te bewonderen in Tom Fords A single man; later dit jaar krijgen we haar samen met Annette Bening te zien als lesbisch koppel in The kids are allright. Daarmee is ze niet alleen constant aan het werk geweest, haar rollen worden ook gevarieerder met ouder worden.

Moore begon pas laat in films te acteren en werd ook maar laat opgemerkt; toen ze in werd genomineerd voor een Oscar als beste actrice in een hoofdrol voor Far from heaven én een bijrol in The hours , had ze al een fijn cv bij elkaar geacteerd. Ze kiest voor ongewone projecten en is daar soms de enige in die bejubeld wordt — haar rol in Blindness van Fernando Meirelles is maar een voorbeeld.

Moore is loyaal aan de mensen met wie ze werkt en heeft een ware fanclub onder de regisseurs. Maar ik ga er nog altijd niet van uit dat het zo blijft: Als ik een film heb afgewerkt, leef ik altijd zuinig tot ik de volgende rol krijg — mijn man lacht me daar altijd voor uit.

Wel, je kunt maar zijn wat je bent. Ik ben 49, als ik de hele dag zou wensen dat ik 30 was, zou ik nog geen rollen krijgen voor een dertigjarige.

En ondertussen zou ik niet ervaren wat het betekent om 49 te zijn, wat me als acteur van pas kan komen. Dus leef ik in het moment. Brute intergenerationele lesbische scene Moeder geeft Meisje les 4 Geheime lesbische passie Lesbische seks tussen vriendinnen Een delicate en heerlijke lesbische scene met drie schoonheden Lesbische seks met Brandy Aniston en Sunny Lane Muffins en lesbische sex met de moeder van haar vriend Fantastische lesbische scene tussen Julia Ann en Asa Akira Lesbische MILFs in bed Lesbische seks met twee hemelse blondjes Onverwachte lesbische passie Lesbische seks met een sexy roodharige en een getatoeëerde NERD Twee jonge dames ontdekken hun lesbische zelve Moeder geeft Meisje les 2 Moeder geeft Meisje les 9 Les, mes, chow 5 Aiden Ashley en Daisy Haze in een sexy lesbische scenelesbische pjes thuis ontvangen sex

Music by Prudence Beste niet-Engelstalige Film: El Secreto de Sus Ojos Argentinië. Sandra Bullock is zaterdag bekroond als slechtste actrice van het jaar. Voor haar rol in de komedie 'All about Steve' kreeg ze de Razzie-Award, een anti-Oscar voor het slechtste wat Hollywood jaarlijks te bieden heeft. De ironie wil dat Bullock vanavond ook kans maakt op een Oscar voor haar rol in het drama 'The blind side'.

Bullock toonde zich sportief en kwam de award persoonlijk afhalen. Meestal sturen de prijswinnaars hun kat.

Ze werd dan ook beloond met luid applaus van de aanwezigen. De actrice deelde dvd's uit van "All about Steve" en zei volgend jaar terug te komen als de jury beloofde de film te bekijken en echt vindt dat het de slechtste film van het jaar was. Vielen nog in de prijzen: Revenge of the Fallen' als slechtste film van het jaar, 'Battlefield Earth' als slechtste film van het decennium, Eddy Murphy als slechtste acteur van het decennium en Paris Hilton als slechtste actrice van het decennium.

De Razzies worden traditioneel een dag voor de Oscars uitgereikt. Sandra Bullock kan overigens de eerste zijn die zowel als slechtste en als beste actrice wordt uitgeroepen. Ze is immers genomineerd voor een Oscar als beste actrice voor haar rol in "The blind Side'. Hello filmfreaks, Maandag  8 maart 3u 'smorgens onze tijd  is het weeral zover: Eerst even meegeven dat jullie voor up-to-date informatie hieromtrent enkel linksboven op deze site op de Oscarbeeltjes hoeven te klikken om doorverwezen te worden naar de officiële site van The Oscars, waar er wordt afgeteld naar het grote moment.

Deze site geeft jullie oa. Eén van de kanshebbers op de Oscar voor beste acteur is Jeff Bridges voor zijn rol in de film Crazy Heart. Deze film werd verder nog genomineerd in de categoriën beste actrice in een bijrol Maggie Gyllenhaal en beste originele song. Vandaar dat ik jullie vandaag een interview presenteer met Jeff Bridges, de hoofdrolspeler in de film Crazy Heart. Een icoon als The Dude - die badjasdragende 'slacker' uit de Coensklassieker The Big Lebowski - valt moeilijk te overtreffen.

Toch oogst Jeff Bridges veel bijval voor zijn vertolking van een alcoholverslaafde countryzanger in Crazy Heart. De kans is groot dat hij zijn vijfde Oscarnominatie verzilvert. Zijn leren riem, bruine boots en verzorgde baard doen dan weer denken aan zijn nieuwste rol.

In Crazy Heart kruipt Bridges in de huid van Bad Blake, een aan lagerwal geraakte country-zanger die optreedt in bowlingzalen en luizige drankholen en worstelt met een kanjer van een alcoholprobleem.

Zijn relatie met een alleenstaande moeder Maggie Gyllenhaal en het aanbod om het voorprogramma van enkele stadionconcerten van zijn voormalige protegé Colin Farrell te verzorgen, maken echter dat het geluk Blake eindelijk lijkt toe te lachen. Dat geldt trouwens ook voor Bridges. Toen het bioscooppubliek hem in The Last Picture Show leerde kennen, leek hij een gedoodverfde Hollywoodster. Ome Oscar was hem evenmin gunstig gezind. Met zijn vijfde nominatie lijkt het tij echter te keren.

En volgens mij kunnen we het er over eens zijn dat de uitreiking van de Academy Awards een van de zenuwslopendste filmevents van het jaar is. Stel je voor dat ik win: Niet dat ik die al geschreven heb. Ik bedenk wel iets ter plekke. Het lijkt wel of de Oscaraandacht je gestolen kan worden. De nominatie maakt me blij om twee redenen. Ten eerste ben ik vereerd dat mijn collega's laten blijken dat ze mijn werk appreciëren.

En verder heeft de Oscarbelangstelling Crazy Heart aan de vergetelheid ontrukt. Op een bepaald moment zag het ernaar uit dat de film een 'straight to dvd'-release zou worden. Gelukkig heeft distributeur Fox de prent op de juiste manier gepromoot en is hij in het awardscircuit terechtgekomen. De nominatie zal toch ook positieve gevolgen hebben op professioneel vlak, niet? Eigenlijk kan ik de underdogpositie waarin ik me al heel mijn carrière bevind wel waarderen.

Als ik nu een Oscar win, ben ik niet langer 'de meest ondergewaardeerde acteur van Hollywood'. Dat zou ik een beetje sneu vinden. Wat sprak je het meest aan in 'Crazy Heart': Proest het uit De muziek, natuurlijk! Een alcoholicus ben ik nooit geweest. Ik zal niet ontkennen dat ik ooit gekotst heb na een avondje uit, en ik heb zeker mijn deel katers gehad. Na zo'n avontuurlijke avond houd ik me echter altijd even koest.

Muziek is daarentegen een ware passie. Als een film me de kans geeft om muziek te maken én ervoor betaald te worden, ben ik meteen verkocht.

Toch heb je dit project aanvankelijk geweigerd. Toen ik voor het eerst benaderd werd, viel er op het scenario weinig aan te merken, maar tastte ik op muzikaal vlak in het duister.

Het was niet duidelijk wie zich over de songs ging ontfermen, en met waardeloze muziek zou een film als deze een complete mislukking worden. Bleek dat men het hem ook had aangeboden en dat hij 'neen' had gezegd omdat er nog geen acteurs aan verbonden waren. Toen besloten we er maar samen voor te gaan.

Het valt op dat de concertsequenties ontzettend realistisch ogen. Bedankt voor het compliment, Partner! Dat komt in de eerste plaats omdat we ook écht aan het spelen zijn. T-Bone heeft een hoop fantastische muzikanten rond Colin en mij verzameld. Voor de opnames hebben alle muzikanten een paar keer samen gerepeteerd. Zo ontstond er een echt groepsgevoel.

Is je passie voor muziek je met de paplepel ingegeven? Dat kun je wel zeggen, ja. Toen ik nog heel jong was, leerde mijn moeder mij en mijn broer piano-spelen.

Ze stond erop het zelf te doen. Het idee dat iemand anders zich daarover zou ontfermen, gaf haar de kriebels. Ik zeurde echter altijd dat ik liever buiten wilde ravotten. Jammer genoeg heeft ze naar mij geluisterd en is ze met de lessen gestopt.

Ze zei nog dat ik daar spijt van zou krijgen, en gelijk had ze. In 'The Fabulous Baker Boys' lijk je nochtans erg bedreven op de vleugel. Ik ben een betere acteur dan pianist, laten we het daarbij houden. Lacht Als ik piano speel, heb ik steeds het gevoel dat ik veel beter had kunnen zijn. Maar goed, op mijn dertiende ben ik gitaar beginnen te spelen. Mijn broer had een elektrisch exemplaar gekocht dat hij niet echt gebruikte. Daarom pikte ik het om samen met mijn makkers op te jammen.

Kun je aan deze leek de charmes van de countrymuziek uitleggen? Country valt moeilijk te definiëren. Je kunt zeggen dat het een regionale muzieksoort is die voornamelijk in het Zuiden in de smaak valt.

Maar dat klopt niet. Ach, muziek is muziek. Alle zogenaamd typisch Amerikaanse muziekgenres hebben Europese roots. Country leunt met zijn violen en polkaritmes dicht aan bij de muziek van jouw voorvaderen. Nog een leuke theorie - waarmee ik mijn vorige stelling trouwens weer tenietdoe - country is de blues van de blanke man. Naast acteren en musiceren houd jij je bezig met fotografie. Enkele jaren geleden heb je zelfs een fotoboek gepubliceerd.

In de middelbare school ben ik met fotograferen begonnen. Ik nam foto's van mijn klasgenoten en ontwikkelde ze in een zelfgebouwde doka. Jaren later kocht mijn echtgenote een Widelux Camera voor me.

Onze huwelijksfotograaf gebruikte zo'n toestel en ik was op slag verkocht. Je kunt er ontzettend panoramische plaatjes mee schieten. Je neemt het merendeel van je foto's op film sets. Om de tijd tussen twee takes te doden besloot ik foto's te nemen. Bovendien geeft mijn baan me de kans om het filmproces vanuit een uniek perspectief te tonen. Ik vind het trouwens leuk dat het formaat dat ik hanteer, herinneringen oproept aan de weidse 70mm-kopieën die vroeger geprojecteerd werden.

Terug naar je film carrière: Ik hang veel liever met mijn familie rond. Als ik dan toch toezeg, ga ik er honderd procent voor. Blockbuster of lowbudgetprent, dat maakt niet uit. De films die ik doe, bevatten altijd een of ander cool element dat ik niet kan negeren. De opnames van zo'n blockbuster zullen wel makkelijker verlopen dan die van 'Crazy Heart', dat gebukt ging onder de budgettaire problemen. Dat had je gedacht! De shoot van Iron Man - een film met een budget van om en bij de tweehonderd miljoen dollar - was een van de meest chaotische die ik ooit heb meegemaakt.

Het productieteam was vertrokken van een releasedatum, niet van een script. Lacht Het gebeurde dus regelmatig dat Downey, Favreau, ik en enkele anderen 's morgen zaten te brainstormen over de scènes die we die dag moesten opnemen. Soms had ik het gevoel dat ik op de set van de duurste studentenfilm aller tijden was beland.

Kleinere producties zoals Crazy Heart en The Big Lebowski zijn daarentegen tot in de puntjes voorbereid. Het budget ligt namelijk zo laag dat er geen seconde verkwist kan worden. Binnenkort begin je aan de opnames van 'True Grit', de westernremake van de gebroeders Coen.

Man, ik kan niet wachten! Dat project is een waar godsgeschenk. De western is misschien wel mijn favoriete filmgenre, en opnieuw samenwerken met Joel en Ethan lijkt me hemels. Bovendien krijg ik de kans om zij aan zij te spelen met indrukwekkende acteurs als Josh Brolin en Matt Damon.

Marshall een van de meest iconische film personages aller tijden is. Daar probeer ik geen rekening mee te houden. De Coens hebben hun script gebaseerd op het originele boek van Charles Portis, niet op de film van Henry Hathaway. Natuurlijk vind ik Wayne een fenomenale acteur, maar ik ga me niet aan zijn vertolking spiegelen.

Hij zou hem wel 'diggen'. Hoewel het gebrek aan songs van Creedence Clearwater Revival hem lichtjes tegen de borst zou stoten. Martin Scorsese hoeven we u al lang niet meer voor te stellen. Met Shutter Island waagt de meester zich op zijn 67e voor het eerst aan een van zijn favoriete genres: In de eenentwintig films uit zijn veertig jaar durende carrière - documentaires, kortfilms en videoclips niet meegerekend - heeft Martin Scorsese een hoop genres beroerd.

Aan een volbloed horrorfilm had hij zich nog niet gewaagd, maar dat lijkt hij met Shutter Island goed te maken. Ironisch genoeg is hij een fan van dat genre. Ik geniet van verhalen die voortdurend op hun kop worden gezet en pas op het eind de waarheid openbaren. De titel verwijst naar een fictief eiland voor de kust van Boston, waar een psychiatrische instelling voor criminele geesteszieken gevestigd is.

Anno maken twee FBI-agenten de oversteek om een mysterieuze verdwijning uit te pluizen. Terwijl de ene agent zich vanwege een naderende storm het liefst zo snel mogelijk uit de voeten wil maken, begint de andere te vermoeden dat er meer aan de hand is dan de dokters willen vertellen. Scorsese heeft zich duidelijk geamuseerd met de puzzelstructuur van de film, die de kijker met genoegen op het verkeerde been zet. Shutter Island leek me daar perfect bij te passen.

Hoe zorgde je ervoor dat de acteurs altijd de goede toon vonden? Het kwam erop neer dat we in het juiste spoor moesten blijven. Elke acteur moest weten wat de echte bedoelingen van zijn personage zijn en daaraan vasthouden.

Het script zou er dan wel voor zorgen dat de kijker lang genoeg in het ongewisse zou blijven. Als je Shutter Island een tweede keer bekijkt, besef je trouwens dat veel dialogen helemaal anders klinken, dat de personages eigenlijk iets totaal anders zeggen.

Daarbij komt nog de vraag of wat je ziet realiteit, herinnering of droom is. We spelen op al die verschillende niveaus. In hoeverre heb je je verdiept in de soms ongelooflijk brutale psychiatrische praktijken uit de jaren 50? Ik heb me beperkt tot de technieken die in het script aan bod kwamen, zoals de lobotomie. Dat ging heel eenvoudig: Je kunt het zelf doen als je wil.

Die simpele ingreep zorgt ervoor dat de persoonlijkheid van de patiënt compleet verandert. Er waren maar een paar sterfgevallen en sommige mensen hadden er zelfs baat bij. Actrice Frances Farmer heeft er een gehad, net als een van de zussen van John F. Het probleem is natuurlijk dat het niet zo simpel kan zijn.

Je moet schade aanrichten als je met een ijspriem in iemands hersenen peutert. Om nog te zwijgen over de morele kant van de zaak.

Het getuigt toch van weinig respect voor de patiënt. Daar ben ik het helemaal mee eens. Het is een kwestie van respect en van mededogen. Wat doe je met mensen die onhandelbaar zijn omdat hun brein niet goed werkt? Waar haal je als dokter het geduld vandaan om voor die mensen te zorgen? Je zal altijd twee kampen hebben, met aan de ene kant dokters die de inspanning willen leveren en anderzijds artsen die opteren voor medicijnen om de patiënt kalm te houden. Begin jaren 80 besliste president Reagan om alle psychiatrische inrichtingen te sluiten.

De patiënten zouden wel met geneesmiddelen geholpen worden. Het gevolg was dat veel van die zieke mensen op straat belandden. Zijn we niet allemaal een beetje gestoord? We weten allemaal wel dat we een middenweg moeten vinden om onze beschaving in stand te houden en we hanteren een bepaalde morele code. Normaliteit is echter zeer relatief en verschilt van cultuur tot cultuur. Wij hebben veel vragen gesteld aan Dr. James Gilligan, een expert op het vlak van gewelddadige patiënten. Hij heeft beslist om met praattherapie te werken.

En ja, er waren rellen. In bepaalde instellingen overmeesterden de patiënten de bewakers, sneden ze hun hoofd af en speelden ze er voetbal mee. En toch bleven Gilligan en zijn collega's met die patiënten praten. Een patiënt was er zo erg aan toe dat niemand hem durfde te benaderen.

Op een dag stond die moordenaar recht in de refter om een kreupele patiënt te helpen. Hij is nog steeds een krankzinnige crimineel, maar door hem als een mens te behandelen heeft Gilligan hem kunnen helpen. Hoeveel van die thematiek zat al in de roman van Dennis Lehane? Heel veel, hij gaat zelfs nog een paar stappen verder. Shutter Island heeft het ook over de controle op de menselijke geest, en dat kan gebeuren via ideologie.

Daar heb je geen medicijnen voor nodig. Elke blinde of fundamentele ideologie heeft hetzelfde effect. Het is Invasion of the Body Snatchers, wat dan weer aansluit bij de paranoia van de jaren Al die implicaties zitten in het boek.

Wat zijn je eigen herinneringen aan die vroege Koude Oorlog? Ik was acht jaar oud in en ik kwam uit een conservatief arbeidersgezin.

Mijn ouders lazen geen boeken. Ze hadden de Grote Depressie en de Tweede Wereldoorlog meegemaakt en zaten toen midden in een economische boom. De auto's werden steeds groter - of liever de vinnen op de auto's.

Lacht Natuurlijk had niemand bij ons zo'n auto, tenzij je een gangster was. Wij namen de metro en de bus. Er was veel welvaart, en dat maakt de angst eigenlijk enkel groter. De nonnen op school vertelden ons dat elk laagvliegend vliegtuig de Bom aan boord kon hebben. Ik was snel onder de indruk als kind. Zo zit ik in elkaar. Ik hoor nog altijd de stem van de directrice, die net zo was als Meryl Streep in Doubt.

Zelfde habijt en al. Lacht Plots hoorde je haar door de luidsprekers: Waarna bleek dat het gewoon een test was. Herken je die angst in de paranoia van vandaag?

Alleen heet de grote boeman terrorisme. Als je dan in een stad of een streek woont waar veel verschillende nationaliteiten rondlopen, krijgt die paranoia iets van een universele burgeroorlog. Heeft de persoon naast me snode plannen? Je weet van niemand meer wat zijn intenties zijn, en dat veroorzaakt uiteraard een enorm wantrouwen.

Het enige wat je kunt doen om daar tegenin te gaan, is meer informatie geven over elkaar, tonen wie die andere mensen zijn. Dat moeten we onze kinderen meegeven. Cinema speelt daar een heel grote rol in. Het is ook een van de redenen waarom ik de World Cinema Foundation heb opgestart. Ik heb een open geest en een gezonde nieuwsgierigheid ontwikkeld door films te bekijken van over de hele wereld.

Dan ga je de anderen als echte mensen zien, niet als een gezichtsloze bedreiging. Bedoel je dan dat je van bij het begin met de soundtrack bezig bent? Het hangt ervan af. Als het een script is dat ik zelf op gang heb getrokken en als ik eraan meeschrijf, denk ik gewoonlijk eerst aan de muziek.

Ik vermeld die muziek trouwens letterlijk in het script. In films als The Aviator ging het anders. Daar is de score pas later gekomen. Welke songs waar in de film aan bod zouden komen, stond wel al vast. Ik heb voortdurend muziek en geluiden in het hoofd. Hoe ben je deze keer te werk gegaan? Shutter Island was een speciaal geval. Deze film had een echte score nodig. Ik had al gewerkt met Bernard Herrmann, Elmer Bernstein en Howard Shore, nu had ik zin om eens iets anders te proberen.

En ik dacht aan Robbie Robertson, die ik goed ken sinds ik met The Last Waltz het laatste concert van zijn groep The Band registreerde. Ik stelde voor om de manier waarop ik met populaire songs omga, toe te passen op moderne symfonische muziek. Hij heeft de film bekeken, we hebben veel gepraat over de toon van het verhaal en hij heeft dan een selectie gemaakt van fragmenten.

Hij had het idee dat de herinneringen van het hoofdpersonage uit de muren komen, dat ze aanwezig zijn zonder dat je er de vinger op kunt leggen. En dus klinkt het nu alsof de muziek uit een andere kamer komt. Klik hier om dit blog als uw startpagina in te stellen! Pirates of the Caribbean: Titanic - miljoen dollar Op het moment dat deze historische film uitgebracht werd, was het ook de duurste film ooit gemaakt, en het werd ook de best verdienende film, tot Avatar werd uitgebracht.

Spider-Man 3 - miljoen dollar Tobey Maguire keerde terug als Peter Parker en zijn alterego Spiderman in de derde film van de reeks, met Sam Rami als regisseur.

King Kong - miljoen dollar King Kong, de film die geregisseerd werd door Peter Jackson met Naomi Watts in de hoofdrol, was een remake van de gelijknamige klassieke Hollywoodfilm in The Chronicles of Narnia: Prince Caspian - miljoen dollar Deze tweede film in de Narnia-reeks is gebaseerd op het vierde deel van De Kronieken van Narnia van C.

Superman Returns - miljoen dollar De man van staal keerde terug in met Brandon Routh als Superman in deze film, geregisseerd door Bryan Singer.

De acteur werd 83 jaar. Een vrouw verdenkt haar man ervan dat hij een affaire heeft. Hierdoor neemt de vrouw contact op met Chloe Amanda Seyfried , een prostituee die betaald wordt om hem te verleiden. De vrouw hoopt zo zekerheid te krijgen achter haar vermoedens, maar vanaf dat moment begint haar leven alleen maar complexer te worden en brengt ze zelfs haar eigen familie in gevaar.

En dat op haar 49ste. Ze heeft er haar plezier in: Ze is 49 en rijgt de memorabele rollen aan elkaar. Behalve in Chloe is ze momenteel ook te bewonderen in Tom Fords A single man; later dit jaar krijgen we haar samen met Annette Bening te zien als lesbisch koppel in The kids are allright.

Daarmee is ze niet alleen constant aan het werk geweest, haar rollen worden ook gevarieerder met ouder worden. Moore begon pas laat in films te acteren en werd ook maar laat opgemerkt; toen ze in werd genomineerd voor een Oscar als beste actrice in een hoofdrol voor Far from heaven én een bijrol in The hours , had ze al een fijn cv bij elkaar geacteerd.

Ze kiest voor ongewone projecten en is daar soms de enige in die bejubeld wordt — haar rol in Blindness van Fernando Meirelles is maar een voorbeeld.

Moore is loyaal aan de mensen met wie ze werkt en heeft een ware fanclub onder de regisseurs. Maar ik ga er nog altijd niet van uit dat het zo blijft: Als ik een film heb afgewerkt, leef ik altijd zuinig tot ik de volgende rol krijg — mijn man lacht me daar altijd voor uit.

Wel, je kunt maar zijn wat je bent. Ik ben 49, als ik de hele dag zou wensen dat ik 30 was, zou ik nog geen rollen krijgen voor een dertigjarige. En ondertussen zou ik niet ervaren wat het betekent om 49 te zijn, wat me als acteur van pas kan komen.

Dus leef ik in het moment. Die vrouw is fragiel en kwetsbaar; ze heeft weinig zelfvertrouwen op seksueel vlak en vreest dat haar man haar bedriegt. Ik denk dat veel veertigers onzeker worden over hun lijf en hun aantrekkingskracht, ook mannen. Niemand wil graag nadenken over ouder worden, zeker niet als je jong bent.

En als je er op middelbare leeftijd steeds vaker aan wordt herinnerd dat het verhaal eindig is, doordat je lijf of je geest niet altijd meer meewillen, dan is dat angstaanjagend. Het is gek dat daar niet meer films over bestaan: Vrouwen verzinnen vaak hele scenario's in hun hoofd, zonder dat hun man ook maar iets vermoedt. De onnozelste dingen die hij doet of niet doet, bevestigen hun angsten. Een vriendin van me belde me vorige zomer, omdat ze dacht dat haar man een relatie was begonnen met zijn ex.

Telkens hij zijn mails controleerde, dacht ze dat hij met haar afsprak. Ze was zo bang en wanhopig dat ze aan de telefoon zat te huilen — maar ze had er nog niet met hem over gesproken! Ik denk dat dat vaker voorkomt dan je denkt. De film vraagt om mee te gaan in Catherines angst. Bent u het met hem eens? Die man flirt met élke vrouw die hij tegenkomt!

Een deel van haar onzekerheid is dus echt wel zijn schuld. En zij is natuurlijk een controlefreak, maar in plaats van haar af en toe te confronteren, zwijgt hij en knijpt ertussenuit, ook al weet hij dat hij haar dan publiek vernedert. Die eindigen allemaal als het hoofdpersonage een partner vindt, terwijl het interessante gedeelte dan net begint.

Al mijn vrienden zijn tien jaar of langer getrouwd, daar mogen gerust wat meer films over worden gemaakt. Omdat Amanda en ik al maatjes waren toen we de scène opnamen, konden we grappen vertellen en lachen zodra de camera niet rolde. En verder… Seks is nu eenmaal iets wat mensen doen. Je moet daar niet meer problemen rond maken dan nodig. En voor je vraagt wat mijn man ervan vindt: Ik duik zelfs liever niet van de hoge plank.

En acteren is nu eenmaal doen alsof: Dus zie ik niet in wat zo moedig is aan mijn keuzes. Ik denk dat dat uit mijn jeugd stamt: Toevallig is Charley uit A single man ook zo'n vrouw. Maar ze pakt het heel anders aan dan Catherine: Charley wentelt zich in zelfbeklag, maar doet het op een grappige manier —ik heb altijd van ironie gehouden. Ik had er nooit op gelet dat ik ros haar en sproeten had, maar toen ik een jaar of zeven was, kon ik er niet meer naast kijken.

Kinderen stellen zich tot die leeftijd geen vragen over hun uiterlijk. En ik ben blijven schrijven, omdat er nog veel dingen waren die ik niet in de winkel vond. Toen George Lucas in zijn eerste Star Wars regisseerde, kon hij nooit vermoeden dat de saga een wereldwijd fenomeen zou worden, net zo min als Anthony Daniels 64 er een idee van had dat de filmreeks anno nog steeds zijn doen en laten zou beheersen.

Enkele jaren geleden overwoog ik ermee te stoppen omdat ik het gevoel kreeg alles te hebben gehad. Maar kijk, ondertussen heeft mijn Star Wars-verhaal er alweer nieuwe vertakkingen bij. En zopas heb ik een Star Wars-versie van een TomTom navigatiesysteem ingesproken. Wie wil er nu een anonieme robot spelen?

Wat stom van me. Noch dat afgietsel, noch dat pak waren een lolletje. C-3PO zit erg nauw en je hebt het daardoor altijd te warm of te koud. Nee, ik ben geen acteur geworden om bekendheid te verwerven, maar ik vond het wel jammer dat ze het publiek lieten geloven dat C-3PO een echte robot was. Ze verzwegen mijn naam. Dat was moeilijk te verkroppen. Nu reist u de wereld rond als C-3PO.

Dat is prettig, maar ook een zware verantwoordelijkheid. Ik breng een verhaal waar mensen van houden en het laatste waar ze op zitten te wachten is dat iemand het voor hen vergalt. Het is mijn taak het geloof in de saga levend te houden. Hij is heel beleefd en gemanierd, maar ook een beetje soft in die zin dat hij aan zijn zelfbehoud denkt.

Hij houdt niet van explosies, van gevaar of geweld. R2D2 de kleine robot is net het tegenovergestelde, die is heel dapper en uitdagend. Door onnodig lawaai, gebrek aan loyauteit of door domheid. Daarom ben ik vaak op mezelf boos brede grijns. Je moet toch een dummkopf zijn om dit zo lang te doen. Ach, ik noem C-3PO wel eens een overdrijving van mezelf.

Geen posters, geen speelgoed, geen souvenirs. Mijn woonkamer zou net zo goed die van een dokter of een advocaat kunnen zijn. Als ik aan Star Wars herinnerd wil worden, trek ik naar de pub een paar straten verder, daar woont een grote fan die alles heeft.

Nee, doe mij maar een stukje mooi antiek voor mijn living. Zo sloop ik eens door de supermarkt met een behoorlijke kater. Uitgerekend toen kwam er natuurlijk iemand op me af van dank u, dank u.

Tja, dan moet je wel glimlach op je gezicht toveren. Maar goed, het is prettig als mensen waarderen wat je doet. In Amerika loopt die al een tijdje. Ik mag George Lucas wel, ook al kwam hij tijdens de pauze plots mijn loge binnenvallen.

Dat doe je toch niet bij een acteur in volle concentratie? Maar ja, hij is nu eenmaal de grote baas. Nee, ik hoef niet zo nodig hele dagen op de set of de planken te staan.

Niet dat deze show me geen voldoening schenkt, ook al heb ik even overwogen om ermee te stoppen. Dit is toch geen Hamlet, zeurde ik tegen Christina. En dan, reageerde zij. Je hebt er al duizenden mensen mee geëntertaind. Denk je dat Shakespeare op iets anders uit was? Maar laat ik u zeggen: Dirk Brossé, dat is een man die België moet koesteren. Je moet echt eens kijken naar zijn handen wanneer hij dirigeert: Ik zag hem in Londen zijn vioolconcerto dirigeren met het London Symphony Orchestra.

Ik kreeg tranen in de ogen. Ook het John Williams-concert is schitterend. Het onderstreept hoe belangrijk die muziek wel is voor Star Wars.

Heeft u Star Wars al gezien zonder muziek? De muziek maakt het hele verschil. Ik zou niet goed weten wat dat is. Tim Burtons 'Alice in Wonderland' is dan toch in volle 3D-glorie in de bioscoop te zien. Johnny Depp kan zich in het grillige sprookje weer helemaal uitleven als de Mad Hatter. Het liefst van al zou Johnny Depp 46 zich met zijn gezin terugtrekken op zijn privédomein in Zuid-Frankrijk om er wijnboer te worden. Maar voorlopig heeft hij het veel te druk met zijn filmcarrière.

Binnenkort zal hij voor het eerst met zijn echtgenote Vanessa Paradis in een film spelen, en ook Captain Jack moet weer dringend zeeën gaan bevaren in de vierde Pirates of the Caribbean-film, die in de zomer van in de zalen verwacht wordt. Het is al de zevende keer dat Depp met Tim Burton samenwerkt. Ik heb hem altijd bewonderd voor zijn visie en zijn absolute onbekwaamheid om compromissen te sluiten. Wat mij betreft is hij een van de weinige echte artiesten in de filmbusiness.

Wat is uw eigen inbreng daarin? Carroll geeft in zijn verhaal veel cryptische aanwijzingen. Zo vermeldt hij terloops dat de Mad Hatter voorwerpen onderzoekt die beginnen met de letter M. Maar de vraag waarom hij dat doet, wordt nooit beantwoord. Dat intrigeerde me en ik ben wat meer opzoekwerk gaan doen over hoedenmakers. Zo vond ik een tekst over de zogenaamde hoedenmakersziekte. Zij gebruikten een lijm waarin veel kwik zat waardoor ze vaak een kwikvergiftiging opliepen. Sommigen ontwikkelden een persoonlijkheidsstoornis of een Tourette-achtig syndroom, of erger.

De Mad Hatter is niet zomaar een maf figuur, hij is beschadigd. De ene minuut kookt de Mad Hatter van woede, even later is hij doodsbenauwd en plots is hij weer helemaal opgewekt en vrolijk. Het komt er op aan op het juiste moment de juiste emotie te tonen. Wat is uw geheime recept? Ik heb gewoon ontzettend veel geluk gehad de voorbije jaren. Het is een mirakel dat mensen mij nog altijd inhuren voor hun film. Dit had ik zelf nooit kunnen voorspellen. Vóór Pirates of the Caribbean werd ik bestempeld als 'Kassavergif'.

Daar kon ik overigens best mee leven, dat etiket stoorde me totaal niet. Toen kwam Pirates en plots hoefde Tim Burton niet langer te discussiëren met studiobazen om mij toch een rol te mogen geven.

Dat is jaren anders geweest. Bij iedere film was er altijd wel iemand die zich luidop afvroeg wat die gekke Depp nu toch weer aan het doen was. Het is iedere keer een beetje als infiltreren in het kamp van de vijand en je er doorheen zien te spartelen. Intussen bent u een superster geworden. Op welke manier is jullie relatie door de jaren heen veranderd?

Het feit dat hij mij toen gecast heeft was - ik kan het niet genoeg herhalen - een mirakel. Ik zal hem daar eeuwig dankbaar voor blijven.

Op professioneel gebied is er eigenlijk niets veranderd. Tim heeft een heel eigen manier van werken. Al bij Scissorhands moest hij mij maar een blik toewerpen en ik wist wat hij bedoelde. Ik kan hem op de filmset ook nog steeds verrassen, daarom houdt hij van mij. We zijn allebei vader geworden, en dan is het onvermijdelijk dat de gesprekken van twee volwassen mannen op een bepaald moment ook over het verversen van luiers en andere kids-stuff gaan.

Ik ben er trouwens trots op dat ik de eerste was die aan Tim de volledige dvd-collectie van The Wiggles heb gegeven. Ik houd mezelf graag voor dat mijn films zowel een kind van vijf als iemand van 85 kunnen aanspreken. Eigenlijk wil ik Bugs Bunny zijn. Mariah Carey en Lenny Kravitz acteerden gratis en zonder make-up in 'Precious' van Lee Daniels, over een dikke tiener die leert schrijven.

Met misschien een rist Oscars tot gevolg. Het is een annus mirabilis geweest voor Precious, based on the novel 'Push' by Sapphire, om de film zijn volledige naam te geven. Hij was net af toen hij vorig jaar zonder veel tamtam op het Amerikaanse Sundance-festival werd vertoond. Het publiek begon reclame te maken voor die film over een dikke, zwarte tiener uit Harlem die leert schrijven en zo de kracht vindt om haar milieu - zwanger van eigen vader, agressieve moeder - te verlaten.

Er werd gefluisterd dat die sociaal assistente uit de film een onherkenbare Mariah Carey was, en die verpleger Lenny Kravitz. De critici gingen ook kijken.

Uiteindelijk won Precious de publieksprijs en de juryprijs van het festival. Daniels en Gabourey Sidibe, die Precious vertolkt, begonnen aan een zegetocht langs festivals. Ondertussen is de film genomineerd voor zes Oscars, waaronder die voor de beste film , beste regisseur en beste actrice.

En Lee Daniels ligt nog altijd op de grond te kreunen. Ik heb deze film gemaakt voor mijn mensen: Omdat ze mijn arthouse film pjes nooit te zien kregen. Maar het ongelooflijke is dat mensen hem overal vatten. Ik heb iets van mijn eigen film geleerd: Ik ben vijftig, ik dacht dat je het dan wel weet.

Bleek dat ik niets weet - dat was een shock. Niet alleen over blanke Amerikanen, Europeanen en Aziaten. Ik dacht dat dikke zwarte meisjes lui waren, niet erg proper, niet bijster slim. Ik besteedde gewoon geen aandacht aan hen. Dat zou ik nooit meer doen. Ik zal nooit meer iemand negeren die zo mooi is als Precious. Aan het begin van de audities gaf mijn casting director me een tape van Gabby. Vierhonderd audities later liet ik haar toch maar komen. Ze komt mijn bureau binnen en begint te kwetteren als een blank meisje uit Californië: This is such an exciting movie, I can't wait to be part of it!

Had ik een meisje als Precious gecast, dan zou dat uitbuiting geweest zijn, en principieel fout. Gabby komt uit een heel goede familie en is veel slimmer dan ik. Maar als ze interviews doet, bekijken mensen haar eerst een beetje medelijdend. Ze is een actrice, mensen! Ze is niet echt analfabeet! Maar omdat ze dik is, neemt iedereen dat aan. Ze vertrouwen me, dat is de natte droom van elke regisseur. Ik zei tegen Mo'Nique: Ik had haar ook gezegd haar entourage thuis te laten, en dat heeft ze gedaan.

Niks kapsones, keihard gewerkt. Mijn budget was… onbestaande. Mariah belde me vlak na Helen, om samen iets te gaan drinken. Ik legde uit dat ik een probleem had voor mijn film , ze vroeg welke film. Ik ben gek op dat boek. Niemand verwacht Mariah in die rol. Het moeilijkste was het fragment waarin zij en Mo'Nique overvloeien in de Italiaanse film op tv, Twee vrouwen met Sophia Loren.

We moesten de set nabouwen, ik ken geen Italiaans. We hadden geen geld voor een tolk. Dus belde ik een vriend uit Little Italy, die me het telefoonnummer van een Italiaanse gaf. Zij coachte de actrices per telefoon: Omdat zulke film s op de publieke zender worden uitgezonden! En Mary kijkt ernaar om Precious op de zenuwen te werken, zoals ze alles doet om Precious te irriteren. Mijn eerste film was Monster's ball, waarvoor ik een Oscar won. Maar ik ben geen gewone producer: Veel mensen willen daarom niet meer met me werken.

Dus was zelf regisseren de logische stap. Weet je, als je als eerste zwarte producer een Oscar wint en naar Cannes gaat, blaast dat je ego behoorlijk op. Toen mijn eerste film Shadowboxer flopte, lag ik een maand depressief in bed. Geheime lesbische passie Lesbische seks tussen vriendinnen Een delicate en heerlijke lesbische scene met drie schoonheden Lesbische seks met Brandy Aniston en Sunny Lane Muffins en lesbische sex met de moeder van haar vriend Fantastische lesbische scene tussen Julia Ann en Asa Akira Lesbische MILFs in bed Lesbische seks met twee hemelse blondjes Onverwachte lesbische passie Lesbische seks met een sexy roodharige en een getatoeëerde NERD Twee jonge dames ontdekken hun lesbische zelve Moeder geeft Meisje les 2 Moeder geeft Meisje les 9 Les, mes, chow 5 Aiden Ashley en Daisy Haze in een sexy lesbische scene Haar eerste lesbische momenten met stiefmoeder Twee pornosterren in een geweldige lesbische scène

..

Tijdens een schermutseling wist de indringer te ontsnappen. Agenten konden de man even later op de Hengst- dalseweg in Nijmegen aanhouden. Hij knikte ons vriendelijk toe. Mien frouw is binne. We namen plaats een eindje van hem van- daan.

Hij bleef naar ons kijken. Ien de lende, links en rechs. Dus eigelek op de heupe. Sou je nie segge as je huir kon. As se muir opschiet. Allenig die blaodjes ofer elend en ruire siektes, die sien nieuw. Sat mien vrouw straks te lese. Die siet se oek een bietje fliege. Alle- nig feur muse. Klom sij so op een taofel heur.

As ik dan see: Fing ik huir op. Uit de spreekkamer stapte na een tijdje een stevige oma op ons af. Ik fertel hum niks meer. En jij oek nie! Dat weet ik niet alleen vanuit mijn studie onderwijskunde, maar zeker ook doordat ik een groot deel van mijn kindertijd zelf ben voorgelezen. Twintig weken lang lazen deze vrijwilligers wekelijks bij een vast gezin voor om spelenderwijs de woordenschat en het plezier in lezen van de kinderen en de ouders te vergroten.

Helaas had ik destijds geen tijd, maar toen ik afgelopen september in Nijmegen kwam wonen en hoorde dat dit project ook hier van start zou gaan, heb ik mij meteen aangemeld. Je weet niet waar je terechtkomt en hoe een kind gaat reageren. Geluk- kig was het meisje van negen dat ik moest voorlezen erg en- thousiast, net als haar ouders trouwens, die zorgden telkens weer met thee en koekjes voor een gezellig voorleesuurtje. Een mooiere beloning bestaat er niet! Zo las ik de ene keer voor uit een ver- halenboek en behandelden we de andere keer wat meer informatieve boekjes.

En aangezien het om haar lees- Liza van den Bosch weet uit eigen ervaring hoe leerzaam het is om als kind regelmatig voorgelezen te worden. Vandaar dat zij zich aanmeldde als vrijwillig voorleester bij de VoorleesExpress. Het makkelijkst ging dat trou- wens met de samenleesboek- jes die ik in de bieb ontdekte.

Een aanrader voor iedereen die voorleest aan een kind dat al kan lezen! Zelf kan ik daar vanwege tijdge- brek helaas niet aan meedoen, maar gelukkig staan er inmid- dels alweer 24 vrijwilligers klaar om voor te lezen. Bij het daaropvolgende programma in februari hoop ik wel weer van de partij te zijn! Nú ookonline bestellen bij Orient Drive! Het voordeel van het zuiden. Druk- en zetfouten voorbehouden. NL Uw dichtstbijzijnde winkels zijn: Wet- houder Bert Velthuis van de gemeente Nijmegen hees woensdag 22 juli samen met toekomstige bewoners de top op een van de torenwo- ningen.

Dit gebeurde onder toeziend oog van het pas- serende Vierdaagselegioen. Bouwbedrijf Trebbe had bij de bouwlocatie, aan de route van de Vierdaagse, een feest- plek gecreëerd om na de ce- remonie de wandelaars aan te moedigen. Er is een programma samenge- steld om het literair seizoen bruisend van start te laten gaan. Zo is er een literaire activiteitenmarkt van Het feestelijk avondprogramma in biblio- theek De Mariënburg duurt van Het volledige programma is binnenkort te vinden op de website www.

Oprichter en directeur van de stichting is Adrijan Ra- kic. Hij kwam in zelf als vluchteling uit voorma- lig Joegoslavië naar Neder- land en ervoer de positieve uitwerking van theater in asielzoekerscentra. Daarmee heeft hij een zilveren me- daille in de wacht gesleept. De biologische equivalent van de Olympische spelen werd van zaterdag 11 tot za- terdag 18 juli in Aarhuus in Denemarken gehouden.

Daar streden maar liefst leerlingen uit 61 landen om de medailles door allerlei practicum- en theorietoet- sen te maken. De 3 andere Nederlandse leerlingen die aan de Olympiade mee- deden, hoorden ook bij de beste biologieleerlingen van de wereld. Aan bod komen onderwerpen als weerbaar- heid, lotgenotencontact en advies over beperkingen.

Ook voor familieleden en partners van mensen met een beperking zijn er bij- eenkomsten. Meer infor- matie is te vinden op www. Ze wil haar talent gebruiken om kinderen in arme landen gelukkiger te maken. Sinds de oprichting komen dagelijks honderden kinderen uit het township in de speeltuin spelen. La- ter dit jaar zal een tweede speeltuin worden gebouwd. Ditmaal bij een basisschool voor kinderen van landar- beiders. Een klein deel van dit pro- ject is in Nijmegen live te beluisteren in een klassiek Bach-programma: Het concert be- gint om Kaarten kosten 10 euro.

De bo- kaal wordt elk oneven jaar door het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland toegekend aan iemand die zich bijzonder heeft ingezet voor cultuur of natuur in Gelderland. Dit jaar wordt de prijswinnaar gezocht tussen mensen die zich op een bijzondere wijze hebben onderscheiden als cultureel ondernemer. De prijs wordt in het najaar uit- gereikt.

Met dit nieuwe record in the pocket blikt de organisatie met een tevreden gevoel terug op een fantastische week feest. Stichting de Vierdaagsefeesten 1,5 miljoen bezoekers!

Diverse topmatrassen, bijmeubelen en lengtematen en verkrijgbaar. Kijk voor onze openingstijden op: Ons complete assortiment en al onze koopzondagen staan op: Hieronder een selecte weergave van ons complete slaapkameraanbod!

Elektrisch verstelbaar vanaf Wij leveren kwaliteit voor een scherpe prijs! Nu, 14 jaar later, is zijn natuurlijke medisch hulpmiddel een veel gebruikt product bij huidklachten als eczeem, jeuk en droge huid. Bij de gebruikers is Grahams vaak niet meer uit het dagelijks leven weg te denken. Arjen van de Merwe haalde Grahams naar Europa en introduceerde het in Nederland. Van de Merwe vertelt: Op zoek naar een oplossing las ik veel goede ervaringen over het Australische Grahams.

Ik besloot een aantal producten te kopen en bij wijze van test uit te delen aan mensen met huidklachten als eczeem, dermatitis en jeuk. Toen ik de reacties teruggekoppeld kreeg was duidelijk dat het product goede verlichting bood; de jeuk verminderde en de huid werd rustiger. Sinds enkele jaren is Grahams verkrijgbaar bij drogisterijen en gezondheidswinkels.

Doordat winkeliers enthousiaste reacties van klanten krijgen en hen steeds tevreden zien terugkeren, wordt Grahams steeds vaker geadviseerd als effectief middel tegen huidklachten als eczeem.

En de gebruikers zelf vertellen de ervaring natuurlijk ook door; vaak is het iets waarmee zij erfelijk belast zijn dus de familie is als eerste op de hoogte als een product goed aanslaat.

Grahams Eczeem Crème is een Medisch Hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. Een happening waar directeur Gerard Mangnus nu al ontzettend naar uitkijkt. Wij zochten immers naar een nieuwe locatie en voor De Stratemakerstoren werd gezocht naar een partij die de restauratie op zich kon nemen en een nieuwe in- vulling kon geven aan het karakteristieke pand.

In De Bastei komen zo dus stad, rivier en natuur samen. Aan de ene kant jammer natuurlijk, omdat dit de bouw kan ver- tragen, maar tegelijkertijd geeft dit wel weer een extra mooie dimensie aan de toe- komstige Bastei. Niet alleen vanwege het verhaal van de rivier dat voor ieder- een interessant is, maar ze- ker ook vanwege de prachti- ge locatie vlakbij de natuur.

De Bastei wordt dé plek waar vermaak wordt gecom- bineerd met diepgang; een centrum vol pure beleving. Iets wat we zonder al onze medewerkers en vrijwil- ligers echter nooit zouden kunnen bereiken. Daarvoor dus heel veel dank. Directeur Gerard Mangnus kan haast niet wachten tot het centrum eind volgend jaar de deuren opent.

Column Drie van een dubbeltje of èèn van een kwartje Ik weet nog heel goed, ik was ongeveer 8 jaar en ging met mijn vader en moeder naar het golfslagbad in Doorwerth net achter Arnhem en na het zwemmen gingen we in het centrum van Arnhem naar de italiaanse ijssalon Zilli.

Na enige tijd stond ik te worstelen met drie hoorntjes en drie bolletjes ijs, erg zuinig likkend om niets verloren te laten gaan. Door zo zuinig te doen ging eigenlijk het laatste ijsje door smelten verloren, ook waren de hoorntjes hol wat mij erg tegenviel.

Mijn broer die er altijd één van een kwartje nam had twee heerlijke wafels met daar tus- sen drie bollen ijs, toch beter die van een kwartje. Maar je kan er ook één goede van kopen met mooiere glazen en een beter montuur dat lekker zit en beter kijkt, dit laatste levert Van den Bergh opticiens-audiciens in het winkel- centrum Hatert.

U kunt zich aanmelden via: Behan- delende artsen krijgen via de module Care Everywhere extra handvatten bij de be- handeling van bezoekers uit deze landen. Voorwaarde is dat de patiënt hiervoor toe- stemming geeft. Andersom kunnen Radboudumc-pa- tiënten, die in een Noord- Amerikaans Epic-zie- kenhuis terechtkomen, eveneens hun dossier laten raadplegen.

De verwachting is dat meer organisaties in binnen- en buitenland bij Care Everywhere aanha- ken. In Suriname wordt de vuurdans bij bij- zondere gelegenheden op- gevoerd.

Het optreden van Weti Dovi duurt van Van donder- dag 30 juli tot en met zon- dag 16 augustus zijn er nog veel andere activiteiten in het Afrika Museum, zoals bijvoorbeeld een cursus zil- versmeden.

Wie wil meefi etsen is om De laatste wekelijkse fi etstocht is op maandag 28 september. De tentoonstel- ling geeft een kijkje in de drukkerswereld van een eeuw geleden en er zijn ver- schillende werken van de uitgeverij en drukkerij van de weesinrichting te zien. De expositie is op zondag 2 augustus en woensdag 5 augustus van Tijdens de lezing wordt verteld over het leven van de heiligen en over de manier waarop zij worden afgebeeld.

De middag is van Zo heet de expo- sitie die vanaf maandag 27 juli te zien is bij het OBG aan de Professor Cornelissen- straat 2 in Nijmegen. De ten- toonstelling laat een beeld zien van Nederlands-Indië aan de hand van fotoplaten, schoolwandplaten en blinde schoolkaarten die vroeger bij de aardrijkskundeles werden gebruikt.

De expo- sitie loopt tot eind augustus en is gratis toegankelijk. Er zijn al- lerlei tweedehands spullen te koop. De markt bij het café aan de Graafseweg duurt van De toegang is gratis. Een kraam huren kan via tel. De excursie start om 7.

Natuurgebied De Bruuk staat bekend om de blauwe zegge op de blauw- graslanden, oude eiken en het Elzenbroekbos aan de rand van het Reichswald. Om daarachter te komen, houdt de Vlinder- stichting weer de jaarlijkse tuinvlindertelling. Lodewijk Hoekstra opent deze telling op zaterdag 1 augustus in de Vlindertuin in Wijchen.

Ie- dereen kan meedoen. Zijn binnenkomst werd vrijdag geklokt op 17 uur en 58 minuten. Op de andere wandeldagen moesten de deelnemers om De scanapparaten van de vrijwilligers schakelden op dit tijdstip automatisch uit. Dat zorgde soms voor veel teleurstelling bij wandelaars die net te laat op de Wedren arriveerden. Reacties sturen naar; info bouwmarktvanwerkhoven. Eén op de drie bezoekt uw website.

Nog tot en met woensdag 2 september worden de mooiste internationale gay en lesbian films vertoond. NijmegeN - Het festival ging op woensdag 15 juli van start en speelt iedere woensdag twee films. Op woensdag 29 juli staan Over the Rainbow Over the Rainbow gaat over de jarige Leny, die on- langs uit de kast is gekomen.

Sindsdien is ze volledig in het lesbische leven gedoken om de verloren tijd in te ha- len. Leny is een inspiratie voor velen, en al wordt ze er niet jonger op, ze is vastbe- sloten om het beste van haar resterende jaren te maken.

Open up to me gaat over Maarit, een mooie, intelli- gente en sexy vrouw die in een eerder leven een man was. Door haar keuze is ze vervreemd geraakt van haar dochter. Ze heeft afscheid moeten nemen van haar vo- rige leven en werkt nu als schoonmaakster. Ze is vast- besloten de relatie met haar dochter opnieuw op te bou- wen en weer geluk te vin- den. Als ze Sami ontmoet - voetbaltrainer, leraar en huisvader - raakt ze verliefd en heeft ze eindelijk het gevoel dat ze weer ergens thuishoort.

De volgende films op het programma zijn Drown en The Summer of Sangaile op woensdag 5 augustus. Drown is een Australisch drama dat zich afspeelt op Bondi Beach in de wereld van surfers en strandwach- ten. The Summer of Sangai- le gaat over de jarige Sangaile die gefascineerd is door stuntvliegtuigen. Op een luchtvaartshow ont- moet ze Auste, een meisje uit de buurt dat, anders dan Sangaile, volledig van het leven geniet. Een expo- sitie over onder andere de serie Floris uit waarin zij 4 afleveringen hebben ge- speeld als Gravin Ada van Couwenberg en kamenier- ster Viola.

Diana en Ida beantwoorden vragen of gaan met mensen op de foto. Verder zijn ook familieleden van de compo- nist Julius Steffaro aanwe- zig. Hij schreef onder meer de tune van de televisiese- rie. De expositie is die dag tot De entree bedraagt 3 euro, kinderen tot 12 jaar 1 euro.

Deze cursus is bedoeld voor familieleden en naasten van mensen met een borderlinestoornis. Tijdens de cursus wordt uit- leg gegeven over het ziekte- beeld, maar centraal staat het omgaan met borderline- gedrag.

De cursus wordt door deelnemers als positief ervaren. Het merendeel van de cursisten geeft aan dat de belasting als gevolg van het omgaan met borderline ge- drag is afgenomen. Er is veel teleurstel- ling en frustratie aan beide kanten. Familieleden voe- len zich soms uitgeput of wanhopig en machteloos. De grilligheid en het gebrek aan discipline bij de bor- derliner vraagt te veel van ze. Deze onzekerheid en onmacht bij familieleden wordt nog begrijpelijker als je ziet hoe tegenstrijdig en dus verwarrend het gedrag van de borderliner voor de omgeving kan zijn.

De cursus bestaat uit 8 bij- eenkomsten. Er zijn nog plaatsen vrij. Ze worden gegeven in het theater aan de Tempelstraat 6 in Beuningen. Reserveren kan via de website: Dit museum met de groot- ste en meeste veelzijdige collectie modelvliegtuigen van heel Nederland is ie- dere tweede zondag van de maand te bezoeken.

De vliegtuigen in het mu- seum variëren van de Kitty Hawk waarmee de gebroe- ders Wright in het tijdperk van de luchtvaart inluidden tot de meest mo- derne Stealth-straaljager, en van beroemde vliegtui- gen als Spitfire, Mustang en Messerschmitt; tot voorbeel- den van onbekende maar in- genieuze ontwerpen.

Ook de luchtlandingen van Market Garden zijn in het museum te beleven. Zij exposeren die week beelden, schilderijen, patchwork en quilts. Op zaterdag 1 en zondag 2 augustus is de expositie te bezoeken van Aan de Duitse grens ligt een heu- velachtig gebied met bos- sen, graslandjes, bosbeekjes en weidse uitzichten. In dit stuwwallengebied, ge- naamd de Duivelsberg, ko- men door de verschillende grondsoorten, veel unieke bomen en planten voor. De IVN gaat dit terrein verken- nen tijdens een speurtocht.

De start is om Kosten voor deelname aan de speurtocht zijn 2 euro per persoon. De camera moet zo bij verschillende personen terechtkomen die een foto maken van wat hen zin geeft in het leven. Hij acht zich rijk zonder huis en spullen. Vesseur mag de camera een week houden, daarna is de volgende foto- graaf aan de beurt.

Iedereen is welkom bij de Chinese ge- zondheidsoefeningen in het Goffertpark in Nijmegen. De lessen vinden plaats op de zondagen 26 juli, 2, 9, 16, 23 en 30 augustus.

Gemeente Nijmegen staat garant voor leningen schoolbesturen NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen staat garant voor de leningen die de school- besturen aangaan voor de renovatie en nieuwbouw van meerdere scholen in de stad.

De gemeente heeft de wet- telijke zorgplicht voor on- derwijshuisvesting. In is afgesproken dat school- besturen jaarlijks het totale budget voor onderwijshuis- vesting van de gemeente ontvangen en zelf beheren.

Met een gemeentegarantie wordt bij leningen bij de Staat een lager rentepercen- tage in rekening gebracht. Minder rente betalen bete- kent meer budget voor goede onderwijshuisvesting voor leerlingen én voor modern onderwijs in een eigentijds gebouw. Per jaar ontvangen de Nijmeegse schoolbestu- ren in totaal ruim 15 mil- joen euro voor het op peil brengen en houden van de onderwijshuisvesting.

Deel- nemers lopen mee in een processie naar de basiliek in Kevelaer en wonen daar diensten bij. Leden van fan- fare Wilhelmina uit Groes- beek omlijsten de bedevaart met hun muziek. Ook zin- gen koorleden van de paro- chie Cosmas en Damianus tijdens de dienst.

Mensen die met de bus mee- willen, kunnen zich opge- ven bij de pastorieën van De Horst, Groesbeek centrum en Breedeweg. Kosten 10 euro p. Vanuit 15 opstapplaatsen kan het publiek meevaren voor een tocht over de grote rivieren.

De pendelboot is iedere dinsdag in de maanden juli en augustus toegankelijk. Kaartjes zijn aan boord te koop en fi etsen mogen mee. Teams van 6 tot 8 personen kunnen zich inschrijven tot zondag 20 september bij de bar in het wijkcentrum, via wijkcen- trumdebrink. Bij op- gave graag de naam van het team, de contactpersoon, het telefoonnummer en het e-mailadres vermelden. De inschrijvingskosten zijn 5 euro per team.

De co- ordinator is het aanspreek- punt voor de collectanten, is verantwoordelijk voor het verspreiden van de collecte- bussen en maakt een wijk- of straatindeling. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Pame- la Zaat via of via pamela nationaalms- fonds.

In Weurt moesten we dit keer door de Pastoor van der Marckstraat. Daar viel deze fantastische kleurrijke voortuin te bewonderen. Voor alle producten geldt, tenzij anders vermeld, maximaal 5 dezelfde aanbiedingen per klant. Ci- neac doorlopend van Meer dan prachtige modelvliegtuigjes geven een compleet beeld van WO2 in de lucht: In een historisch leger- voertuig Dodge door het lokale gebied van Operatie Market Garden en het Rijn- landoffensief, voorafgegaan door bezoek aan de tijdelij- ke en vaste tentoonstelling van het Bevrijdingsmuseum met proeverij van Zweeds wittebrood, gebakken naar origineel recept uit WO2.

Proef de vrij- heid! Vrijheid à la carte. Demonstratie en proeverij van de Nederlandse menu- kaart in oorlogs- en bevrij- dingstijd: Cineac voor jong en oud, doorlopend van Operatie Market Garden, Rijnlandof- fensief etc. Kijk voor meer informa- tie: Deze dienen digitaal en afge- drukt formaat 13 x 18 cm te worden ingezonden en moeten voorzien zijn van een titel, plaats van opna- me, naam, telefoonnum- mer en e-mail adres van de fotograaf.

Schroom niet en tip ons. Beeldmateriaal is ook welkom. Beeld vanaf kb volstaat. Stuur uw tips naar redactie. Voor openingstijden zie sola-fabriekswinkel. Voor overige vestigingen en nogméér scherpe aanbiedingen zie: Kijk voor al onze aanbiedingen op www.

Deze wandelaars feliciteren elkaar met het uitlopen van de Vierdaagse met een dik verdiende kus. Helaas krijgen veel lopers van de Vierdaagse onderweg te maken met pijnlijke blaren onder hun voeten. Gelukkig staan overal langs de route hulpposten om deze blaren door te prikken. De Zevenheuvelenweg vormt elk jaar weer een pittige uitdaging tijdens de derde dag van de Vierdaagse, oftewel de dag van Groesbeek.

Geluk zat het weer dit jaar in ieder geval mee! Niet alleen tijdens de laatste dag van de Vierdaagse lopen wandelaars er opvallend bij, ook de rest van de dagen springt een aantal wandelaars zeker in het oog.

Zoals altijd was het ook dit jaar vrijdags weer een drukte van jewelste op de Rijksweg in Malden. Slechts een paar honderd meter voor de start van de Via Gladiola, dé plek waar volgens vele wandelaars de intocht begint.

Alle vier de dagen verzamelen vele kinderen zich langs de route. De een om snoep of fruit uit te delen of lopers te voorzien van water, de ander om handtekeningen of souvenirs te verzamelen. Het geven van een high fi ve is ook populair! Zoals elk jaar het geval is, liepen ook dit jaar weer vele wandelaars de laatse Vierdaagsedag in een bijzondere outfi t. Een van de bekendste gezichten die al jarenlang tijdens de Roze Woensdag en de rest van de Vierdaagsefeesten het publiek én de lopers in de Hertogstraat weet te vermaken, is Bennie Solo.

Alles om ze het laatste stukje van de route door te helpen op weg naar de fi nish van de woensdag. En willen lopers een high fi ve, dan kunnen ze die krijgen ook! Een van de bekendste gezichten die al jarenlang tijdens de Roze Woensdag en de rest van de High fi ve voor militairen tijdens Roze Woensdag Wij lopen de Vierdaagse mee vol levenslust en moed Fotografi e: Maaike van Helmond Terwijl het ene militaire korps de gehele Vierdaagse- afstand strak in het gelid loopt, maakt het andere korps wat meer plezier tijdens het lopen.

Meisjes gaan mee op de schouders, publiek wordt natgespoten met waterpistolen en ook de camera trekt vaak de aandacht van veel van deze militairen. Zo ook van deze militair! Luister naar de verhalen op cd en lees mee met de rijk geïllustreerde boekjes. Leuk en leerzaam tegelijk. Inmiddels is meer dan 55 keer opgeruimd via de op- ruimkalender of met teams van bedrijven en organisa- ties. Hoewel de moed ons soms in de schoenen zakt, komen er toch steeds weer mensen helpen zodat de stranden schoon blijven on- danks de meute barbaren.

De stranden worden verder iedere ochtend opgeruimd door een mannelijke vrij- williger die anoniem wil blijven in samenwerking met de DAR en de wijkveger. Ook andere mensen ruimen geregeld spontaan op. Een van de mooiste stukjes Nijmegen liggen er nu weer fraai bij voor de dieren en de mensen.

Een mooie samen- werking tussen vrijwilligers al of niet georganiseerd en de DAR, Staatsbosbe- heer, Hotel Courage waar de opruimmaterialen staan en de gemeente Nijmegen die recent een vuilnisbak plaatste. Ook de Waalstranden zijn weer ontdaan van Vierdaagse-afval. Na vele omzwervingen is er eindelijk een nieuwe locatie gevonden.

Heel Nijmegen is welkom bij de muzikale opening op zaterdag 12 en zondag 13 september. Bezoekers kunnen dan kennismaken met alle docenten van MudansA onder het genot van Afrikaanse hapjes en Baziliaanse drankjes. Bo- vendien krijgt elke nieuwe cursist een drum cadeau. Student start met comedyshow NijmegeN - Student Ame- rikanistiek Zuva Martens begint vanaf september een maandelijkse come- dyshow genaamd Comedy Complex.

Vier comedians treden op. Een bekende comedian sluit de voor- stelling af. De show is iedere eerste woensdag van de maand te zien bij ongesubsidieerde cultuur- coöperatie Brebl in het oude Honigcomplex te Nij- megen. De eerste editie is op 2 september om Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek, gecoördineerd door hoogleraar radiothe- rapie Philip Poortmans van het Radboud UMC in Nijmegen.

Volgens Poort- mans is in het onderzoek gekeken naar patiënten die na de operatie alleen bestraling van de borst of de borstwand kre- gen en patiënten bij wie daarnaast ook de omlig- gende klierstreken werden bestraald.

Autobrand vermoedelijk aangestoken NijmegeN - In de vroege zondagochtend heeft op de Dr. Schaepmanstraat in Nijmegen een kleine auto- brand gewoed.

Daarbij is niemand gewond geraakt. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken. Buurtbewoners ontdekten rond 3. Brandweerlie- den hadden de brand snel onder controle.

De auto raakte beschadigd aan een band en de wielkast. Volgens de politie zijn er sporen gevonden die op brandstichting wijzen. Het NK duurt van donderdag 30 juli tot en met zondag 2 augustus en vindt plaats in het Olympisch sta- dion in Amsterdam. Twan Evers haalde medailles op het NK voor studenten. Hij staat donderdag aan de start van het verspringen en za- terdag doet hij mee met het hinkstapspringen. Robin Scholten is vanwege een blessure voor het eerst sinds twee jaar actief. Hij doet op donderdag en vrijdag mee bij de meerkamp.

Vind it leuk Op Facebook delen Op Twitter delen Embed: Geweldige lesbische les angeboden door pornozot. Lesbische les voor zijn twee studenten Geweldige lesbische scene Lesbische sex op het dak Lesbische oefeningen in de sportschool Geweldige lesbische pornosterren doen een parade Plezierige lesbische seks thuis Lesbische discipline met Tina Hot Brute intergenerationele lesbische scene Moeder geeft Meisje les 4 Geheime lesbische passie Lesbische seks tussen vriendinnen Een delicate en heerlijke lesbische scene met drie schoonheden Lesbische seks met Brandy Aniston en Sunny Lane Muffins en lesbische sex met de moeder van haar vriend

Gratis sex negerin erotisch massage rotterdam

  • Gratispje neuken voor 25 euro
  • Via via sex dates wederzijdse massage
  • Lesbische pjes thuis ontvangen sex
  • Ik wist waaraan ik begon toen ik het project aanvaardde. Er waren maar een paar sterfgevallen en sommige mensen hadden er zelfs baat bij.
  • Escort zuid holland kaalgeschoren kut

Komkommer kut super geile kut


Er is een programma samenge- steld om het literair seizoen bruisend van start te laten gaan. Zo is er een literaire activiteitenmarkt van Het feestelijk avondprogramma in biblio- theek De Mariënburg duurt van Het volledige programma is binnenkort te vinden op de website www.

Oprichter en directeur van de stichting is Adrijan Ra- kic. Hij kwam in zelf als vluchteling uit voorma- lig Joegoslavië naar Neder- land en ervoer de positieve uitwerking van theater in asielzoekerscentra. Daarmee heeft hij een zilveren me- daille in de wacht gesleept.

De biologische equivalent van de Olympische spelen werd van zaterdag 11 tot za- terdag 18 juli in Aarhuus in Denemarken gehouden. Daar streden maar liefst leerlingen uit 61 landen om de medailles door allerlei practicum- en theorietoet- sen te maken. De 3 andere Nederlandse leerlingen die aan de Olympiade mee- deden, hoorden ook bij de beste biologieleerlingen van de wereld. Aan bod komen onderwerpen als weerbaar- heid, lotgenotencontact en advies over beperkingen.

Ook voor familieleden en partners van mensen met een beperking zijn er bij- eenkomsten. Meer infor- matie is te vinden op www. Ze wil haar talent gebruiken om kinderen in arme landen gelukkiger te maken.

Sinds de oprichting komen dagelijks honderden kinderen uit het township in de speeltuin spelen. La- ter dit jaar zal een tweede speeltuin worden gebouwd. Ditmaal bij een basisschool voor kinderen van landar- beiders. Een klein deel van dit pro- ject is in Nijmegen live te beluisteren in een klassiek Bach-programma: Het concert be- gint om Kaarten kosten 10 euro. De bo- kaal wordt elk oneven jaar door het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland toegekend aan iemand die zich bijzonder heeft ingezet voor cultuur of natuur in Gelderland.

Dit jaar wordt de prijswinnaar gezocht tussen mensen die zich op een bijzondere wijze hebben onderscheiden als cultureel ondernemer. De prijs wordt in het najaar uit- gereikt. Met dit nieuwe record in the pocket blikt de organisatie met een tevreden gevoel terug op een fantastische week feest.

Stichting de Vierdaagsefeesten 1,5 miljoen bezoekers! Diverse topmatrassen, bijmeubelen en lengtematen en verkrijgbaar. Kijk voor onze openingstijden op: Ons complete assortiment en al onze koopzondagen staan op: Hieronder een selecte weergave van ons complete slaapkameraanbod! Elektrisch verstelbaar vanaf Wij leveren kwaliteit voor een scherpe prijs!

Nu, 14 jaar later, is zijn natuurlijke medisch hulpmiddel een veel gebruikt product bij huidklachten als eczeem, jeuk en droge huid. Bij de gebruikers is Grahams vaak niet meer uit het dagelijks leven weg te denken. Arjen van de Merwe haalde Grahams naar Europa en introduceerde het in Nederland. Van de Merwe vertelt: Op zoek naar een oplossing las ik veel goede ervaringen over het Australische Grahams. Ik besloot een aantal producten te kopen en bij wijze van test uit te delen aan mensen met huidklachten als eczeem, dermatitis en jeuk.

Toen ik de reacties teruggekoppeld kreeg was duidelijk dat het product goede verlichting bood; de jeuk verminderde en de huid werd rustiger. Sinds enkele jaren is Grahams verkrijgbaar bij drogisterijen en gezondheidswinkels.

Doordat winkeliers enthousiaste reacties van klanten krijgen en hen steeds tevreden zien terugkeren, wordt Grahams steeds vaker geadviseerd als effectief middel tegen huidklachten als eczeem.

En de gebruikers zelf vertellen de ervaring natuurlijk ook door; vaak is het iets waarmee zij erfelijk belast zijn dus de familie is als eerste op de hoogte als een product goed aanslaat. Grahams Eczeem Crème is een Medisch Hulpmiddel.

Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. Een happening waar directeur Gerard Mangnus nu al ontzettend naar uitkijkt. Wij zochten immers naar een nieuwe locatie en voor De Stratemakerstoren werd gezocht naar een partij die de restauratie op zich kon nemen en een nieuwe in- vulling kon geven aan het karakteristieke pand.

In De Bastei komen zo dus stad, rivier en natuur samen. Aan de ene kant jammer natuurlijk, omdat dit de bouw kan ver- tragen, maar tegelijkertijd geeft dit wel weer een extra mooie dimensie aan de toe- komstige Bastei. Niet alleen vanwege het verhaal van de rivier dat voor ieder- een interessant is, maar ze- ker ook vanwege de prachti- ge locatie vlakbij de natuur. De Bastei wordt dé plek waar vermaak wordt gecom- bineerd met diepgang; een centrum vol pure beleving.

Iets wat we zonder al onze medewerkers en vrijwil- ligers echter nooit zouden kunnen bereiken. Daarvoor dus heel veel dank. Directeur Gerard Mangnus kan haast niet wachten tot het centrum eind volgend jaar de deuren opent.

Column Drie van een dubbeltje of èèn van een kwartje Ik weet nog heel goed, ik was ongeveer 8 jaar en ging met mijn vader en moeder naar het golfslagbad in Doorwerth net achter Arnhem en na het zwemmen gingen we in het centrum van Arnhem naar de italiaanse ijssalon Zilli. Na enige tijd stond ik te worstelen met drie hoorntjes en drie bolletjes ijs, erg zuinig likkend om niets verloren te laten gaan.

Door zo zuinig te doen ging eigenlijk het laatste ijsje door smelten verloren, ook waren de hoorntjes hol wat mij erg tegenviel. Mijn broer die er altijd één van een kwartje nam had twee heerlijke wafels met daar tus- sen drie bollen ijs, toch beter die van een kwartje.

Maar je kan er ook één goede van kopen met mooiere glazen en een beter montuur dat lekker zit en beter kijkt, dit laatste levert Van den Bergh opticiens-audiciens in het winkel- centrum Hatert. U kunt zich aanmelden via: Behan- delende artsen krijgen via de module Care Everywhere extra handvatten bij de be- handeling van bezoekers uit deze landen.

Voorwaarde is dat de patiënt hiervoor toe- stemming geeft. Andersom kunnen Radboudumc-pa- tiënten, die in een Noord- Amerikaans Epic-zie- kenhuis terechtkomen, eveneens hun dossier laten raadplegen.

De verwachting is dat meer organisaties in binnen- en buitenland bij Care Everywhere aanha- ken. In Suriname wordt de vuurdans bij bij- zondere gelegenheden op- gevoerd. Het optreden van Weti Dovi duurt van Van donder- dag 30 juli tot en met zon- dag 16 augustus zijn er nog veel andere activiteiten in het Afrika Museum, zoals bijvoorbeeld een cursus zil- versmeden.

Wie wil meefi etsen is om De laatste wekelijkse fi etstocht is op maandag 28 september. De tentoonstel- ling geeft een kijkje in de drukkerswereld van een eeuw geleden en er zijn ver- schillende werken van de uitgeverij en drukkerij van de weesinrichting te zien. De expositie is op zondag 2 augustus en woensdag 5 augustus van Tijdens de lezing wordt verteld over het leven van de heiligen en over de manier waarop zij worden afgebeeld.

De middag is van Zo heet de expo- sitie die vanaf maandag 27 juli te zien is bij het OBG aan de Professor Cornelissen- straat 2 in Nijmegen. De ten- toonstelling laat een beeld zien van Nederlands-Indië aan de hand van fotoplaten, schoolwandplaten en blinde schoolkaarten die vroeger bij de aardrijkskundeles werden gebruikt. De expo- sitie loopt tot eind augustus en is gratis toegankelijk. Er zijn al- lerlei tweedehands spullen te koop.

De markt bij het café aan de Graafseweg duurt van De toegang is gratis. Een kraam huren kan via tel. De excursie start om 7. Natuurgebied De Bruuk staat bekend om de blauwe zegge op de blauw- graslanden, oude eiken en het Elzenbroekbos aan de rand van het Reichswald. Om daarachter te komen, houdt de Vlinder- stichting weer de jaarlijkse tuinvlindertelling. Lodewijk Hoekstra opent deze telling op zaterdag 1 augustus in de Vlindertuin in Wijchen. Ie- dereen kan meedoen.

Zijn binnenkomst werd vrijdag geklokt op 17 uur en 58 minuten. Op de andere wandeldagen moesten de deelnemers om De scanapparaten van de vrijwilligers schakelden op dit tijdstip automatisch uit. Dat zorgde soms voor veel teleurstelling bij wandelaars die net te laat op de Wedren arriveerden.

Reacties sturen naar; info bouwmarktvanwerkhoven. Eén op de drie bezoekt uw website. Nog tot en met woensdag 2 september worden de mooiste internationale gay en lesbian films vertoond. NijmegeN - Het festival ging op woensdag 15 juli van start en speelt iedere woensdag twee films. Op woensdag 29 juli staan Over the Rainbow Over the Rainbow gaat over de jarige Leny, die on- langs uit de kast is gekomen. Sindsdien is ze volledig in het lesbische leven gedoken om de verloren tijd in te ha- len.

Leny is een inspiratie voor velen, en al wordt ze er niet jonger op, ze is vastbe- sloten om het beste van haar resterende jaren te maken. Open up to me gaat over Maarit, een mooie, intelli- gente en sexy vrouw die in een eerder leven een man was.

Door haar keuze is ze vervreemd geraakt van haar dochter. Ze heeft afscheid moeten nemen van haar vo- rige leven en werkt nu als schoonmaakster.

Ze is vast- besloten de relatie met haar dochter opnieuw op te bou- wen en weer geluk te vin- den. Als ze Sami ontmoet - voetbaltrainer, leraar en huisvader - raakt ze verliefd en heeft ze eindelijk het gevoel dat ze weer ergens thuishoort. De volgende films op het programma zijn Drown en The Summer of Sangaile op woensdag 5 augustus. Drown is een Australisch drama dat zich afspeelt op Bondi Beach in de wereld van surfers en strandwach- ten.

The Summer of Sangai- le gaat over de jarige Sangaile die gefascineerd is door stuntvliegtuigen. Op een luchtvaartshow ont- moet ze Auste, een meisje uit de buurt dat, anders dan Sangaile, volledig van het leven geniet.

Een expo- sitie over onder andere de serie Floris uit waarin zij 4 afleveringen hebben ge- speeld als Gravin Ada van Couwenberg en kamenier- ster Viola.

Diana en Ida beantwoorden vragen of gaan met mensen op de foto. Verder zijn ook familieleden van de compo- nist Julius Steffaro aanwe- zig.

Hij schreef onder meer de tune van de televisiese- rie. De expositie is die dag tot De entree bedraagt 3 euro, kinderen tot 12 jaar 1 euro. Deze cursus is bedoeld voor familieleden en naasten van mensen met een borderlinestoornis.

Tijdens de cursus wordt uit- leg gegeven over het ziekte- beeld, maar centraal staat het omgaan met borderline- gedrag. De cursus wordt door deelnemers als positief ervaren.

Het merendeel van de cursisten geeft aan dat de belasting als gevolg van het omgaan met borderline ge- drag is afgenomen. Er is veel teleurstel- ling en frustratie aan beide kanten. Familieleden voe- len zich soms uitgeput of wanhopig en machteloos. De grilligheid en het gebrek aan discipline bij de bor- derliner vraagt te veel van ze. Deze onzekerheid en onmacht bij familieleden wordt nog begrijpelijker als je ziet hoe tegenstrijdig en dus verwarrend het gedrag van de borderliner voor de omgeving kan zijn.

De cursus bestaat uit 8 bij- eenkomsten. Er zijn nog plaatsen vrij. Ze worden gegeven in het theater aan de Tempelstraat 6 in Beuningen. Reserveren kan via de website: Dit museum met de groot- ste en meeste veelzijdige collectie modelvliegtuigen van heel Nederland is ie- dere tweede zondag van de maand te bezoeken. De vliegtuigen in het mu- seum variëren van de Kitty Hawk waarmee de gebroe- ders Wright in het tijdperk van de luchtvaart inluidden tot de meest mo- derne Stealth-straaljager, en van beroemde vliegtui- gen als Spitfire, Mustang en Messerschmitt; tot voorbeel- den van onbekende maar in- genieuze ontwerpen.

Ook de luchtlandingen van Market Garden zijn in het museum te beleven. Zij exposeren die week beelden, schilderijen, patchwork en quilts. Op zaterdag 1 en zondag 2 augustus is de expositie te bezoeken van Aan de Duitse grens ligt een heu- velachtig gebied met bos- sen, graslandjes, bosbeekjes en weidse uitzichten.

In dit stuwwallengebied, ge- naamd de Duivelsberg, ko- men door de verschillende grondsoorten, veel unieke bomen en planten voor. De IVN gaat dit terrein verken- nen tijdens een speurtocht. De start is om Kosten voor deelname aan de speurtocht zijn 2 euro per persoon. De camera moet zo bij verschillende personen terechtkomen die een foto maken van wat hen zin geeft in het leven.

Hij acht zich rijk zonder huis en spullen. Vesseur mag de camera een week houden, daarna is de volgende foto- graaf aan de beurt. Iedereen is welkom bij de Chinese ge- zondheidsoefeningen in het Goffertpark in Nijmegen. De lessen vinden plaats op de zondagen 26 juli, 2, 9, 16, 23 en 30 augustus.

Gemeente Nijmegen staat garant voor leningen schoolbesturen NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen staat garant voor de leningen die de school- besturen aangaan voor de renovatie en nieuwbouw van meerdere scholen in de stad. De gemeente heeft de wet- telijke zorgplicht voor on- derwijshuisvesting. In is afgesproken dat school- besturen jaarlijks het totale budget voor onderwijshuis- vesting van de gemeente ontvangen en zelf beheren.

Met een gemeentegarantie wordt bij leningen bij de Staat een lager rentepercen- tage in rekening gebracht. Minder rente betalen bete- kent meer budget voor goede onderwijshuisvesting voor leerlingen én voor modern onderwijs in een eigentijds gebouw. Per jaar ontvangen de Nijmeegse schoolbestu- ren in totaal ruim 15 mil- joen euro voor het op peil brengen en houden van de onderwijshuisvesting. Deel- nemers lopen mee in een processie naar de basiliek in Kevelaer en wonen daar diensten bij.

Leden van fan- fare Wilhelmina uit Groes- beek omlijsten de bedevaart met hun muziek. Ook zin- gen koorleden van de paro- chie Cosmas en Damianus tijdens de dienst. Mensen die met de bus mee- willen, kunnen zich opge- ven bij de pastorieën van De Horst, Groesbeek centrum en Breedeweg. Kosten 10 euro p. Vanuit 15 opstapplaatsen kan het publiek meevaren voor een tocht over de grote rivieren. De pendelboot is iedere dinsdag in de maanden juli en augustus toegankelijk. Kaartjes zijn aan boord te koop en fi etsen mogen mee.

Teams van 6 tot 8 personen kunnen zich inschrijven tot zondag 20 september bij de bar in het wijkcentrum, via wijkcen- trumdebrink.

Bij op- gave graag de naam van het team, de contactpersoon, het telefoonnummer en het e-mailadres vermelden. De inschrijvingskosten zijn 5 euro per team.

De co- ordinator is het aanspreek- punt voor de collectanten, is verantwoordelijk voor het verspreiden van de collecte- bussen en maakt een wijk- of straatindeling. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Pame- la Zaat via of via pamela nationaalms- fonds. In Weurt moesten we dit keer door de Pastoor van der Marckstraat. Daar viel deze fantastische kleurrijke voortuin te bewonderen. Voor alle producten geldt, tenzij anders vermeld, maximaal 5 dezelfde aanbiedingen per klant.

Ci- neac doorlopend van Meer dan prachtige modelvliegtuigjes geven een compleet beeld van WO2 in de lucht: In een historisch leger- voertuig Dodge door het lokale gebied van Operatie Market Garden en het Rijn- landoffensief, voorafgegaan door bezoek aan de tijdelij- ke en vaste tentoonstelling van het Bevrijdingsmuseum met proeverij van Zweeds wittebrood, gebakken naar origineel recept uit WO2. Proef de vrij- heid!

Vrijheid à la carte. Demonstratie en proeverij van de Nederlandse menu- kaart in oorlogs- en bevrij- dingstijd: Cineac voor jong en oud, doorlopend van Operatie Market Garden, Rijnlandof- fensief etc. Kijk voor meer informa- tie: Deze dienen digitaal en afge- drukt formaat 13 x 18 cm te worden ingezonden en moeten voorzien zijn van een titel, plaats van opna- me, naam, telefoonnum- mer en e-mail adres van de fotograaf. Schroom niet en tip ons. Beeldmateriaal is ook welkom. Beeld vanaf kb volstaat.

Stuur uw tips naar redactie. Voor openingstijden zie sola-fabriekswinkel. Voor overige vestigingen en nogméér scherpe aanbiedingen zie: Kijk voor al onze aanbiedingen op www. Deze wandelaars feliciteren elkaar met het uitlopen van de Vierdaagse met een dik verdiende kus.

Helaas krijgen veel lopers van de Vierdaagse onderweg te maken met pijnlijke blaren onder hun voeten. Gelukkig staan overal langs de route hulpposten om deze blaren door te prikken. De Zevenheuvelenweg vormt elk jaar weer een pittige uitdaging tijdens de derde dag van de Vierdaagse, oftewel de dag van Groesbeek. Geluk zat het weer dit jaar in ieder geval mee!

Niet alleen tijdens de laatste dag van de Vierdaagse lopen wandelaars er opvallend bij, ook de rest van de dagen springt een aantal wandelaars zeker in het oog. Zoals altijd was het ook dit jaar vrijdags weer een drukte van jewelste op de Rijksweg in Malden.

Slechts een paar honderd meter voor de start van de Via Gladiola, dé plek waar volgens vele wandelaars de intocht begint. Alle vier de dagen verzamelen vele kinderen zich langs de route. De een om snoep of fruit uit te delen of lopers te voorzien van water, de ander om handtekeningen of souvenirs te verzamelen.

Het geven van een high fi ve is ook populair! Zoals elk jaar het geval is, liepen ook dit jaar weer vele wandelaars de laatse Vierdaagsedag in een bijzondere outfi t. Een van de bekendste gezichten die al jarenlang tijdens de Roze Woensdag en de rest van de Vierdaagsefeesten het publiek én de lopers in de Hertogstraat weet te vermaken, is Bennie Solo.

Alles om ze het laatste stukje van de route door te helpen op weg naar de fi nish van de woensdag. En willen lopers een high fi ve, dan kunnen ze die krijgen ook! Een van de bekendste gezichten die al jarenlang tijdens de Roze Woensdag en de rest van de High fi ve voor militairen tijdens Roze Woensdag Wij lopen de Vierdaagse mee vol levenslust en moed Fotografi e: Maaike van Helmond Terwijl het ene militaire korps de gehele Vierdaagse- afstand strak in het gelid loopt, maakt het andere korps wat meer plezier tijdens het lopen.

Meisjes gaan mee op de schouders, publiek wordt natgespoten met waterpistolen en ook de camera trekt vaak de aandacht van veel van deze militairen.

Zo ook van deze militair! Luister naar de verhalen op cd en lees mee met de rijk geïllustreerde boekjes. Leuk en leerzaam tegelijk. Inmiddels is meer dan 55 keer opgeruimd via de op- ruimkalender of met teams van bedrijven en organisa- ties. Hoewel de moed ons soms in de schoenen zakt, komen er toch steeds weer mensen helpen zodat de stranden schoon blijven on- danks de meute barbaren. De stranden worden verder iedere ochtend opgeruimd door een mannelijke vrij- williger die anoniem wil blijven in samenwerking met de DAR en de wijkveger.

Ook andere mensen ruimen geregeld spontaan op. Een van de mooiste stukjes Nijmegen liggen er nu weer fraai bij voor de dieren en de mensen. Een mooie samen- werking tussen vrijwilligers al of niet georganiseerd en de DAR, Staatsbosbe- heer, Hotel Courage waar de opruimmaterialen staan en de gemeente Nijmegen die recent een vuilnisbak plaatste.

Ook de Waalstranden zijn weer ontdaan van Vierdaagse-afval. Na vele omzwervingen is er eindelijk een nieuwe locatie gevonden. Heel Nijmegen is welkom bij de muzikale opening op zaterdag 12 en zondag 13 september. Bezoekers kunnen dan kennismaken met alle docenten van MudansA onder het genot van Afrikaanse hapjes en Baziliaanse drankjes.

Bo- vendien krijgt elke nieuwe cursist een drum cadeau. Student start met comedyshow NijmegeN - Student Ame- rikanistiek Zuva Martens begint vanaf september een maandelijkse come- dyshow genaamd Comedy Complex.

Vier comedians treden op. Een bekende comedian sluit de voor- stelling af. De show is iedere eerste woensdag van de maand te zien bij ongesubsidieerde cultuur- coöperatie Brebl in het oude Honigcomplex te Nij- megen.

De eerste editie is op 2 september om Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek, gecoördineerd door hoogleraar radiothe- rapie Philip Poortmans van het Radboud UMC in Nijmegen. Volgens Poort- mans is in het onderzoek gekeken naar patiënten die na de operatie alleen bestraling van de borst of de borstwand kre- gen en patiënten bij wie daarnaast ook de omlig- gende klierstreken werden bestraald. Autobrand vermoedelijk aangestoken NijmegeN - In de vroege zondagochtend heeft op de Dr. Schaepmanstraat in Nijmegen een kleine auto- brand gewoed.

Daarbij is niemand gewond geraakt. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken. Buurtbewoners ontdekten rond 3. Brandweerlie- den hadden de brand snel onder controle.

De auto raakte beschadigd aan een band en de wielkast. Volgens de politie zijn er sporen gevonden die op brandstichting wijzen. Het NK duurt van donderdag 30 juli tot en met zondag 2 augustus en vindt plaats in het Olympisch sta- dion in Amsterdam. Twan Evers haalde medailles op het NK voor studenten. Hij staat donderdag aan de start van het verspringen en za- terdag doet hij mee met het hinkstapspringen. Robin Scholten is vanwege een blessure voor het eerst sinds twee jaar actief.

Hij doet op donderdag en vrijdag mee bij de meerkamp. Winnaar is Mo- nique Willemsen uit Doe- tinchem. Tot slot zijn er prijzen verloot, namelijk die voor één van de dagwinnaars en voor de juiste voorspellers van de gele, groene en bol- letjestrui. Thijs Meijnen uit Aalten. Hans Groothuizen uit Bemmel. Maarten-Jan van Nunen uit Nijmegen en Bolletjestrui: Arno Pelkman uit Beneden-Leeuwen.

Betaal de andere helft pas over 2 jaar. Vraag naar de voorwaarden. De andere helft betaalt u over 2 jaar, zonder rente! Graag tot snel in onze showroom! Yaris Now 5-deurs v. Ook de wandelaars feestten en proostten gezellig mee met het toegestroomde publiek dat zich had verzameld op het Faberplein.

Het dak ging er elke avond weer af op de vele feestlocaties van de Matrixx. Zo ook bij Matrixx Live aan de Kade waar een keur aan grote namen het podium betrad. Niet alleen op de vele feestlocaties in het centrum kregen de feestvierders muzikale verrassingen voorgeschoteld, ook gewoon op straat vertoonden diverse muzikanten en orkesten hun muzikale kunsten. Jong en oud vermaakten zich prima tijdens de Vierdaagse- feesten. Los van het speciale kinderprogramma in de stad konden kinderen hun hart ophalen in de speeltuin bij de Kaaij.

Bezoekers van de Vierdaagsefeesten willen gezond, gevarieerd en lekker eten, bleek deze editie van de feesten uit onderzoek. Een behoefte waar op vele plekken in de stad in werd gespeeld.

Bezoekers konden zich tegoed doen aan vele lekkernijen! Dit viertal had dan ook erg veel zin in hun avondje uit in de Molenstraat.

Leuke muziek, een lekker drankje en heerlijk dansen! Niet alleen het lopen van de Vierdaagse is verslavend, ook het werken tijdens de Vierdaagsefeesten is voor velen iets waar ze elk jaar weer naar uitkijken.

Bezoekers van de Vierdaagsefeesten die even genoeg hadden van alle drukte, konden op meerdere plekken in de stad even heerlijk relaxen en tot rust komen. Een oase van rust temidden van alle drukte van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Zij konden onder andere hun hart ophalen bij het optreden van Johnny Gold op het Hertogplein. Toch voorkeur voor Engelstalig? Ook dat stond op zijn repertoire. Voor informatie of reserveringen: Alle reizen zijn inclusief vervoer per luxe touringcar.

Verzorgde dagtochten zijn eendaagse reizen met o. De inhoud is per dagtocht verschillend. Wij werken aan het spoor Om het spoor in goede conditie te houden en stiller te maken, slijpen wij de rails. Woont u in Wijchen of Nijmegen in de buurt van dit spoor, dan kunt u hinder ondervinden van het slijpgeluid. Wij hopen op uw begrip. Na het slijpen kan het treinverkeer een ander geluid maken. Dit zal na enkele weken weer verdwijnen. Meer inhoudelijke informatie kunt u vinden op www.

Voor vragen verwijzen wij u graag naar de afdeling Publiekscontacten: Ouwehands Dierenpark is een beregave beleving rijker: Onder het praten gaat ze door de foto's op haar gsm, toont beelden van de kinderen, haar moeder en vader, Shelley, de schildpad.

Hij is zo geduldig. Nell is twee - zij maakt alles met de grond gelijk. Hij is introvert, zij is extravert. Hij is heel zacht, zij veel mannelijker.

Er is een doorgang. Journalisten spreken van een ondergrondse tunnel, heel gothic. Maar in werkelijkheid ligt hij een stuk boven de grond, met heel veel licht. Er is een probleem van snurken Ik babbel, hij snurkt. En hij lijdt aan slapeloosheid, dus moet hij tv-kijken om in slaap te geraken. Bij mij moet het stil zijn. Hij vindt dat ik voortdurend overacteer. Ik zou een beweeglijk gezicht hebben.

Tim heeft vaak gezegd dat ik hyperactieve wenkbrauwen heb - hij noemt ze dansende rupsen. Terwijl hij bij minimale expressie zweert. Hij vereenvoudigt de zaken graag, terwijl ik ze moeilijker maak. Ik denk dat we dit kunnen doen, of dit of dat - keuzes, keuzes - en dan verkramp ik omdat ik niet meer weet wat te doen. Ik heb hem doen praten. Voordien praatte hij niet. Hij is veel meer verlegen dan ik. Elke zin brak hij af. Ik noemde hem een tehuis voor verlaten zinnen.

Tegenwoordig maakt hij ze wel af. Dat kan ik niet persoonlijk nemen. Werken met Tim is niet zonder druk. Bij Alice ging het goed. Sweeney was stresserend - het woog op onze relatie. Dat houdt steek voor veel van het werk dat Burton en Bonham Carter samen hebben gemaakt.

Ik ben klaar voor de moeders en de grootmoeders. En ik voel me ook sexier dan ooit, niet omdat ik seksueel aantrekkelijk ben, het voelt gewoon alsof ik in mijn lichaam ben gegroeid. Het duurde een eeuwigheid om in een vrouw te veranderen, om me daar gelukkig bij te voelen.

Toen ik jong was, wilde ik liever androgyn zijn; je kan er niet mee uitpakken, je kan het niet gebruiken. Dat hele gedoe was iets vies, iets om je voor te schamen. En nu is het: Nu apprecieer ik mijn vormen. Het is fijn om rondingen te hebben. Om een vrouw te zijn. De twee hielden een vrij sobere show levende.

De economische crisis blijkt ook Hollywood te treffen. Enkel de prijs voor de Beste Soundtrack werd voorafgegaan door een grote act. Ben Stiller stal de show toen hij als een Na'Vi, het buitenaardse volk uit Avatar, de Oscar voor beste Makeup kwam uitdelen. De uitreiking was vooraf aangekondigd als een strijd tussen de films van het voormalig echtpaar James Cameron, die Avatar regisseerde, en Kathryn Bigelow, die The Hurt Locker maakte.

Naast de prijs voor Beste Film haalde Bigelow het uiteindelijk ook in een rechtstreeks duel in de categorie Beste Regie.

Ze is zo de eerste vrouw ooit die deze prijs in de wacht sleept. Avatar ging uiteindelijk naar huis met louter technische Oscars, meer bepaald die voor Art Direction, Cinematografie en — uiteraard — Visuele Effecten. De beeldjes voor beste hoofdrollen gingen dit jaar naar Amerikanen.

Sandra Bullock won voor haar vertolking in The Blind Side. Ze is zo de eerste die beide prijzen in hetzelfde jaar pakt. Bullock, nooit verlegen om een grapje, kwam ook haar Razzie persoonlijk ophalen. De uitreiking voor beste bijrollen was niet spannend. Ook in de categorie voor Beste Animatiefilm lag de winnaar voor de hand. Up was immers ook bijzonder genoeg bevonden om genomineerd te worden in de categorie voor Beste Film. De Pixar-film ging bovendien lopen met de Oscar voor Beste Soundtrack.

De Argentijnse film 'El secreto de sus ojos' werd verrassend verkozen tot de beste niet-Engelstalige film. Hij versloeg onder meer de favorieten 'Un prophète' Frankrijk en 'Das weisse band' Duitsland. Overzicht van de Oscarwinnaars: Up Beste Korte Animatiefilm: Logorama Beste Art Direction: Avatar Beste Film Editing: The Hurt Locker Mooiste kostuums: The Young Victoria Beste Makeup: Star Trek Beste Soundtrack: The New Tenants Beste Geluidsmontage: The Hurt Locker Beste Geluidsmixage: Avatar Beste Aangepast Script: The Hurt Locker Beste Documentaire: The Cove Beste Korte Documentaire: Music by Prudence Beste niet-Engelstalige Film: El Secreto de Sus Ojos Argentinië.

Sandra Bullock is zaterdag bekroond als slechtste actrice van het jaar. Voor haar rol in de komedie 'All about Steve' kreeg ze de Razzie-Award, een anti-Oscar voor het slechtste wat Hollywood jaarlijks te bieden heeft. De ironie wil dat Bullock vanavond ook kans maakt op een Oscar voor haar rol in het drama 'The blind side'.

Bullock toonde zich sportief en kwam de award persoonlijk afhalen. Meestal sturen de prijswinnaars hun kat. Ze werd dan ook beloond met luid applaus van de aanwezigen. De actrice deelde dvd's uit van "All about Steve" en zei volgend jaar terug te komen als de jury beloofde de film te bekijken en echt vindt dat het de slechtste film van het jaar was.

Vielen nog in de prijzen: Revenge of the Fallen' als slechtste film van het jaar, 'Battlefield Earth' als slechtste film van het decennium, Eddy Murphy als slechtste acteur van het decennium en Paris Hilton als slechtste actrice van het decennium. De Razzies worden traditioneel een dag voor de Oscars uitgereikt. Sandra Bullock kan overigens de eerste zijn die zowel als slechtste en als beste actrice wordt uitgeroepen. Ze is immers genomineerd voor een Oscar als beste actrice voor haar rol in "The blind Side'.

Hello filmfreaks, Maandag  8 maart 3u 'smorgens onze tijd  is het weeral zover: Eerst even meegeven dat jullie voor up-to-date informatie hieromtrent enkel linksboven op deze site op de Oscarbeeltjes hoeven te klikken om doorverwezen te worden naar de officiële site van The Oscars, waar er wordt afgeteld naar het grote moment. Deze site geeft jullie oa. Eén van de kanshebbers op de Oscar voor beste acteur is Jeff Bridges voor zijn rol in de film Crazy Heart.

Deze film werd verder nog genomineerd in de categoriën beste actrice in een bijrol Maggie Gyllenhaal en beste originele song. Vandaar dat ik jullie vandaag een interview presenteer met Jeff Bridges, de hoofdrolspeler in de film Crazy Heart. Een icoon als The Dude - die badjasdragende 'slacker' uit de Coensklassieker The Big Lebowski - valt moeilijk te overtreffen.

Toch oogst Jeff Bridges veel bijval voor zijn vertolking van een alcoholverslaafde countryzanger in Crazy Heart. De kans is groot dat hij zijn vijfde Oscarnominatie verzilvert.

Zijn leren riem, bruine boots en verzorgde baard doen dan weer denken aan zijn nieuwste rol. In Crazy Heart kruipt Bridges in de huid van Bad Blake, een aan lagerwal geraakte country-zanger die optreedt in bowlingzalen en luizige drankholen en worstelt met een kanjer van een alcoholprobleem.

Zijn relatie met een alleenstaande moeder Maggie Gyllenhaal en het aanbod om het voorprogramma van enkele stadionconcerten van zijn voormalige protegé Colin Farrell te verzorgen, maken echter dat het geluk Blake eindelijk lijkt toe te lachen.

Dat geldt trouwens ook voor Bridges. Toen het bioscooppubliek hem in The Last Picture Show leerde kennen, leek hij een gedoodverfde Hollywoodster. Ome Oscar was hem evenmin gunstig gezind. Met zijn vijfde nominatie lijkt het tij echter te keren.

En volgens mij kunnen we het er over eens zijn dat de uitreiking van de Academy Awards een van de zenuwslopendste filmevents van het jaar is. Stel je voor dat ik win: Niet dat ik die al geschreven heb. Ik bedenk wel iets ter plekke. Het lijkt wel of de Oscaraandacht je gestolen kan worden. De nominatie maakt me blij om twee redenen. Ten eerste ben ik vereerd dat mijn collega's laten blijken dat ze mijn werk appreciëren. En verder heeft de Oscarbelangstelling Crazy Heart aan de vergetelheid ontrukt.

Op een bepaald moment zag het ernaar uit dat de film een 'straight to dvd'-release zou worden. Gelukkig heeft distributeur Fox de prent op de juiste manier gepromoot en is hij in het awardscircuit terechtgekomen. De nominatie zal toch ook positieve gevolgen hebben op professioneel vlak, niet?

Eigenlijk kan ik de underdogpositie waarin ik me al heel mijn carrière bevind wel waarderen. Als ik nu een Oscar win, ben ik niet langer 'de meest ondergewaardeerde acteur van Hollywood'. Dat zou ik een beetje sneu vinden. Wat sprak je het meest aan in 'Crazy Heart': Proest het uit De muziek, natuurlijk!

Een alcoholicus ben ik nooit geweest. Ik zal niet ontkennen dat ik ooit gekotst heb na een avondje uit, en ik heb zeker mijn deel katers gehad. Na zo'n avontuurlijke avond houd ik me echter altijd even koest. Muziek is daarentegen een ware passie. Als een film me de kans geeft om muziek te maken én ervoor betaald te worden, ben ik meteen verkocht.

Toch heb je dit project aanvankelijk geweigerd. Toen ik voor het eerst benaderd werd, viel er op het scenario weinig aan te merken, maar tastte ik op muzikaal vlak in het duister.

Het was niet duidelijk wie zich over de songs ging ontfermen, en met waardeloze muziek zou een film als deze een complete mislukking worden. Bleek dat men het hem ook had aangeboden en dat hij 'neen' had gezegd omdat er nog geen acteurs aan verbonden waren.

Toen besloten we er maar samen voor te gaan. Het valt op dat de concertsequenties ontzettend realistisch ogen. Bedankt voor het compliment, Partner! Dat komt in de eerste plaats omdat we ook écht aan het spelen zijn. T-Bone heeft een hoop fantastische muzikanten rond Colin en mij verzameld. Voor de opnames hebben alle muzikanten een paar keer samen gerepeteerd. Zo ontstond er een echt groepsgevoel.

Is je passie voor muziek je met de paplepel ingegeven? Dat kun je wel zeggen, ja. Toen ik nog heel jong was, leerde mijn moeder mij en mijn broer piano-spelen. Ze stond erop het zelf te doen.

Het idee dat iemand anders zich daarover zou ontfermen, gaf haar de kriebels. Ik zeurde echter altijd dat ik liever buiten wilde ravotten. Jammer genoeg heeft ze naar mij geluisterd en is ze met de lessen gestopt. Ze zei nog dat ik daar spijt van zou krijgen, en gelijk had ze. In 'The Fabulous Baker Boys' lijk je nochtans erg bedreven op de vleugel. Ik ben een betere acteur dan pianist, laten we het daarbij houden.

Lacht Als ik piano speel, heb ik steeds het gevoel dat ik veel beter had kunnen zijn. Maar goed, op mijn dertiende ben ik gitaar beginnen te spelen. Mijn broer had een elektrisch exemplaar gekocht dat hij niet echt gebruikte. Daarom pikte ik het om samen met mijn makkers op te jammen. Kun je aan deze leek de charmes van de countrymuziek uitleggen? Country valt moeilijk te definiëren. Je kunt zeggen dat het een regionale muzieksoort is die voornamelijk in het Zuiden in de smaak valt.

Maar dat klopt niet. Ach, muziek is muziek. Alle zogenaamd typisch Amerikaanse muziekgenres hebben Europese roots. Country leunt met zijn violen en polkaritmes dicht aan bij de muziek van jouw voorvaderen. Nog een leuke theorie - waarmee ik mijn vorige stelling trouwens weer tenietdoe - country is de blues van de blanke man. Naast acteren en musiceren houd jij je bezig met fotografie. Enkele jaren geleden heb je zelfs een fotoboek gepubliceerd.

In de middelbare school ben ik met fotograferen begonnen. Ik nam foto's van mijn klasgenoten en ontwikkelde ze in een zelfgebouwde doka. Jaren later kocht mijn echtgenote een Widelux Camera voor me. Onze huwelijksfotograaf gebruikte zo'n toestel en ik was op slag verkocht. Je kunt er ontzettend panoramische plaatjes mee schieten.

Je neemt het merendeel van je foto's op film sets. Om de tijd tussen twee takes te doden besloot ik foto's te nemen. Bovendien geeft mijn baan me de kans om het filmproces vanuit een uniek perspectief te tonen. Ik vind het trouwens leuk dat het formaat dat ik hanteer, herinneringen oproept aan de weidse 70mm-kopieën die vroeger geprojecteerd werden. Terug naar je film carrière: Ik hang veel liever met mijn familie rond.

Als ik dan toch toezeg, ga ik er honderd procent voor. Blockbuster of lowbudgetprent, dat maakt niet uit. De films die ik doe, bevatten altijd een of ander cool element dat ik niet kan negeren.

De opnames van zo'n blockbuster zullen wel makkelijker verlopen dan die van 'Crazy Heart', dat gebukt ging onder de budgettaire problemen. Dat had je gedacht! De shoot van Iron Man - een film met een budget van om en bij de tweehonderd miljoen dollar - was een van de meest chaotische die ik ooit heb meegemaakt.

Het productieteam was vertrokken van een releasedatum, niet van een script. Lacht Het gebeurde dus regelmatig dat Downey, Favreau, ik en enkele anderen 's morgen zaten te brainstormen over de scènes die we die dag moesten opnemen. Soms had ik het gevoel dat ik op de set van de duurste studentenfilm aller tijden was beland.

Kleinere producties zoals Crazy Heart en The Big Lebowski zijn daarentegen tot in de puntjes voorbereid. Het budget ligt namelijk zo laag dat er geen seconde verkwist kan worden. Binnenkort begin je aan de opnames van 'True Grit', de westernremake van de gebroeders Coen. Man, ik kan niet wachten! Dat project is een waar godsgeschenk. De western is misschien wel mijn favoriete filmgenre, en opnieuw samenwerken met Joel en Ethan lijkt me hemels.

Bovendien krijg ik de kans om zij aan zij te spelen met indrukwekkende acteurs als Josh Brolin en Matt Damon. Marshall een van de meest iconische film personages aller tijden is. Daar probeer ik geen rekening mee te houden. De Coens hebben hun script gebaseerd op het originele boek van Charles Portis, niet op de film van Henry Hathaway. Natuurlijk vind ik Wayne een fenomenale acteur, maar ik ga me niet aan zijn vertolking spiegelen.

Hij zou hem wel 'diggen'. Hoewel het gebrek aan songs van Creedence Clearwater Revival hem lichtjes tegen de borst zou stoten. Martin Scorsese hoeven we u al lang niet meer voor te stellen. Met Shutter Island waagt de meester zich op zijn 67e voor het eerst aan een van zijn favoriete genres: In de eenentwintig films uit zijn veertig jaar durende carrière - documentaires, kortfilms en videoclips niet meegerekend - heeft Martin Scorsese een hoop genres beroerd.

Aan een volbloed horrorfilm had hij zich nog niet gewaagd, maar dat lijkt hij met Shutter Island goed te maken.

Ironisch genoeg is hij een fan van dat genre. Ik geniet van verhalen die voortdurend op hun kop worden gezet en pas op het eind de waarheid openbaren. De titel verwijst naar een fictief eiland voor de kust van Boston, waar een psychiatrische instelling voor criminele geesteszieken gevestigd is. Anno maken twee FBI-agenten de oversteek om een mysterieuze verdwijning uit te pluizen. Terwijl de ene agent zich vanwege een naderende storm het liefst zo snel mogelijk uit de voeten wil maken, begint de andere te vermoeden dat er meer aan de hand is dan de dokters willen vertellen.

Scorsese heeft zich duidelijk geamuseerd met de puzzelstructuur van de film, die de kijker met genoegen op het verkeerde been zet. Shutter Island leek me daar perfect bij te passen.

Hoe zorgde je ervoor dat de acteurs altijd de goede toon vonden? Het kwam erop neer dat we in het juiste spoor moesten blijven. Elke acteur moest weten wat de echte bedoelingen van zijn personage zijn en daaraan vasthouden. Het script zou er dan wel voor zorgen dat de kijker lang genoeg in het ongewisse zou blijven. Als je Shutter Island een tweede keer bekijkt, besef je trouwens dat veel dialogen helemaal anders klinken, dat de personages eigenlijk iets totaal anders zeggen.

Daarbij komt nog de vraag of wat je ziet realiteit, herinnering of droom is. We spelen op al die verschillende niveaus. In hoeverre heb je je verdiept in de soms ongelooflijk brutale psychiatrische praktijken uit de jaren 50?

Ik heb me beperkt tot de technieken die in het script aan bod kwamen, zoals de lobotomie. Dat ging heel eenvoudig: Je kunt het zelf doen als je wil. Die simpele ingreep zorgt ervoor dat de persoonlijkheid van de patiënt compleet verandert.

Er waren maar een paar sterfgevallen en sommige mensen hadden er zelfs baat bij. Actrice Frances Farmer heeft er een gehad, net als een van de zussen van John F. Het probleem is natuurlijk dat het niet zo simpel kan zijn.

Je moet schade aanrichten als je met een ijspriem in iemands hersenen peutert. Om nog te zwijgen over de morele kant van de zaak. Het getuigt toch van weinig respect voor de patiënt. Daar ben ik het helemaal mee eens.

Het is een kwestie van respect en van mededogen. Wat doe je met mensen die onhandelbaar zijn omdat hun brein niet goed werkt? Waar haal je als dokter het geduld vandaan om voor die mensen te zorgen? Je zal altijd twee kampen hebben, met aan de ene kant dokters die de inspanning willen leveren en anderzijds artsen die opteren voor medicijnen om de patiënt kalm te houden.

Begin jaren 80 besliste president Reagan om alle psychiatrische inrichtingen te sluiten. De patiënten zouden wel met geneesmiddelen geholpen worden. Het gevolg was dat veel van die zieke mensen op straat belandden.

Zijn we niet allemaal een beetje gestoord? We weten allemaal wel dat we een middenweg moeten vinden om onze beschaving in stand te houden en we hanteren een bepaalde morele code. Normaliteit is echter zeer relatief en verschilt van cultuur tot cultuur. Wij hebben veel vragen gesteld aan Dr. James Gilligan, een expert op het vlak van gewelddadige patiënten.

Hij heeft beslist om met praattherapie te werken. En ja, er waren rellen. In bepaalde instellingen overmeesterden de patiënten de bewakers, sneden ze hun hoofd af en speelden ze er voetbal mee. En toch bleven Gilligan en zijn collega's met die patiënten praten. Een patiënt was er zo erg aan toe dat niemand hem durfde te benaderen. Op een dag stond die moordenaar recht in de refter om een kreupele patiënt te helpen. Hij is nog steeds een krankzinnige crimineel, maar door hem als een mens te behandelen heeft Gilligan hem kunnen helpen.

Hoeveel van die thematiek zat al in de roman van Dennis Lehane? Heel veel, hij gaat zelfs nog een paar stappen verder.

Shutter Island heeft het ook over de controle op de menselijke geest, en dat kan gebeuren via ideologie. Daar heb je geen medicijnen voor nodig. Elke blinde of fundamentele ideologie heeft hetzelfde effect. Het is Invasion of the Body Snatchers, wat dan weer aansluit bij de paranoia van de jaren Al die implicaties zitten in het boek. Wat zijn je eigen herinneringen aan die vroege Koude Oorlog?

Ik was acht jaar oud in en ik kwam uit een conservatief arbeidersgezin. Mijn ouders lazen geen boeken. Ze hadden de Grote Depressie en de Tweede Wereldoorlog meegemaakt en zaten toen midden in een economische boom. De auto's werden steeds groter - of liever de vinnen op de auto's. Lacht Natuurlijk had niemand bij ons zo'n auto, tenzij je een gangster was.

Wij namen de metro en de bus. Er was veel welvaart, en dat maakt de angst eigenlijk enkel groter. De nonnen op school vertelden ons dat elk laagvliegend vliegtuig de Bom aan boord kon hebben.

Ik was snel onder de indruk als kind. Zo zit ik in elkaar. Ik hoor nog altijd de stem van de directrice, die net zo was als Meryl Streep in Doubt. Zelfde habijt en al. Lacht Plots hoorde je haar door de luidsprekers: Waarna bleek dat het gewoon een test was. Herken je die angst in de paranoia van vandaag? Alleen heet de grote boeman terrorisme. Als je dan in een stad of een streek woont waar veel verschillende nationaliteiten rondlopen, krijgt die paranoia iets van een universele burgeroorlog.

Heeft de persoon naast me snode plannen? Je weet van niemand meer wat zijn intenties zijn, en dat veroorzaakt uiteraard een enorm wantrouwen. Het enige wat je kunt doen om daar tegenin te gaan, is meer informatie geven over elkaar, tonen wie die andere mensen zijn.

Dat moeten we onze kinderen meegeven. Cinema speelt daar een heel grote rol in. Het is ook een van de redenen waarom ik de World Cinema Foundation heb opgestart. Ik heb een open geest en een gezonde nieuwsgierigheid ontwikkeld door films te bekijken van over de hele wereld.

Dan ga je de anderen als echte mensen zien, niet als een gezichtsloze bedreiging. Bedoel je dan dat je van bij het begin met de soundtrack bezig bent? Het hangt ervan af. Als het een script is dat ik zelf op gang heb getrokken en als ik eraan meeschrijf, denk ik gewoonlijk eerst aan de muziek.

Ik vermeld die muziek trouwens letterlijk in het script. In films als The Aviator ging het anders. Daar is de score pas later gekomen. Welke songs waar in de film aan bod zouden komen, stond wel al vast. Ik heb voortdurend muziek en geluiden in het hoofd. Hoe ben je deze keer te werk gegaan? Shutter Island was een speciaal geval. Deze film had een echte score nodig. Ik had al gewerkt met Bernard Herrmann, Elmer Bernstein en Howard Shore, nu had ik zin om eens iets anders te proberen.

En ik dacht aan Robbie Robertson, die ik goed ken sinds ik met The Last Waltz het laatste concert van zijn groep The Band registreerde. Ik stelde voor om de manier waarop ik met populaire songs omga, toe te passen op moderne symfonische muziek. Hij heeft de film bekeken, we hebben veel gepraat over de toon van het verhaal en hij heeft dan een selectie gemaakt van fragmenten. Hij had het idee dat de herinneringen van het hoofdpersonage uit de muren komen, dat ze aanwezig zijn zonder dat je er de vinger op kunt leggen.

En dus klinkt het nu alsof de muziek uit een andere kamer komt. Klik hier om dit blog als uw startpagina in te stellen! Pirates of the Caribbean: Titanic - miljoen dollar Op het moment dat deze historische film uitgebracht werd, was het ook de duurste film ooit gemaakt, en het werd ook de best verdienende film, tot Avatar werd uitgebracht.

Spider-Man 3 - miljoen dollar Tobey Maguire keerde terug als Peter Parker en zijn alterego Spiderman in de derde film van de reeks, met Sam Rami als regisseur. King Kong - miljoen dollar King Kong, de film die geregisseerd werd door Peter Jackson met Naomi Watts in de hoofdrol, was een remake van de gelijknamige klassieke Hollywoodfilm in The Chronicles of Narnia: Prince Caspian - miljoen dollar Deze tweede film in de Narnia-reeks is gebaseerd op het vierde deel van De Kronieken van Narnia van C.

Superman Returns - miljoen dollar De man van staal keerde terug in met Brandon Routh als Superman in deze film, geregisseerd door Bryan Singer. De acteur werd 83 jaar. Een vrouw verdenkt haar man ervan dat hij een affaire heeft. Hierdoor neemt de vrouw contact op met Chloe Amanda Seyfried , een prostituee die betaald wordt om hem te verleiden. De vrouw hoopt zo zekerheid te krijgen achter haar vermoedens, maar vanaf dat moment begint haar leven alleen maar complexer te worden en brengt ze zelfs haar eigen familie in gevaar.

En dat op haar 49ste. Ze heeft er haar plezier in: Ze is 49 en rijgt de memorabele rollen aan elkaar. Behalve in Chloe is ze momenteel ook te bewonderen in Tom Fords A single man; later dit jaar krijgen we haar samen met Annette Bening te zien als lesbisch koppel in The kids are allright.

Daarmee is ze niet alleen constant aan het werk geweest, haar rollen worden ook gevarieerder met ouder worden. Moore begon pas laat in films te acteren en werd ook maar laat opgemerkt; toen ze in werd genomineerd voor een Oscar als beste actrice in een hoofdrol voor Far from heaven én een bijrol in The hours , had ze al een fijn cv bij elkaar geacteerd.

Ze kiest voor ongewone projecten en is daar soms de enige in die bejubeld wordt — haar rol in Blindness van Fernando Meirelles is maar een voorbeeld. Moore is loyaal aan de mensen met wie ze werkt en heeft een ware fanclub onder de regisseurs. Maar ik ga er nog altijd niet van uit dat het zo blijft: Als ik een film heb afgewerkt, leef ik altijd zuinig tot ik de volgende rol krijg — mijn man lacht me daar altijd voor uit. Wel, je kunt maar zijn wat je bent.

Ik ben 49, als ik de hele dag zou wensen dat ik 30 was, zou ik nog geen rollen krijgen voor een dertigjarige. En ondertussen zou ik niet ervaren wat het betekent om 49 te zijn, wat me als acteur van pas kan komen. Dus leef ik in het moment. Die vrouw is fragiel en kwetsbaar; ze heeft weinig zelfvertrouwen op seksueel vlak en vreest dat haar man haar bedriegt.

Ik denk dat veel veertigers onzeker worden over hun lijf en hun aantrekkingskracht, ook mannen. Niemand wil graag nadenken over ouder worden, zeker niet als je jong bent. En als je er op middelbare leeftijd steeds vaker aan wordt herinnerd dat het verhaal eindig is, doordat je lijf of je geest niet altijd meer meewillen, dan is dat angstaanjagend.

Het is gek dat daar niet meer films over bestaan: Vrouwen verzinnen vaak hele scenario's in hun hoofd, zonder dat hun man ook maar iets vermoedt. De onnozelste dingen die hij doet of niet doet, bevestigen hun angsten.

Een vriendin van me belde me vorige zomer, omdat ze dacht dat haar man een relatie was begonnen met zijn ex. Telkens hij zijn mails controleerde, dacht ze dat hij met haar afsprak. Ze was zo bang en wanhopig dat ze aan de telefoon zat te huilen — maar ze had er nog niet met hem over gesproken! Ik denk dat dat vaker voorkomt dan je denkt. De film vraagt om mee te gaan in Catherines angst. Bent u het met hem eens? Die man flirt met élke vrouw die hij tegenkomt! Een deel van haar onzekerheid is dus echt wel zijn schuld.

En zij is natuurlijk een controlefreak, maar in plaats van haar af en toe te confronteren, zwijgt hij en knijpt ertussenuit, ook al weet hij dat hij haar dan publiek vernedert. Die eindigen allemaal als het hoofdpersonage een partner vindt, terwijl het interessante gedeelte dan net begint.

Al mijn vrienden zijn tien jaar of langer getrouwd, daar mogen gerust wat meer films over worden gemaakt. Omdat Amanda en ik al maatjes waren toen we de scène opnamen, konden we grappen vertellen en lachen zodra de camera niet rolde. En verder… Seks is nu eenmaal iets wat mensen doen. Je moet daar niet meer problemen rond maken dan nodig.

En voor je vraagt wat mijn man ervan vindt: Ik duik zelfs liever niet van de hoge plank. En acteren is nu eenmaal doen alsof: Dus zie ik niet in wat zo moedig is aan mijn keuzes.

Ik denk dat dat uit mijn jeugd stamt: Toevallig is Charley uit A single man ook zo'n vrouw. Maar ze pakt het heel anders aan dan Catherine: Charley wentelt zich in zelfbeklag, maar doet het op een grappige manier —ik heb altijd van ironie gehouden. Ik had er nooit op gelet dat ik ros haar en sproeten had, maar toen ik een jaar of zeven was, kon ik er niet meer naast kijken.

Kinderen stellen zich tot die leeftijd geen vragen over hun uiterlijk. En ik ben blijven schrijven, omdat er nog veel dingen waren die ik niet in de winkel vond. Toen George Lucas in zijn eerste Star Wars regisseerde, kon hij nooit vermoeden dat de saga een wereldwijd fenomeen zou worden, net zo min als Anthony Daniels 64 er een idee van had dat de filmreeks anno nog steeds zijn doen en laten zou beheersen. Enkele jaren geleden overwoog ik ermee te stoppen omdat ik het gevoel kreeg alles te hebben gehad.

Maar kijk, ondertussen heeft mijn Star Wars-verhaal er alweer nieuwe vertakkingen bij. En zopas heb ik een Star Wars-versie van een TomTom navigatiesysteem ingesproken. Wie wil er nu een anonieme robot spelen? Wat stom van me. Noch dat afgietsel, noch dat pak waren een lolletje. C-3PO zit erg nauw en je hebt het daardoor altijd te warm of te koud. Nee, ik ben geen acteur geworden om bekendheid te verwerven, maar ik vond het wel jammer dat ze het publiek lieten geloven dat C-3PO een echte robot was.

Ze verzwegen mijn naam. Dat was moeilijk te verkroppen. Nu reist u de wereld rond als C-3PO. Dat is prettig, maar ook een zware verantwoordelijkheid. Ik breng een verhaal waar mensen van houden en het laatste waar ze op zitten te wachten is dat iemand het voor hen vergalt.

Het is mijn taak het geloof in de saga levend te houden. Hij is heel beleefd en gemanierd, maar ook een beetje soft in die zin dat hij aan zijn zelfbehoud denkt. Hij houdt niet van explosies, van gevaar of geweld.

R2D2 de kleine robot is net het tegenovergestelde, die is heel dapper en uitdagend. Door onnodig lawaai, gebrek aan loyauteit of door domheid. Daarom ben ik vaak op mezelf boos brede grijns. Je moet toch een dummkopf zijn om dit zo lang te doen. Ach, ik noem C-3PO wel eens een overdrijving van mezelf. Geen posters, geen speelgoed, geen souvenirs. Mijn woonkamer zou net zo goed die van een dokter of een advocaat kunnen zijn.

Als ik aan Star Wars herinnerd wil worden, trek ik naar de pub een paar straten verder, daar woont een grote fan die alles heeft. Nee, doe mij maar een stukje mooi antiek voor mijn living.

Zo sloop ik eens door de supermarkt met een behoorlijke kater. Uitgerekend toen kwam er natuurlijk iemand op me af van dank u, dank u. Tja, dan moet je wel glimlach op je gezicht toveren.

Maar goed, het is prettig als mensen waarderen wat je doet. In Amerika loopt die al een tijdje. Ik mag George Lucas wel, ook al kwam hij tijdens de pauze plots mijn loge binnenvallen.

Dat doe je toch niet bij een acteur in volle concentratie? Maar ja, hij is nu eenmaal de grote baas. Nee, ik hoef niet zo nodig hele dagen op de set of de planken te staan. Niet dat deze show me geen voldoening schenkt, ook al heb ik even overwogen om ermee te stoppen.

Dit is toch geen Hamlet, zeurde ik tegen Christina. En dan, reageerde zij. Je hebt er al duizenden mensen mee geëntertaind. Denk je dat Shakespeare op iets anders uit was? Maar laat ik u zeggen: Dirk Brossé, dat is een man die België moet koesteren. Je moet echt eens kijken naar zijn handen wanneer hij dirigeert: Ik zag hem in Londen zijn vioolconcerto dirigeren met het London Symphony Orchestra. Ik kreeg tranen in de ogen. Ook het John Williams-concert is schitterend.

Het onderstreept hoe belangrijk die muziek wel is voor Star Wars. Heeft u Star Wars al gezien zonder muziek? De muziek maakt het hele verschil. Ik zou niet goed weten wat dat is. Tim Burtons 'Alice in Wonderland' is dan toch in volle 3D-glorie in de bioscoop te zien. Johnny Depp kan zich in het grillige sprookje weer helemaal uitleven als de Mad Hatter. Het liefst van al zou Johnny Depp 46 zich met zijn gezin terugtrekken op zijn privédomein in Zuid-Frankrijk om er wijnboer te worden.

Maar voorlopig heeft hij het veel te druk met zijn filmcarrière. Binnenkort zal hij voor het eerst met zijn echtgenote Vanessa Paradis in een film spelen, en ook Captain Jack moet weer dringend zeeën gaan bevaren in de vierde Pirates of the Caribbean-film, die in de zomer van in de zalen verwacht wordt. Het is al de zevende keer dat Depp met Tim Burton samenwerkt. Ik heb hem altijd bewonderd voor zijn visie en zijn absolute onbekwaamheid om compromissen te sluiten.

Wat mij betreft is hij een van de weinige echte artiesten in de filmbusiness. Wat is uw eigen inbreng daarin? Carroll geeft in zijn verhaal veel cryptische aanwijzingen.

Zo vermeldt hij terloops dat de Mad Hatter voorwerpen onderzoekt die beginnen met de letter M. Maar de vraag waarom hij dat doet, wordt nooit beantwoord. Dat intrigeerde me en ik ben wat meer opzoekwerk gaan doen over hoedenmakers. Zo vond ik een tekst over de zogenaamde hoedenmakersziekte. Zij gebruikten een lijm waarin veel kwik zat waardoor ze vaak een kwikvergiftiging opliepen. Sommigen ontwikkelden een persoonlijkheidsstoornis of een Tourette-achtig syndroom, of erger.

De Mad Hatter is niet zomaar een maf figuur, hij is beschadigd. De ene minuut kookt de Mad Hatter van woede, even later is hij doodsbenauwd en plots is hij weer helemaal opgewekt en vrolijk. Het komt er op aan op het juiste moment de juiste emotie te tonen. Wat is uw geheime recept? Ik heb gewoon ontzettend veel geluk gehad de voorbije jaren. Het is een mirakel dat mensen mij nog altijd inhuren voor hun film.

Dit had ik zelf nooit kunnen voorspellen. Vóór Pirates of the Caribbean werd ik bestempeld als 'Kassavergif'. Daar kon ik overigens best mee leven, dat etiket stoorde me totaal niet.

Toen kwam Pirates en plots hoefde Tim Burton niet langer te discussiëren met studiobazen om mij toch een rol te mogen geven. Dat is jaren anders geweest.

lesbische pjes thuis ontvangen sex